190
MEDE07080DB6F10433BA747272774596CD6

Såld!

Akalla, Kista

Sveaborgsgatan 7

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,449 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea73 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer49
Byggår1976

Såld!
Slutpris: SEK 2,000,000

Ansvarig mäklare

Lägenheten med fantastiska möjligheter! Här har ni en hemtrevlig och fräsch 3:a med endast ett stenkast till tunnelbana, bussar och matbutiker. Ta chansen att hitta ett hem och bo precis som det är eller renovera efter egen smak. Varmt välkomna på visning!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Inglasad uteplats

Vardagsrum

Sovrum 2

Kök

Vardagsrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning, skohylla, hatthylla samt övrigt möblemang. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Badrum: Stort och fräscht badrum utrustat med tvättmaskin, WC, handfat, spegelskåp, badkar. Här finns möjlighet att renovera efter egen smak!

Sovrum 1: Mysigt sovrum med plats för enkelsäng samt övrigt möblemang exempelvis garderober. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2: Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och målade väggar.

Vardagsrum: Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp. Här finns gott om sällskapsytor när vänner och familj är på besök. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Kök: Fräscht kök med vita luckor samt gott om arbetsyta med svartmålad vägg ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn samt fläkt. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Uteplats: Från köket har man utgång till inglasade uteplatsen i söderläge. Perfekt utrymme att utnyttja året om. Här finns plats för utemöbler.
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 4,449 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
Andel i föreningen
0.91743 %
Andel av årsavgiften
0.9935 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 8/20/2008
Energiprestanda
183 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Sveaborg

Karta

Akalla Kista

Sveaborgsgatan 7

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg