190
MEDD3B5F331DB3D42CFAECE3155412DA74C

2:a i toppskick!

Såld!

Högsbo, Göteborg

Kapplandsgatan 116


Såld!
Slutpris: SEK 2,840,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Varmt välkomna till Kapplandsgatan 116 i Högsbo, ett boende med närhet till Slottsskogen och Linnéstan! Hela lägenheten är modernt och smakfullt renoverad för ett bekvämt och bra boende. Lägenheten har genomgående fina och välvårdade golv och är ljus med stora fönsterpartier och en väl genomtänkt planlösning.

Om området

Högt beläget, barnvänligt och mycket omtyckt stadsdel. Som boende här har man nära till alla nödvändigheter och bekvämligheter. Vackra promenadstråk i Änggårdsberget, Slottskogen och Ruddalen finns på behändigt avstånd. Man har även nära till salta bad på Näset och Saltholmen. Cykelvägar tar er både in till city på några minuter, och även ut mot Frölunda med köpcentrum och hav.

Kommunikation

Knutpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Närservice

Skola samt dagis finns mellan Kapplandsgatan och Marklandsgatan. På närliggande Axel Dahlströms torg finns bibliotek, Ica Supermarket, gym och restaurang. Alldeles intill Kapplandsgatan finner ni även en mycket populär pizzeria.

Parkering

Flertalet besöksparkeringar finns i området. Här finns även en hel del kostnadsfria 30-minutersparkeringar.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,983 inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband, inre rep.fond
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea59 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer128
Byggår1961
Driftskostnad442 kr/månad

Bilder

Smakfullt och stilrent renoverat kök.

Kök med matplats.

Matplats vid fönstret.

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till balkong.

Stort fönsterparti med mycket ljusinslätt.

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Välkommen till Kapplandsgatan 116!

Redan i hallen förstår du att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Rikt- och dimbara spotlights kastar på ett smakfullt sätt ljus över hallen. Väggar i helmatt vit väggfärg (Alcro Accent) och vacker originalparkett i hollänskt förband. Direkt till vänster finner ni avhängning i en mycket smakfull och specialritad garderob med vikdörr, som på ett praktiskt och snyggt sätt inrymmer såväl jackor som skor. Garderoben är sidenmattlackad i vitt och skorna vilar på en sisalmatta. Pricken över i:et är det dekorativa handtaget i läder.

Vidare nås köket som är välplanerat med noggrant utvalda material. Mycket påkostad maskinpark från Siemens, AEG, Husqvarna och Electrolux, stilrent och integrerat. Exklusiv diskbänk med helintegrerade infällda hoar utan synliga skarvar. Infällda rikt- och dimbara spotlights i taket ger god arbetsbelysning och skapar dekorativt ljus på de halvblanka luckorna. På golvet ligger en mattlackad trestavsparkett i ek från Kährs. Till höger i köket finner du en generös matplats för upp till ca tio personer, med en härlig placering vid fönstret. Fönstret har utsikt över innergården och är utsmyckat med en vacker fönsterbräda i grön marmor. Detta är ett härligt rum för socialt umgänge, ett kök där modern teknologi möter stilren design.

I fil med köket ligger badrummet som är helkaklat med Höganäskakel och utrustat med tvättmaskin (Electrolux). Föreningen bytte alla stammar 2001-2002 och renoverade i samband med detta badrummen.

Vidare nås sovrummet, väl tilltaget med plats för dubbelsäng. På golvet ligger samma parkett som i köket och väggarna är även här i en helmatt vit väggfärg. Även sovrummet erbjuder stämningsbelysning via rikt- och dimbara spotlights i taket. Stort fönster mot den lugna innergården och fönsterbräda i grön marmor. Snygg och praktisk förvaring i samma anda som garderoben i hallen finns att tillgå i rummets skjutdörrsgarderob. Själva skjutdörrspartiet löper i en dold glidskena i taket, vilket inger en ren och luftig känsla. Förvaring i fullutdragslådor med lådsidor i frostat glas från Blum, Invito.

Tillbaka i hallen når ni en praktisk klädkammare. Utomordentlig förvaring från golv till tak.

Vidare in i vardagsrummet övergår det holländska förbandet i en klassisk fiskbensparkett, nyligen bonad. Även här väggar i helmatt vit väggfärg. Härligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti i västerläge, med dörr till den inglasade balkongen. Balkongen som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet har ett fritt insynsskyddat läge mot Kapplandsgatan. På golvet ligger en fuktgenomsläpplig plastmatta med sisalkänsla och balkongen har gott om plats för såväl möblering som plantering.

En härligt öppen och ljus genomgångslägenhet med minimal insyn. Hjärtligt välkomna på visning! Lägenhetens hall är öppen med bra avhängningsmöjligheter i den inbyggda garderoben. Ljus färgsättning på väggarna och välvårdad ekparkett på golvet.
Antal rum
2 rum
Boarea
59 kvm
Kök
Varmluftsugn (Husqvarna) i rostfritt med programautomatik, grill, termometerfunktion och ugnsstegar med bakplåtsskenor samt pyrolytisk rengörning, induktionshäll (AEG) 70 cm bred med variabla kokzoner samt timerfunktion, köksfläkt (Electrolux) med reglerfunktion genom utdragbar skärm, samt lysrörsbelysning och diskbara filter, helintegrerad diskmaskin (Electrolux) en av marknadens tystaste, exklusiv rostfri diskbänk (Landskronas rostfria) med vattenfast spånskiva för maximal styrka, stabilitet och solid känsla, helintegrerade hoar (Blanco) med breddloppsventiler, korgventiler samt sköljskål, blandare (Mora Rexx), separat kyl & frys (Siemens) med självavfrostande, antibakteriellt ytskikt samt okrossbara glas i hyllplan. Extra höjd på kylen! Italienskt kakel 60x60 plattor Xilo Brun från Konradssons kakel.
Badrum
Wc, handfat med kommod, badrumsskåp, tvättmaskin (Electrolux), separat dusch med skjutdörr, handdukstork, golvvärme, kakel, klinker och vädringsfönster.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 2,983 inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband, inre rep.fond
Driftskostnad
SEK 5,300 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,900
Försäkring
SEK 2,400
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.37817 %
Andel av årsavgiften
0.37817 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 2/25/2009
Energiprestanda
112 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas & 3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Skörden i Göteborg
Om föreningen
Om föreningen
Trivseln och tryggheten är grundlagd i husens utformning och de senaste årens förbättringar.
Husen har inglasade balkonger. Festlokal och övernattningslägenhet finns att hyra. Mellan husen finns grönskande innergårdar med plats för samvaro och lek. Hela området har god belysning för trygghet och möjlighet att kunna se ut över gården under dygnets mörks timmar.

HSB Brf Skörden består av 250 st bostadsrättslägenheter och 5 st hyreslokaler med adress Kapplandsgatan 84-148. Lägenheterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 29st
2 rok 77st
3 rok 123st
4 rok 15st
5 rok 6st

Expeditionen Kapplandsgatan 134 är öppen måndagar 18:30 - 19:30.
E-post: brfskorden.fortroendeman@gmail.com

Uppgifterna ovan är hämtade från föreningens hemsida. Besök gärna hemsidan för mer info: www.hsb.se/goteborg/skorden
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
250
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
TV- Föreningen är anslutna till Com Hem kabel-TV.
Bredband fiber 10/100 mbit
Alla lgh har en bredbandsanslutning och det ingår i hyran - leverantör Telia.
Parkering
Parkering med separat kö:
P-däck: ca 200 kr/mån.
P-plats nedre inkl el för motorvärme: ca 250 kr/mån
Kallgarage: ca 350 kr/mån
Varmgarage: ca 500 kr/mån
Föreningen har 14 betal-gästparkeringsplatser på övre parkeringsdäck. Avgift 24 tim/dygn, 4kr/timme alternativt 30kr/dygn
Föreningen har 14 betalande gäst parkeringsplatser på övre parkerings däck, södradelen av parkeringsdäcket. Avgift 24-h: 4 kr/timme alternativt 30 kr för 1 dygn.
Renoveringar
1995-1996 Byte fönster, utbyggnad balkong samt inglasning.
2001-2002 Stambyte och badrumsrenovering. Omdragning av el.
2003-2004: Ommålning trapphus samt byte till säkerhetsdörr.
2009-2011: Ombyggnad av innergårdar.
2014-2015: Byte av tvättmaskiner
2015-2016: Dräneringsarbete utfört

Planerade renoveringar:
Byte av elinstallation i källare och installation av kodlås
Tak- och fasadreparation av utsatta områden
Ekonomi
Inga avgiftshöjningar är planerade.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
SEK 1,138
Pantsättningsavgift
SEK 455

Karta

Högsbo Göteborg

Kapplandsgatan 116

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg