190
MED4F4E3D01772C44368F6184C12D0C463B

KlarlagtSåld!

Långedrag - Hagen, Västra Frölunda

Lokattsbacken 26


Såld!
Slutpris: SEK 6,950,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

I ett av områdets bästa lägen finner ni detta radhus på attraktiva Lokattsbacken. Ett familjevänligt radhus i gavelläge om 169 kvm fördelade på tre plan med en fantastisk och fri utsikt som sträcker sig över närliggande grönska, takåsar och bort över hamninloppet. Här finns två uteplatser, två balkonger samt goda möjligheter till att bygga om nedre plan för uthyrning. Till fastigheten finns även garage och p-plats, samt solceller monterade på taket. Fastigheten är förhandsbesiktigad. Missa inte chansen till att förvärva ett av områdets mest eftertraktade läge! Kontakta mäklaren redan idag för mer information.

Om området

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Övrigt

Inom promenadavstånd finns diverse aktiviteter för den som vill motionera. Tycker man om att springa, finns motionsslingor i området eller utmed havet. Det finns flera aktiva frilufts- och idrottsföreningar i området med verksamheter inom exempelvis handboll, fotboll och sjöscouting.

I Långedrag bor det många barnfamiljer då det finns flera skolor att välja mellan.

Fakta

TypRadhus
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum5 rok
Boarea169 kvm
Biarea7 kvm
Tomtarea317.5 kvm
Byggår1995
Driftskostnad2,524 kr/månad

Bilder

Välkomna till Lokattsbacken 26!

Ljust vardagdsrum med utgång till inglasad balkong

Här kan man sitta och blicka ut över grönskan, takåsarna och hamninloppet

Kök med mycket förvaring!

Här ryms en matplats för 4-6 personer

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
5 rum varav 2 sovrum
Boarea
169 kvm
Areakälla
faktisk uppmätn norm SS 21054:
Biarea
7 kvm
Varmt välkomna till Lokattsbacken! Ni möts av ett treplansradhus med träfasad byggd år 1995 med garagelängor och p-platser i anslutning till fastigheten. På framsidan och innan ni stiger in i huset möts ni av en soldränkt uteplats i söderläge, en utmärkt plats att börja dagen på med en kopp kaffe. Energieffektivt radhus med solceller på taket! Radhuset i bästa gavelläge med grön och lummig trädgård samt stor balkong i västerläge med maritim utsikt! I närområdet finner ni bl.a. Tånguddens, Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Saltholmens kallbadhus, Malins skafferi och Reveljen. Promenadavstånd till förskolor, skolor samt lekplatser - en perfekt bostad för familjen.
Entré
Stig på!
Ni välkomnas av en ljus hall med tapetserade väggar och ett lättskött, vitt klinkergolv som övergår till en trestavig ekparkett som sträcker sig vidare in till vardagsrummet. I entréhallen finns goda avhängningsmöjligheter i form av en skjutdörrsgarderob. Denna garderob ligger vägg-i-vägg med klädkammaren som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Längre fram i hallen finner ni trappen som tar er till övre- och nedre plan, i motsatt riktning ligger ett av bostadens badrum med tvättavdelning.
Kök
Till höger om hallen finner ni bostadens kök som genomgått en lättare uppdatering genom åren med matplats för 4-6 personer invid fönster. Inredningen går genomgående i vitt och bjuder på riklig förvaring samt stora, lättarbetade arbetsytor. Vitvarorna, som uppgraderats vid olika tillfällen består av kyl samt frys i fullhöjd (Husqvarna), diskmaskin, spis med glaskeramikhäll samt spisfläkt. Mellan över- och underskåp finner ni stänkskydd i form av ljust kakel som övergår till en marmorinspirerad bänkskiva. Väggarna i övrigt är ljust tapetserade och på golvet ligger väl- och lättskött plastmatta. Tack vare en vertikal ribbstolsvägg mellan kök och entréhall får ni en rymlig känsla samt ett naturligt ljusflöde genom rummen.
Vardagsrum
Rakt fram ligger det luftiga vardagsrummet med sitt stora fönsterparti som bidrar med ett härligt ljusinsläpp och en grönskande utsikt - ingen insyn. Matsalsdelen, som är i öppen planlösning mot vardagsrummet rymmer ett bord för upp till 8 personer - de stora middagarna blir således en självklarhet er framtida bostad. Här finner ni även utgången till det inglasade uterummet i västerläge med vikbara fönster. Loungemöblering är given för att avrunda sommarkvällarna med ett glas eller två i härligt sällskap.
Badrum
På entréplan finner ni ett av bostadens två badrum med en praktisk tvättavdelning. Vidare finner ni här en dusch, tvättställ, förvaring i form av badrumsskåp och belyst spegelskåp, WC samt bostadens frånluftsvärmepump. Väggarna är beklädda i ett ljust kakel som övergår till våtrumsmatta på golvet.
Sovrum
Sovrum ett, det stora sovrummet, rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i form av fyra garderober. Sovrum två, barnrummet, ligger vägg i vägg med sovrum ett och även här erbjuds goda möbleringsmöjligheter samt förvaring i form av en garderob. Båda sovrummen har ljus färgsättning på väggarna och fönster i söderläge.
Övre plan
Trappan från entréplanet leder er upp till detta plan. Här finner ni två sovrum, allrum/tv-rum, badrum och en stor balkong.
Nedre plan
Trappan från entréplan leder er ner till detta plan som genomgått renovering under senare tid och erbjuder utmärkta uthyrningsmöjligheter. Här finner ni ett pentry med förråd/skafferi, allrum med tillhörande förråd/walk-in-closet och utgången till bostadens stenlagda uteplats och lummiga trädgård. Här finns oändliga användningsområden, vare sig man vill bygga om för att hyra ut, bevara som allrum/lekrum eller göra om till sovrum.
Allrum
Allrum/tv-rum, perfekt samlingsrum för familjens yngre medlemmar där de kan umgås med sina vänner, spela spel, titta på tv eller läsa en bok i lugn och ro. Likväl kan ni här uppe inreda en atelje då ljusflödet är optimalt för detta ändamål. Här uppe är väggarna ljusa och på golvet ligger ljus plastmatta som genomgående i samtliga rum. Allrummet kan byggas om till ytterligare ett sovrum om så önskas. Härifrån når ni bostadens härliga balkong med gott om möbleringsmöjligheter samt en fantastisk utsikt över grönska, takåsar och bort mot hamninloppet.
Fastigheten är förhandsbesiktigad.

Önskar ni bo i ett trivsamt och lugnt radhus i ett av områdets bästa läge? 169 kvm fördelat på tre våningar med två uteplatser och två balkonger samt en härlig utsikt. Här bor ni i ett energismart hus med solceller och med såväl parkering och garage precis invid fastigheten. I området finner ni närhandel, restauranger, fina promenadstråk längs hamnen och cykelavstånd ut till havet och salta klippor. Låter detta som något för er? Kontakta mäklaren för mer info!
Byggnad
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1995
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump och solenergi
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 3/28/2019
Energiklass
B
Energiprestanda
39 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund med träbjälklag och betongplatta
Grundmur
Betonghålsten
Stomme
Trä
Fasad
Träpanel
Fönster
Isolerglasrutor
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Älvsborg 116:25
Övrigt
Huset har en uteplats på suterrängplan, en inglasad balkong samt en balkong, samtliga i nordväst. En uteplats i sydostligt läge finns även vid entrén.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 30,286 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 13,660
Väg, samf
SEK 11,395
Försäkring
SEK 5,231
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör. Notera att samfällighetsavgiften är 3000kr/kvartal med individuell vattenmätning som justeras på sista kvartalet.

Utöver dessa kostader tillkommer en fastighetsavgift på 8 049 kr per år.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 4,779,000
Byggnadsvärde
SEK 2,496,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,200,000
Tomt
Areal
317.5 kvm
Planbestämmelser
Älvsborg, bostäder vid toredammen
Detaljplan, beslutad
Datum: 1991-09-05
Genomförande: Början 1991-09-05 slut 2000-12-31
Anmärkning: Mindre avvikelse enl 3:2 1st fbl, akt1480k-1992f174

Kv 116-halshornet i älvsborg
Fastighetsplan, beslutad
Datum: 1991-11-18
Anmärkning: Avvikelse enligt 3:2 1 st fbl, akt 1480k-1995f4
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Älvsborg S:490, S:494, GA:113, GA:121, GA:126

Lokattsbackens samfällighetsförening - 3000 kr /kvartal. Individuell mätning på vatten - justeras på sista kvartalets samfällighetsavgift. I avgiften ingår VA, garage, p-plats, kabel-tv, sophämtning, snöröjning samt skötsel av gemensamma utrymmen och garage.

Karta

Långedrag - Hagen Västra Frölunda

Lokattsbacken 26

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg