190
MEDA4C70EB6D59748CBA94CBC959FEE5DB1

Såld!

Nya Hovås, Hovås

Uggleberget 25


Såld!
Slutpris: SEK 4,100,000

Ansvarig mäklare

Varmt välkommen till Uggleberget 25 och Brf. Tornugglan. Ni möts av moderna och nybyggda hus år 2017 i Nya Hovås med busshållplats, mataffär, apotek, systembolaget mm runt hörnet. Praktiskt och bekvämt boende med brevlådor i entrén. Lägenheten är mycket fint belägen med uteplats i västerläge med utsikt mot skogen och naturen.

Om området

Nya Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Flertalet skolor och förskolor finns dessutom i området runt omkring - perfekt läge för barnfamiljen!

Kommunikation

För att ta er in mot stadskärnan åker ni med fördel buss 158 som tar er in till Linnéplatsen eller Rosa Express för att komma in till Nordstan. Busslinje 180 tar er dessutom in till knytpunkten Marklandsgatan där ni enkelt kan byta till buss eller spårvagn. Från hållplatsen Sandås (vid Brottkärrsskolan) går även busslinje 82 mot Marklandsgatan.
För att ta er ut mot havet eller söderut åker ni enklast Rosa express som går via Billdal ner till Snipen, alternativt busslinje 82 som tar er till Brottkärr.

Väg 158 tar er in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, systembolaget, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining, systembolaget och Bounce. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sociale, Yoko Yap mm.

På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,044 I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea70 kvm
Våning-2 (hiss finns)
LägenhetsnummerL7-0803
Byggår2017
Driftskostnad414 kr/månad

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Uteplatsen om ca 30 kvm badar i sol hela dagen.

Vacker natur omger fastigheten och bostaden.

Här finns det gott om plats för loungemöbler, grill och matbord med plats för många gäster.

Generös matplats i anslutning till vardagsrummet.

Det stora fönsterpartiet i västerläge ger rummet extra ljus och luftighet.

Vardagsrum med utgång till uteplats.

Öppen planlösning mellan kök, matplats och vadagsrum.

Matplats i köket.

Matplats

Kök

Stilren och smakfull inredning från Marbodal med vita skåpsluckor med silver handtag i stål, lådor m

Stilren och smakfull inredning från Marbodal.

Det stora sovrummet med generöst ljusinsläpp.

Gott om förvaring i sovrum 1.

Sovrum 2.

Sovrum 2 med fönster mot uteplatsen.

Stilren och smakfull inredning i badrummet.

Badrum med tvättavdelning.

Klädkammare eller datarum/arbetsrum.

Hall med förvaring.

Entré

Uggleberget 1

Utsikt mot Näset från standen i Brottkärr.

Vy från sandstranden i Brottkärr.

Småbåtshamn vid Amundö Marina i Brottkärr.

Nya Hovås

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen in i lägenhetens hall, här finns det bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén samt en garderob att förvara ytterkläder och skor i och städskåp. På golvet ligger 1-stav ekparkett som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger granitkeramik på golvet. Både snyggt och praktiskt regniga dagar. Ljus färgsättning på väggarna samt infällda spotlights i taket.

Hallen svänger och leder er in i bostaden. På er högra sida ligger det lyxiga badrummet. På golvet ligger mörkt klinker. Övriga väggar består av vitt kakel. Snyggt, fräscht och lätt att hålla rent. Duschvägg i klarglas med takdusch. Infällda spotlights i taket. Spegel med integrerad belysning ovan tvättställ. Handdukstorken håller dina handdukar torra oavsett årstid. Tvättmaskin samt torktumlare av märket Miele. Bänkskiva i laminat på vilken ni kan vika er nytvättade tvätt. I badrummet finns även vita väggskåp där ni kan förvara tvättmedel mm.

I anslutning till badrummet finns en klädkammare som idag används som arbets/datarum.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet i västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Härifrån kommer ni ut till den stora och underbara uteplatsen i västerläge, som är den ultimata uteplatsen. Här finns det gott om utrymme för både loungemöbler, grill och matbord. Från uteplatsen är det fin utsikt mot skogen och grönområdet utanför, en perfekt plats för sköna middagar utomhus i solnedgången.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning från Marbodal med vita skåpsluckor med silver handtag i stål, lådor med fullutdrag och dämpad stängning, hörnskåp med karusell. Den mörka bänkskivan ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. LED belysningen under skåpen lyser upp under tiden du lagar mat. Den maskinella parken med 10 års garanti från Miele är komplett med allt ni behöver och består av energieffektiva vitvaror. Kombinerad kyl och frys i full höjd, rostfri varmluftsugn, induktionshäll, diskmaskin, rostfri micro inbyggt i köksskåp och fläkt. I anslutning till köket och vardagsrummet finns en stor matplats med plats för rejält bord och många gäster.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum, här vill man kunna sova gott och komma till ro. Lägenhetens sovrum är mycket trivsamt belägna på gaveln med ingång från vardagsrummet. Det stora sovrummet är utrustat med helväggsgarderob, ljus färgsättning på väggarna och ekparkett. Fönster mot öster med fritt och lugnt läge samt trivsam utsikt mot naturen. Det andra sovrummet har ett stort fönster mot uteplatsen i västerläge samt ett mindre fönster mot öster som släpper in mycket ljus i rummet. Ljus färgsättning även i detta sovrum och ekparkett på golvet.
Antal rum
3 rum
Boarea
70 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
-2 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,044 I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, sophantering, källarförråd.
Driftskostnad
SEK 4,963 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 1,963
Beräknat antal personer
4
Andel i föreningen
2.22 %
Andel av årsavgiften
2.22 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Bergvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övriga byggnader
Cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Stor altan om ca 30 kvm i västerläge. Källarförråd ca 4,5 kvm, 1 p-plats följer med bostaden till en kostnad av 300kr/mån.
Förening
Namn
Brf Tornugglan
Om föreningen
Brf Tornugglan är beläget högst upp på Uggleberget i Nya Hovås, i en grönskande sluttning med milsvidutsikt över Göteborgs södra skärgård och bästa läge. Fastigheterna och lägenheterna är ritade av arkitekten Torbjörn Edgren och bjuder på storslagen arkitektur och faciliteter utöver det vanliga. Samtliga lägenheterna har generösa glaspartier samt terrass eller uteplats i västerläge, här kan du njuta av havsutsikt, sol och solnedgång året runt.

Uggleberget är vackert beläget med naturen runt hörnet. För dig som tycker om att motionera finns här flera natursköna spår. Till havet är det endast 2 km och till Billdals Park tar du dig på 10 minuter till fots. Här kommer det även finnas flera utkiksplatser, perfekt ställe för picknick eller andra aktiviteter.
Med Rosa Express från Nya Hovås tar du dig in till centrala Göteborg på ca 29 minuter.

Med promenadavstånd från Uggleberget finns ett stort utbud av butiker, restauranger och caféer. I området finns ett flertal skolor att välja mellan. Nybyggda Brottkärrsskolan med klasser från förskola upp till årskurs tre. Nygårdsskolan med klasser från förskola upp till nionde klass samt vid Origohuset i Nya hovås ligger friskolan Fenestra för årskurs 6-9.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
42
Tv och bredband
Fiber, Bredbandsbolaget.
Parkering
I Brf Tornugglan så finns det 47 st parkeringar. Av dessa är 2 st med el-laddstolpe och kostar 750 kr/månad, 43 st kostar 300 kr/månaden och 2 st är gästparkeringar.. Alla lägenheter har rätt till att hyra 1 parkering om dem önskar det. I föreningen så finns det 3 lägenheter med 5 rum och kök, dessa tre har rätt till att hyra två parkeringar.
Parkeringarna följer inte lägenheterna och varje ny medlem som vill hyra parkering måste kontakta boende@husjuristen.se för att se vilken som är ledig och då även signera ett hyresavtal. Uppgiften om p-platserna kommer från Husjuristerna i Göteborg AB den 8/8-2018.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Nya Hovås Hovås

Uggleberget 25

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg