Ärvinge, Kista

Kronborgsgränd 52, 1 tr


Utgångspris: SEK 2,395,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Visningar

Sunday, January 19
Öppen visning. Välkommen!
14:45 - 15:15
Lägg till i kalender
Monday, January 20
Öppen visning. Välkommen!
17:15 - 17:45
Lägg till i kalender

Bästa läget i Ärvinge! Nu har du tillfälle att köpa en unik bostad som sällan är till salu. Inbjudande och ljusa 4 rum och kök om 85 kvm på en av Ärvinges mest attraktiva adresser. Lägenheten har en väl tilltagen och insynsskyddad balkong, stora fönsterpartier, lugnt läge, gavelfönster och är inte minst del av en välskött förening. Välkommen på visning!

Golvvärme i badrummet med ljust klinkergolv och helkaklade väggar samt tvättmaskin & torktumlare. Vitt kök med diskmaskin samt en större matplats. 3 sovrum samt flertalet garderober och en större klädkammare med fönster som även kan disponeras som ett kontor eller rum. Populär planlösning med ett stort badrum samt extra WC! Möjligt att göra en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum för den som önskar.

Brf Kista Ängar byggdes år 2000 och erbjuder en modern boendestandard i sina moderna fastigheter. Här bor du lugnt i Ärvinges yttre kvarter med Ursviksskogen och Järvafältet som granne. Här finns trevliga promenadstråk, utegym och kolonilotter på promenadavstånd.

Om området

Området är mycket lugnt och ligger bara ett stenkast från natursköna Järvafältet. Där finner ni miltals med härliga gång- och cykelvägar. Det finns även elbelysta motionsspår i Kymlingeskogen.

I Ärvinge centrum finns restauranger, närlivs, frisör mm. I övrigt har man nära till både skolor/förskolor, kommunikationer samt Kista Galleria med ett rikligt utbud av affärer och restauranger, samt biograf och träningscenter.

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Fakta

MånadsavgiftSEK 6,014 Inkl Värme, VA, Kabel-TV, Bredband & Bredbandstelefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum4 rok
Boarea85 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer1821
Byggår2000

Bilder

Fasad

Balkong

Vardagsrum

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Genomgående hög standard tillsammans med fint ljusinsläpp, insynsskyddad balkong och Ärvinges bästa läge - det här är en unik bostad som sällan är till salu.

HALL : Stor hall med klinkergolv och ljust målade väggar. Gott om avhängningsmöjligheter.

Direkt till vänster i hallen finner man SOVRUM 1: Parkettgolv och ljusmålade väggar. Hela lägenheten har genomgående parkettgolv, vilket ger ett fint och enhetligt intryck.

BADRUM: Fint och fräscht badrum. Vattenburen golvvärme i klinkergolvet samt helkaklade väggar i fina färgval. Stort vädringsfönster skänker mycket ljus. I övrigt innehåller badrummet tvättmaskin och torktumlare, duschkabin, vägghängd toalett, badrumsskåp samt badrumsspegel.

VARDAGSRUMMET: Stort och ljust vardagsrum med stora fönsterpartier som ger mycket ljus. Här finner man utgången till den fina balkongen i insynsskyddat läge.

BALKONG: Stor och insynsskyddad balkong i västerläge.

KÖKET: Köket erbjuder generösa arbetsytor och förvaring. Stor matplats vid fönster för 6-8 personer. I köket finns kyl/frys, spis med häll, diskmaskin, rostfri diskbänk samt vita skåpsluckor.

Innanför köket ligger SOVRUM 2: Stort och rymligt sovrum med parkettgolv, vitmålade väggar och garderober.

SOVRUM 3: Ligger i anslutning till vardagsrummet. Vitmålade väggar, parkettgolv och tre garderober.

Mellan SOVRUM 2 och 3 finns ett litet rum med WC och gavelfönster. Detta rum kan t.ex. användas som kontor, klädförvaring, läshörna eller göras till en del av antingen SOVRUM 2 eller 3.
Antal rum
4 rum
Boarea
85 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 2, hiss finns
Pris
SEK 2,395,000 Utgångspris
Avgift
SEK 6,014 Inkl Värme, VA, Kabel-TV, Bredband & Bredbandstelefoni
Andel i föreningen
1.52306 %
Andel av årsavgiften
1.52299 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
2000
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 3/25/2019
Energiklass
F
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
Brf Kista Ängar 3
Om föreningen
Föreningen består av 77 lägenheter på mellan 1 rok (43,0 kvm) och 6 rok (127,5 kvm).

Bredbandsbolagets bredband finns i samtliga lägenheter, vilket medför att alla föreningens hushåll får en 100 mbit internetuppkoppling samt telefoni där abonemangsavgiften ingår i avgiften.

Värmestyrningssystemet EnReduce är installerat, vilket gör att föreningen sparar hela 15 procent av fjärrvärmekostnaden.

Två stycken gemensamma tvättstugor med bokningssystem finns att tillgå medlemmarna. Det finns även en föreningslokal med bastu att tillgå på Gallehusgränd 4. Tillgång finns även till miljöstation och cykelförråd.

Till varje lägenhet hör ett förråd beläget på vind samt på entréplan.

Se gärna föreningens hemsida http://www.kistaangar3.se/

Området är mycket lugnt och ligger bara ett stenkast från natursköna Järvafältet. Där finner ni miltals med härliga gång- och cykelvägar. Det finns även elbelysta motionsspår i Kymlingeskogen.

I Ärvinge centrum finns restauranger, närlivs, frisör mm. I övrigt har man nära till både skolor/förskolor, kommunikationer samt Kista Galleria med ett rikligt utbud av affärer och restauranger, samt biograf och träningscenter.
Parkering
Parkering hyrs via Atrium Ljungberg som äger garagen. Dessa alternativ finns att tillgå:

Dygnsparkering i kallt garage, 655 kr per månad (7860 kr/år)
Nattparkering i kallt garage, 275 kr per månad (3300 kr/år)
Nattparkering P-däck (utomhus), 150 kr per månad (1800 kr/år)
Motorvärmare finns att få för 50 kr extra per månad till varje alternativ.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Ärvinge Kista

Kronborgsgränd 52, 1 tr

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg