190
MEDAF0489944D1D475BA9CD611B74A40656

Ett semesterparadis med härligt frontläget i Mollösund!

Såld!

Mollösund, Mollösund

Långe backe


Såld!
Slutpris: SEK 6,100,000

Ansvarig mäklare

Nu har ni möjlighet att förvärva en helt unik friköpt strandfastighet med avskilt läge på Mollösunds sydspets. Här får ni en pittoresk sjöstuga med stort bryggdäck och trevlig altan samt egen båtramp. Allt i ett soldränkt söderläge. Allt är mycket smakfullt inrett, såväl inne som ute, med mängder av smarta lösningar för compact living. Flytta in och bara njut av en oändlig havsutsikt där livskvalité utlovas!

Om området

Mollösund är ett av de äldsta fiskelägena i Bohuslän - en pärla både sommar och vinter. Här bor drygt 200 st. året runt och på sommaren ökar antalet invånare till drygt 3000 st. och hela samhället lever upp. Gästhamnen är en av västkustens mest välbesökta och erbjuder full service med allt som kan önskas därtill. Runt hamnen finner ni om sommaren en rad trevliga restauranger och fik där ett av dem är Mollösunds värdshus som även har öppet året runt. Samhällets bebyggelse präglas av vackra, välskötta skärgårdshus från förra sekelskiftet med trånga gränder emellan och närhet till saltstänkta sjöbodar.

Kommunikation

Till Mollösund finns goda kollektivförbindelser med buss. Se länk till Västtrafiks hemsida under fliken "dokument och länkar".

Parkering

I området gäller boendeparkering. Mer info om detta finns under "dokument och länkar"

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea70 kvm
Tomtarea219 kvm
Byggår2005
Driftskostnad2,174 kr/månad

Bilder

Välkommen till Långe Backe

Bryggdäcket från öster

Förutom en enastående utsikt så finns här en praktiskt lammelgardin

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
När ni kommer till vägens ände i Mollösunds södra del så gå ni ner mot vattnet längst en liten promenadstig. På er högra sida ser ni ert blivande semesterparadis Långö Backe. Ett underbart sjömagasin inbäddat i lummig grönska som en lugn oas.

Huset är om- och tillbyggt i omgångar och helrenoverat 2005 med hög standard. Allt är mycket fräscht och välbehållet. Runt huset sträcker sig altaner och bryggdäck vilket gör allt väldigt lättskött och praktiskt.

Rakt fram längst östsidan av huset finner ni huvudentrén. Ni stiger in i en hall som ansluter till köket och Master bedroom.

Köket ligger med öppen planlösning mot matplats och allrum. Allt är platsbyggt och väl genomtänkt då inte en centimeter är försummad. Köket går självklart i skärgårdsstil och har allt man behöver för ett bekvämt leverne.

Allrummet med matplatsen har en luftig ryggåslösning och badar i ljusinsläpp från ett stort skjutglasparti "Hajom" som sträcker sig längst hela södergaveln. Här kan ni sitta i den platsbyggda soffan och bara njuta av en havsutsikt få förunnat. Sommartid öppnar ni glaspartiet och låter den stora bryggan bli en förlängning av ert vardagsrum.

Det är få bryggor på västkusten som har så många soltimmar som denna. När solen blir för intensiv så finns det en stor eldriven markis som ger skön skugga. Räcker inte det rekommenderas ett svalkande dopp från bryggan.

Master bedroom känns också mycket luftigt och ljust med fönster i både öst och väst. Här får ni lätt in en stor dubbelsäng.

Vidare finns ett stort helkaklat badrum som går i vitt med ljusblå klinker. Badrummet har kommod, badkar, separat dusch, handdukstork, golvvärme samt tvättmaskin. I anslutning till badrummet ligger även en separat helkaklad toalett som också går i vitt och ljusblått. Båda våtrummen är totalrenoverade 2010.

En trappa med gott om inbyggd smart förvaring leder er till övervåningen.

Hela övervåningen har en öppen planlösning med entresol åt söder. Ni får ett fint ljusinsläpp från flertalet takfönster samt fönstren från söder. Idag är det möblerat som allrum/sovrum och kontor samt badrum. När ni sitter och tittar på TV får ni en enastående uppsikt över södra inloppet till Mollösund genom glasräcket.

Åt öster ligger ett ljust helkaklat badrum med dusch, toalett och handfat, även detta gjort 2010.

Hela huset har en mycket genomtänkt planlösning som gör att man kan bo flera familjer utan att man springer över varandra. Övervåningen har en separat entré från utsidan. Det finns även separata entréer till badrum och toalett i entréplanet om man inte vill ha master bedroom som genomgångsrum.

På östersidan finns det ett stort utekök under tak i direkt anslutning till det stora bryggdäcket. På västersidan av huset finns det lite odlingar och en trevlig altan med kvällssol. I anslutning till altanen når ni även en praktisk nedfällbar båtramp. Perfekt om man vill hissa upp gummibåtar eller kajaker.

Det här är en helt unik chans att förvärva ett underbart sjömagasin i mycket gott skick med ett avskilt läge bara ett par minuter från de centrala delarna av Mollösund.

Är detta er blivande drömbostad? Tveka inte att boka in er för visning redan idag.
Antal rum
3 rum varav 2 sovrum
Boarea
70 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1,5 plans sjöstuga
Byggnadsår
2005
Uppvärmning
Direkt El
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
2-glas & 3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Mollösund 5:403
Övrigt
Den taxerade ytan är 70kvm men total golvyta är ca 90 kvm enl. säljarna. Är detta av agörande betydelse så uppmans ni som intressenter att själva mäta upp ytorna på plats.

Huset säljs med i princip allt bohag, men säljaren kommer ta bort en del mindre lösöre.

Byggnaden är förhandsbesiktigad och säljs med dolda fel-försäkring.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 26,085 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 12,000
VA
SEK 7,211
Renhållning
SEK 2,950
Väg, samf
SEK 1,200
Försäkring
SEK 2,724
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Uppvärmning ingår i elkostnaden
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 6,200,000
Byggnadsvärde
SEK 1,000,000
Taxeringskod
220
Tomt
Areal
219 kvm
Tomttyp
Bergstomt
Tomtbeskrivning
Fastigheten är friköpt och har en totalyta om 219 kvm, varav 46 kvm är vatten. Vid bryggan kan man gå in med djupgående båt.

I området gäller boendeparkering då det inte finns någon parkering på fastigheten. Mer info om detta finns under "dokument och länkar"
Planbestämmelser
Mollösunds tätort äldre delen
Detaljplan, beslutad
Datum: 2004-07-23
Genomförande: Början 2004-07-24 slut 2014-07-23

Mollösund, norra och östra delarna
Stadsplan, avregistrerad
Datum: 1958-07-25
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Mollösund GA:3

Karta

Mollösund Mollösund

Långe backe

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg