MEDFCD847FB5CC1402986936FCDF312E2A5

Unik skärgårdsidyll med ca 100 m. kaj på Gullholmen - Härmanö

Gullhomen - Härmanö,

Österbergslid 316, 318


Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Nu har ni en smått unik chans att förvärva en fantastisk fastighet på Härmanö belägen mitt i hamnen på Gullholmen. I köpet ingår ett stort boningshus om drygt 250 kvm, ett stort sjömagasin om 240 kvm i tvåplan, en sjöstuga, en större maskinhall med extralägenhet samt ca 100 m egen kaj för djupgående båt i hamnen på Gullholmen! Denna möjlighet kommer inte varje sommar...

Om området

Till Gullholmen tar du dig på 10 minuter med färja från Tuvesvik. Gullholmen erbjuder en fantastisk skärgårdsmiljö med båtliv, bad, fiske och unik bebyggelse. Vandra en halvtimme söderut och upplev Hermanö med sina ljunghedar, blomstrande ängar och hagar.Gullholmen, Sveriges mest tätbebyggda ö och ett av Bohusläns äldsta fiskesamhällen. Gullholmen erbjuder en fantastisk miljö i Bohusläns ytterskärgård med ett aktivt båtliv, rekreation i naturskyddade områden, bad, fiske, samt en unik bebyggelse och miljö. Förutom att njuta av öns atmosfär med små gränder och gamla vackra fiskarstugor, sjöbodar och bryggor, fantastiska promenader och underbara badklippor finns också en rad sevärdheter för den kulturintresserade bland annat Skepparhuset, Konstmuseet, Stenstugan och naturreservatet på Hermanö. Härmanö är ett av de större naturreservaten i Bohuslän och har en rik palett av olika naturtyper. För fågelskådare är Hermanö ett eldorado. På ön finns livsmedelbutik, restauranger & caféer.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea250 kvm
Biarea16 kvm
Tomtarea1,728 kvm
Byggår2004
Driftskostnad6,323 kr/månad

Bilder

Välkommen till Österbergslid!

Boningshuset med kommandobrygga

Välkommen in!

Hallen delar av huset i en öster och en väster flygel

Matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nu har ni en smått unik chans att förvärva en fantastisk fastighet på Härmanö belägen mitt i Gullholmens hamn med en ca 100 meter lång kaj för djupgående båtar och fantastiska möjligheter. På fastigheten står det idag 4 byggnader till lite olika ändamål, ett stort boningshus, en mindre sjöstuga, ett stort sjömagasin i två-plan samt en väl tilltagen maskinhall. Allt är nybyggt eller renoverat 2004-2007 med mycket hög standard. Nu har ni möjlighet att bo ståndsmässigt som en sann skeppsredare. Sängplatser till nära och kära finns här gott om!

Om vi börjar med boningshuset så är det byggt 2004, allt superfräscht och alla snickerier håller högsta klass, här har man inte sparat på något. Boningshuset är en vacker byggnad uppdelat som två flyglar och sammanlänkad genom en genomgående hallbyggnad. Huset har en luftig känsla med öppna trappor och på övervåningarna är det öppet till "nock"

I den västra flygen finner ni två riktigt stora och ett mindre sovrum. Master bedroom har ett eget stort helkaklat badrum. De övriga rummen får samsas om ett badrum i entréplan. Alla sovrum har mycket goda förvaringsutrymmen och härlig utsikt över hamnen med undantag för det lilla sovrummet. Utöver detta så inryms här en välutrustad tvättstuga och ett dolt apparatrum med bergvärmen och centraldammsugaren m.m.

I den östra flygen finner ni i entréplan ett allrum med underbar utsikt över hela hamnen. Ett stort sovrum som ansluter till ett stort badrum. En trappa upp kommer ni till vardagsrummet som ligger i öppen planlösning med kök och vardagsrum/matsal. Hela rummet badar i ljus från stora fönsterpartier mot hamnen. Här når man den stora balkongen som smäckert sträcker sig runt gavel som en kommandobrygga.

Köket är mycket välplanerat, platsbyggt och håller högsta klass, här kommer ni inte sakna något. Utsikten mot hamnen från diskbänken är verkligen få förunnat.

Sjöstugan är också en lite pärla! Byggd 2004, full isolerat med kommunalt VA blir detta en perfekt gäststuga. På entréplan finns allrum/matplats i öppen planlösning med en liten köksdel och badrum med toa och dusch. Från matplatsen når ni även ett liten terrass med härlig hamnutsikt. En trappa upp finner ni ett allrum med tre sängplatser och självklart en grym hamnutsikt. På entrésidan kan ni även få lite kvällssol!

Sjömagasinet ligger närmast kajen och håller det klassiska måttet 8 x 15 meter och är byggt i två plan med stora portar mot hamnen i båda våningarna. I markplan finner ni en snickarverkstad om ca 120 kvm, en metallverkstad om 15 kvm samt trapphus till övervåningen. Här uppe är det mest en öppen yta som skapt för fiskeredskap eller fest vilket som passar bäst! Här finns även ett enkelt pentry och ett par förråds utrymmen. Ovan dessa ett öppet loft. Idag är hela magasinet inrett som ett magiskt marint museum samt festvåning. Alla antikviteter går att köpa med det är inget krav. Att öppna portarna på andra våningen är galet läckert, här får ni totalt uppsikt på allt i hela hamnen.

Slutligen har vi maskinhallen. Byggnaden är uppförd 1989 har måtten 15 x 10 m. Här finns en stor port så du får in stora båtar och dylikt. Större delen av rummet har en takhöjd om ca 5,5-7 meter. Idag hyr det in sig en lokal snickare i maskinhallen, kan vara bra att ha nära när visionerna spinner iväg! Halva hallen har en inredd övervåning som är byggd som en lägenhet med separat ingång. I anslutning till maskinhallen på kajen står det en stor båtkran.

Hela kajen tar djupgående båtar en 12:a brukar ligga förtöjd här varje sommar. Med fastigheten följer även en garageplats och en vanlig P-plats på fastlandssidan Tuvesvik.

Man kan säga att ni köper en större del av västkustens absoluta pärlor. Här finns allt i kubik.
Boarea
250 kvm
Biarea
16 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2004
Uppvärmning
Bergvärme NIBE
Energideklaration
Utförd. 7/30/2012
Energiprestanda
60 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Trä
Fasad
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Tegel
Utv. plåtarbete
Rheinzink
Fastighetsbeteckning
Härmanö 2:105
Övriga byggnader
MASKINHALL med lägenhet typkod: 432
Byggår: 1989
Yta: 150 kvm LOA
Rum: 2
Kök: Ja
Badrum: Ja

SJÖMAGASIN på ofri grund
Golvyta i tvåplan ca 240 kvm
VA: Ja
Övrigt: Verkstad i entréplan. Övreplan är utrustat med mer som en festlokal med pentry och toalett.

SJÖSTUGA: Byggår 2004
Golvyta i två plan ca 24 kvm
VA: Ja
Uppvärmning:
Övrigt: Pentry och badrum med dusch. 2 sängplatser på övervåningen.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 75,875 / år
Driftskostnad, varav
VA
SEK 5,788
Uppvärming
SEK 26,517
Renhållning
SEK 3,000
Väg, samf
SEK 1,750
Försäkring
SEK 17,820
Övrigt
SEK 21,000
Kommentar
Under övrigt ingår kommunalt arrendet på del av kaj och sjömagasin
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 11,092,000
Byggnadsvärde
SEK 4,292,000
Taxeringskod
432
Summa pantbrev
SEK 8,000,000
Tomt
Areal
1728 kvm
Tomtbeskrivning
Stora delar av markytan på fastighen är täck av bryggdäck.

I köpet ingår 1728 kvm friköpt mark och ytterliggare ca 1080 kvm yta främst avseende marken under sjömagasinet samt kajen med kommunalt arrende knutet till fastigheten med besittningskydd. Arrende avgiften ligger på 21.000 kr/år

Kontakta mäklaren för vidare information.
Planbestämmelser
Härmanö
Byggnadsplan, beslutad
Datum: 1981-09-17
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Andel i samfällighet/GA: Gullholmen GA:1, Härmanö GA:2, Lavön GA:4-GA:5 Last, Ledningsrätt: Vatten och avlopp, 14-GUL-185 Förmån, Avtalsservitut: Väg, 14-IM3-63/34 Last, Avtalsservitut: Område, 14-IM3-73/8506

Karta

Gullhomen - Härmanö

Österbergslid 316, 318

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg