190
MEDD5531E66BDA54FA892CE144204E9E31B

Stor & inglasad balkong i soligt läge!

Såld!

Älvsjö - Långbro Park, Älvsjö

Gustaf Wickmans Väg 5


Såld!
Slutpris: SEK 3,995,000

Ansvarig mäklare

Ta chansen att förvärva en välplanerad lägenhet om 84,5 kvm med ett fantastiskt ljusinsläpp som flödar igenom hela lägenheten. Bra och sovrum varav det ena med en generös klädkammare. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som skapar en trevlig och social känsla. Via vardagsrummet nås den stora inglasade balkongen i ett soligt läge. Omtyckt bostadsrättsförening med ett mycket trevligt läge i populära Långbro Park, en stadsnära grönskande oas, där trafiken inte överröstar naturen. Ett perfekt läge för barnfamiljen med dagis och skolor samt Långbrohallen på bekvämt promenadavstånd. Goda kommunikationer till bl.a Fruängen och Älvsjö.

- Populära Långbro Park
- Egen oas, nära staden
- Parker, skog och natur runt knuten
- Stor och välplanerad trea
- Klädkammare
- Stor inglasad balkong
- Öppna och sociala ytor
- Rikt med ljusflöde
- Persienner i samtliga fönster
- Trivsam förening
- Källarförråd tillhörande lägenhet
- Gångavstånd till Fruängen centrum
- Föreningen äger marken
- Hus byggt 2008 (JM)
- Flexibelt tillträde

Om området

Långbro Park, en stadsnära grönskande oas, där trafiken inte överröstar naturen. Ett perfekt läge för barnfamiljen med dagis och skolor på bekvämt promenadavstånd. Här kan barnen leka tryggt i en spännande, utvecklande miljö. Efter arbetet kan du ta dig en avslappnade, skön promenad runt parken och njuta av årstidernas färger.

Skolor och förskolor:
Skolor och daghem finns både i parken och i närområdet.
Förskolan Bullerbyn är belägen på Johan Skyttes Väg. I Långbro park finns förskolan Muminstugan.
Grundskolan Metapontum har elever från förskoleklass till årskurs 9. Den är belägen i ett fint kulturhus mitt i Långbroparken i Älvsjö.
Beta School är en modern skola i Långbro Park Älvsjö som utmanar elevens utveckling och lärande med inspiration av Montessoripedagogiken. Beta School har årskurs F-9.
Johan Skytteskolan är belägen i södra Älvsjö. Här går ca 1050 elever i årskurserna F-9.
Långbrodalsskolan förskoleklass - årskurs 6.

Långbro Park ligger inom promenadavstånd från Fruängens tunnelbana och Centrum.
I Kerstin Hesselgrens park finns både plaskdamm på sommartid och en isbana vintertid. Dagtid är parkleken bemannad. I nordvästra delen av Fruängen ligger Mälarhöjdens idrottsplats. Idrottsplatsen har en inbyggd ishall, inomhusbanor för tennis och utomhusarena för friidrott och fotboll.

I Långbro Park ligger kända Långbro värdshus som drivs av TV-kocken Fredrik Eriksson. Värdshuset är känt för sin goda mat och trevliga sommarbar och uteservering. I området finns härliga promenadstråk och för den badsugne finns badplatser runt om i Långsjön dit du cyklar på tio minuter. Det är också cykelavstånd till Älvsjö Station.

Långbro Park är en grön oas i sydvästra Stockholm, mellan Älvsjö och Fruängen. Den var från början ett skogsområde som blev omgjort till en vacker engelsk park i början av 1900-talet och hyste Långbro mentalsjukhus från 1910 fram till 1990-talet. Långbro var ett gigantiskt sjukhusområde som innehöll flera vårdbyggnader från förra sekelskiftet. När sjukhuset lades ner 1994 köptes området av JM som sedan dess vidareutvecklat parken till ett lyxigt bostadsområde med främst nyproduktion och ett rekreationsområde med promenader, lek och avkoppling. Även de äldre vårdbyggnaderna finns bevarade då de har ett stort kulturhistoriskt värde. Långbro Parks stilrena nyproduktionen med dess ljusgrå fasader och stora glasade ytor blandar sig spännande med de gamla byggnaderna från sekelskiftet och ger en levande karaktär åt parken.

Kommunikation

Fruängens tunnelbana (röd linje) tar ca 15-20 min till T-centralen. Fruängen är också en knutpunkt för många busslinjer. Buss 173 går till Skärholmen Centrum och IKEA från Skarpnäck, buss 144 går till Gullmarsplan via Älvsjö Station från Fruängen, buss 163 till Kärrtorp via Älvsjö Station från Bredäng och buss 707 går till Tumba via Kungens Kurva.

Närservice

Det ligger inget centrum i Långbro, men Fruängen Centrum finns inom gångavstånd där det finns bank, apotek, vårdcentral, folktandvård, bibliotek, systembolag, skräddare, nyckelservice, diverse butiker samt två större matvaruaffärer. I centrum finns också café, konditori och lunchrestauranger. Även livsmedelskedjan Lidl finns i området. Ett större utbud av shopping finns i Kungens Kurva och Skärholmen Centrum som ligger i närheten.

Övrigt

På 1800-talet var detta Brännkyrka socken. Göta landsväg passerade här och över Brännkyrkasjön låg en 200 meter lång träbro som gav namnet Långbro till området. I början av 1900-talet byggde Stockholms stad ett sjukhus som bedrev verksamhet ända fram till slutet av åttiotalet. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde med attraktiva bostäder. Parken har inspirerats av den engelska parkens promenadkultur, men även influenserna från den tyskromantiska parken har lämnat tydliga spår. I dag är den en idyll i klass med Hagaparken och andra majestätiska parker.

Fakta

MånadsavgiftSEK 5,266 Inkl Värme, VA, basutbud via Telia Tripple Play (IP-telefoni, tv samt bredband).
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea84.5 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer523
Byggår2008
Driftskostnad700 kr/månad

Bilder

Inglasad balkong i soligt läge!

Vardagsrum & matplats

Kök & matplats

Matplats

Gustaf Wickmans väg 5!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Lägenheten erbjuder följande planlösning:

- Kök -
Kök i öppen och social planlösning med vardagsrum. Här finns det gott om förvaring bakom de fina vita köksskåpen. Bra arbetsyta samt rikt med ljusinsläpp från tre fönster i två väderstreck. Ljusgrön kakel samt arbetsbänk i laminat. Vitmålade väggar samt tapetserad fondvägg och ekparkett på golv. Följande maskinell utrustning: Ugn (Bosch), spishäll (Bosch), inbyggd mikro (Bosch), diskmaskin (Bosch), hel kyl och frys (Bosch) samt fläkt. Intill köket finns bra plats för matsalsmöblemang för många middagsgäster.

- Vardagsrum -
Rymligt, öppet och ljust vardagsrum med plats för större soffgrupp, bokhyllor och övrig möblering. De stora fönsterpartierna i vardagsrummet ger ett härligt ljusinsläpp och härifrån nås den inglasade balkongen i soligt läge. Vardagsrummet har vitmålade väggar samt ekparkett på golvet.

- Balkong -
Generös och möblerbar inglasad balkong i soligt läge. Här får man plats för flertalet utemöbler samt växter för den med gröna fingrar. Sol från morgon till eftermiddag.

- Sovrum 1-
Större sovrum med gott om plats för möblering av dubbelsäng och övrig möblering. I anslutning till sovrummet finns en rymlig klädkammare inrett med snygg och praktisk klädförvaring. Sovrummet har ljusgrå målade väggar samt ekparkett. Stort fönster mot grönskande gård.

- Sovrum 2-
Trivsamt sovrum med plats för säng och övrig möblering. Rummet har fönster mot grönskande baksida. Vitmålade väggar med fin tapetserad fondvägg i ljusblå kulör, på golvet ligger ekparkett.

- Badrum -
Helkaklat och fräscht badrum med många förvaringsskåp samt arbetsbänk ovan tvättmaskin och torktumlare (Bosch).
Badrummet har vitkaklade väggar samt grå klinker. I badrummet finns kommod med tvättställ, wc, dusch med glasvägg, spegel, handdukstork samt golvvärme.

- Hall -
Stor och rymliga hall med bra förvaring genom inbyggd garderob (elfa-system) med skjutdörrar i spegel. Mönstrade tapetserade väggar samt fin ljusgrå klinker på golvet.
Antal rum
3 rum
Boarea
84.5 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 5,266 Inkl Värme, VA, basutbud via Telia Tripple Play (IP-telefoni, tv samt bredband).
Driftskostnad
SEK 8,402 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 5,462
Försäkring
SEK 2,940
Beräknat antal personer
1
Kommentar
- Elkostnad varierar beroende på val av elbolag.

- Kostnad för hemförsäkring varierar beroende på val av försäkringsbolag. Ovan årskostnad för hemförsäkring är inklusive bostadsrättstillägget.
Andel i föreningen
1.2886 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Ventilation
Frånluft
Energideklaration
Utförd 5/5/2011
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Blodlönnen
Om föreningen
Brf Blodlönnen registrerades 2007-04-16 och består av 76 bostadsrätter fördelade på fem hus i det vackra parkområdet Långbro Park. Husen uppfördes av JM år 2008 och håller hög standard.

Lägenhetsfördelning:
16 st 2 Rok
36 st 3 Rok
25 st 4 Rok

Total boyta i föreningen: 6582 kvm.

Adress: Gustaf Wickmans väg 3-9.

Ekonomisk förvaltning: Agenta Förvaltning
Teknisk förvaltning: Fastighetsägarna

Energi och el
Bostaden är utrustad med moderna fjärrvärme- och vattensystem, som är energisnåla och miljöanpassade.
Styrelsen har sedan 2012 ett pågående energiprojekt i syfte att minska energiförbrukningen genom prognosstyrd reglering och ett flertal inomhusgivare samt vattenrening med hjälp av jonisering vilket tar bort normal pålagring i värmesystem.

Sopsortering och återvinning
Föreningen har 3 återvinningsstugor innehållande kärl för hushållssopor, papper, kartong, glas, konserver och elavfall.
Övrigt avfall hänvisas till närmaste större återvinningsstationer.

Övriga utrymmen: Förråd - Finns ett till varje lägenhet. Rum för barnvagnar finns i respektive hus. Cykelrum i anslutning till husen, där även återvinningsrum finns med sopkärl finns för vanliga sopor, glas, plast, papper, kartong och mindre elprodukter.

Hemförsäkring: Glöm inte teckna Bostadsrättstillägget i din hemförsäkring.

Besök gärna föreningens hemsida:
https://www.brfblodlonnen.se/
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
76
Tv och bredband
I lägenhetens månadsavgift ingår:

- Telia Bredband FiberLan upp till 100 Mbit.
- Telia Bredbandstelefoni, fast abonnemangsavgift och telefonadapter. (Varje medlem betalar själv för minut- och öppningsavgifter)
- Telia Digital-tv, grundutbud med ett kanalpaket innehållande 15 kanaler. (I boendet ingår två digitalboxar med tillhörande fjärrkontroll.)
Parkering
Brf Blodlönnen disponerar 84 parkeringsplatser (75 med motorvärmare.) varav 76 hyrs ut till medlemmar och resterande 8 är gästparkeringsplatser. För bokning av parkeringsplats får man som medlem kontakta styrelsen. Avgift för hyra av parkeringsplats är 400 kr/månad.

Parkeringsplatserna ingår ej i lägenheten, för bokning av parkeringsplats får varje medlem kontakta styrelsen.

Kötid: Max 3-månader

Finns lediga parkeringsplatser i dagsläget (avstämt 2019-06-11)

Övriga parkeringsplatser är besöksplatser och förvaltas av Q-park. Avgift för besöksparkering är 7 kr/tim och maximalt 50 kr/dygn.

Parkeringsplatserna är utanför respektive hus samt utefter Vantörsvägen.
Renoveringar
Utförda renoveringar:
2010: Klotterskyddat fasaden
2010: Utökat cykelparkering
2011: Byggt till förråd
2012: Prognosstyrd värmereglering
2013: Utökad skyltning på vägar
2014: Köpt in farthinder och skyltar
2014: Stamspolning
2014: OVK
2014: Filterbyte
2014: Vattenanalys
2014: Installerat vattenreningssystem
2014: Batteribyte passagesystem
2014: Bytt en frånluftsfläkt samt rengöring
2014: Nya lampor i parkeringsarmaturer
2014: Hissbesiktning
2015: Filterbyte
2015: Justerat frånluftsfläktar för bättre värmeekonomi
2015: Installerat ny cykelupphängning på prov i ett förråd
2015: Satt upp farthinder och tydligare skyltning i området
2015: Utökat med en parkeringsplats utan elstolpe
2015: Infört mobil betalning av avgift vid gästparkeringen
2015: Hissbesiktning

Planerade renoveringar (avstämt 2019-06-05):
Fasadrenovering - Tecknat avtal med JM som tar på sig ansvaret för renoveringen.
Tidsplan ej fastställd.
Ekonomi
Inga planerade avgiftsändringar (kontrollerat med styrelsen 2019-06-05)

Prisbasbeloppet 2019 = 47 400 kr
Enligt stadgarna får föreningen ta ut en överlåtelseavgift om max 2,5% av prisbasbeloppet
Enligt stadgarna får denna avgift högst vara 2,5 % x 47 400 kr vilket är c:a 1185 kr

Enligt stadgarna får föreningen ta ut en pantsättningsavgift om max 1% av prisbasebeloppet.
Enligt stadgarna får denna avgift högst vara 1 % av 47 400 kr vilket är c:a 474 kr.
.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,185 betalas av köpare
Pantsättningsavgift
SEK 474

Karta

Älvsjö - Långbro Park Älvsjö

Gustaf Wickmans Väg 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg