190
MED4585EDC64CF640D4A5916AEB1C11AEFE

KlarlagtSåld!

Grimmered, Västra Frölunda

Grimmereds by 30


Såld!
Slutpris: SEK 4,750,000

Ansvarig mäklare

Nu har vi äran att presentera ett gavelradhus med fantastiska möjligheter i ett av Göteborgs mysigaste radhusområden. Huset erbjuder 3-4 bra sovrum, dubbla badrum, separat tvättstuga, kök med väl tilltagen matplats, stort vardagsrum med utgång till altan och ett trevligt allrum. Grusgångar ramar in denna idylliska plats bland äldre bebyggelse, lekplats och lummiga planteringar. Här kan barnen springa omkring i ett bilfritt område med naturen runt knuten. Huset är förhandsbesiktat och försäkrat mot dolda fel. Grimmereds by bör upplevas på plats så tveka inte att kontakta ansvarig mäklare för visning eller ytterligare frågor!

Om området

Grimmered är ett stort och relativt högt beläget bostadsområde i västra Göteborg och bostadsområdet domineras av fristående småhus. Genom sitt upphöjda läge i förhållande till kringliggande områden är Ekebäcksberget en populär destination för att blicka ut över Göteborg, i klart väder är det möjligt att skymta Vinga Fyr belägen i Göteborgs södra hamninlopp. Vid sidan om Grimmered ligger ett härligt grönområde, här hittar man Ruddalens idrottsanläggning med tillgång till tennis- och skridskobanor, fotbollsplaner, motionsspår och småsjöar.
I Ekebäck ligger ett antal dagis/förskolor som Ängåsgatans förskola och en stor låg-/mellanstadieskola Dalaskolan. Dalaskolan har lång tradition, dess äldsta skolbyggnad är över hundra år och används numera som gymnastiksal. Skolan har musikklasser och är även miljöcertifierad Grön Flaggskola vilket lär eleverna att ta hand om miljön. Ängåsgatans förskola har tre avdelningar, Krabban 1-3, Humlan 1-5 och Fjärilen 3-5 (den sistnämnda har Montessoripedagogisk inriktning).
I närområdet ligger även Nya Varvets skola som har Montessoripedagogisk inriktning. Den innefattar förskola samt låg- /mellanstadieklasser. Ett stenkast bort i Hagen ligger friskolan Engelska Skolan som tar emot elever från 3-16 år. De utmärker sig med lärare från hela världen och satsar mycket på att integrera IT tidigt i utbildningen.

Kommunikation

Med buss 20 tar man sig från Grimmered till Frölunda Torg som är en knutpunkt för buss och spårvagn samt via Ekebäck och vidare till Kungssten. Därifrån finns förbindelser med spårvagn in till de mer centrala delarna av Göteborg.

Närservice

På Grimmeredsvägen ligger Grimmereds Frukthall med ett stort utbud av frukt och grönt, men även lite annat livsmedel.
Frölunda Torg, ett av landets största shoppingcentrum, ligger på några minuters gångväg med mer än 100 butiker. Här finns Åhléns, H&M, modebutiker, sportaffärer, smyckesaffärer, bokaffärer, banker, restauranger mm. Här finns även Frölunda kulturhus med bio, simhall och träningsanläggning.
I Högsbo hittar man Axel Dahlströms torg med ett antal matbutiker, pizzerior och andra affärer samt bibliotek, fritidsgård och Högsbo sjukhus.

Parkering

Samfälligheten har flertalet parkeringar i området som de boende får nyttja. En parkering i garage tillhör fastigheten.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea147 kvm
Biarea5 kvm
Tomtarea489 kvm
Byggår1978
Driftskostnad4,189 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Energideklaration
Klarlagt

Bilder

Välkommen hem till Grimmereds by 30

Drömmen om ett rött hus med vita knutar?

Rymlig hall med både badrum och tvättstuga nära till hands

Hallen med glasdörrar in till köket

Trevlig matplats mot framsidan

Parallellkök med gott om skåp och lådor

Gavelläget ger extra ljusinsläpp i köket

Hur vill ni att ert kök ska se ut?

Vardagsrum med härliga fönsterpartier

Gott om plats för hela familjen

Plats för matsalsgrupp med närhet till baksidans natur.

Baksidan med altan och trevlig natur

Lummiga omgivningar

Sovrum 1 passar perfekt som arbetsrum

Badrum med dusch på entréplan

Tvättstuga

Rymligt allrum med plats för det mesta

Stort allrum även om man behöver ett sovrum till

Denna yta passar perfekt som sovrum

Master bedroom

Badrum med badkar på övre plan

Sovrum 2 med snyggt takfönster

Ut mot omgivningarna

Framsidan med både äppelträd och fina planteringar

Vem vill inte växa upp här?

Fastighetskarta

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 3-4 sovrum
Boarea
147 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Biarea
5 kvm
Entrén
Välkommen till Grimmereds by 30 och en grönskande framsida som badar i sol. Här finns mysiga planteringar, äppelträd och stenlagda gångar som leder er till dörren. Tror ni på kärlek vid första ögonkastet? Öppna dörren och ni är hemma!
Hall
Väl innanför dörren möts ni av en rymlig hall med plats för avhängning genom 2 garderober till höger. Hallen är ljus och luftig tack vare ett trevligt fönster mot framsidan samt gröna omgivningar. Från hallen tar ni er vidare in i entrévåningens samtliga rum. Här finner ni också trappan upp till övervåningen. På golvet ligger ljusgrå klinker med golvvärme och väggarna är vita.
Kök
Från hallen och vardagsrummet finner vi bostaden kök. Här finns en stor matplats med plats för hela familjen vid ett charmigt fönster mot den grönskande framsidan. Det finns gott om förvaring tack vare mycket skåp och lådor längs båda sidor i köket. Gavelläget med ett extra fönster gör att köket upplevs ljust och medför att trivselfaktorn är hög. Köket har luckor i trä, bänkskiva i laminat och stänkskyddet går i klassigt 70-tals brunt. Köket är utrustat med spis med ugn, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. På golvet ligger laminat och väggarna är vita.
Vardagsrum
Med ingång från hallen och köket möts vi av ett stort vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot den härliga baksidan med altan. Här ryms både matsalsgrupp och soffhörna för trevliga stunder med familjen. Väggarna är vita och på golvet ligger parkett.
Sovrum 1
Från hallen finner ni bostaden första sovrum som med fördel kan användas som arbetsrum. Här ryms säng med tillhörande möblemang, arbetsplats och garderober. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret med trevlig utsikt mot framsidan. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.
Badrum entréplan
Från hallen når ni det ljusa badrummet från 2003. Här finns handfat med blandare, spegel, toalett och dusch. Väggarna är kaklade i ljusgrå kulör och på golvet ligger snygg klinker.
Tvättstuga
Bredvid badrummet finns bostadens tvättstuga som idag har en tvättmaskin, torkskåp (ej i funktion) och ett handfat med blandare. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.
Klädkammare
Med ingång från hallen finns en praktisk klädkammare som på ett enkelt sätt löser era förvaringsbehov. Väggarna är vita och på golvet ligger en plastmatta.
Allrum
En trappa upp finner ni husets stora allrum med fönster i två väderstreck. Här ryms soffgrupp, arbetsplats och läshörna. Denna plats är perfekt för filmkvällar med familjen eller om barnen klarar sig själva för en stund. Man kan med enkelhet skapa ytterligare ett sovrum i denna yta (se alternativ planritning). Väggarna är vita och på golvet ligger en heltäckningsmatta.
Sovrum 2
Från allrummet har vi bostadens andra sovrum med takfönster mot entrésidan. Här ryms säng med tillhörande möblemang och det finns idag 2 garderober för era kläder. Rummet har bra ljusinsläpp och upplevs mysigt tack vare sin mindre karaktär. Väggarna pryds av en röd tapet och på golvet ligger en plastmatta.
Master Bedroom
Från allrummet ligger bostadens största sovrum med flertalet fönster ut mot det idylliska området. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang, en arbetsplats och idag finns 3 garderober för ert förvaringsbehov. Här kan man ladda batterierna efter långa dagar. Väggarna är gula och på golvet ligger en heltäckningsmatta.
Badrum plan 2
Med ingång från allrummet finner ni bostadens andra badrum från 2008 med takfönster mot entrésidan. Här finns badkar, kommod med blandare, spegelskåp med inbyggd belysning och wc. Badrummet är helkaklat med vita väggar och ljusa golv.
Byggnad
Byggnadstyp
1 ½-plans radhus
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 5/17/2019
Energiklass
E
Energiprestanda
137 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta på mark.
Grundmur
Betong
Stomme
Trä
fasad
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Rud 86:30
Övrigt
Renoveringar:
Nytt badrum på entréplan: 2003
Ny varmvattenberedare: 2008
Nytt badrum på övre plan: 2008
Nerläggning av dräneringsrör på baksidan: 2009
Nya fönster i kök, sovrum 1 och gavel våning 2: 2011-2012
Ny fasad på uthuset: 2011
Ny Garageport: 2015
Ny fasad på framsidan av huset: 2016
Nytt tak på båda husen: 2017
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 50,269 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 20,706
Väg, samf
SEK 24,078
Försäkring
SEK 5,485
Beräknat antal personer
1
Kommentar
I samfällighetsavgiften ingår kostnader för: VA, garage, renhållning, sophantering, kabel-tv och ladan.
I Kostnaden för el är uppvärmning inräknad. Fastighetens driftkostnader är baserade på säljaren faktiska kostnader. Dessa kan variera beroende på enskilt bruk, antal personer, samt val av leverantör. Utöver dessa kostnader tillkommer en fastighetsavgift på 8049 kr.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,058,000
Byggnadsvärde
SEK 1,872,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 312,300
Tomt
Areal
489 kvm
Tomttyp
Trädgård med sluttningstomt
Parkering
Garageplats i länga.
Planbestämmelser
Tomtindelning (1976-05-10) Stadsplan (1975-03-04)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Samfällighet, servitut etc.
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:14, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:15, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:16, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:27, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rud GA:37

Karta

Grimmered Västra Frölunda

Grimmereds by 30

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg