190
MED0A02073019E24A0C8A0CF9BA549FEB85

Såld!

Kista, Kista

Vejlegatan 9, 5tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

SÄLLAN TILL SALU! Här kommer en populär och unik 2:a endast ett stenkast till Kista Galleria, t-bana, bussar samt flygbussar. Genomgående fräscha ytskikt och högt upp i huset har ni en fantastisk inglasad balkong med milsvid utsikt i bästa sydvästläge.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,901 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer20
Byggår1978

Bilder

Inglasad balkong

Vardagsrum

Öppen planlösning

Kök

Fasad

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Här finns gott om utrymme för förvaring i garderober (ELFA) med skjutdörrar i spegelglas. Laminatgolv samt ljusmålade väggar. Säkerhetsdörr (2017).

Badrum: Rymligt och helkaklat badrum utrustat med WC, handfat, spegelskåp, badkar samt vädringsfönster. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin.

Kök: Ljust kök i öppen planlösning med köksö mot vardagsrum. Skåpsluckor i trä och ljust kakel ovan svart arbetsbänk. Här finns gott om förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med inbyggd kyl/frys, inbyggd ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat med generöst ljusinsläpp från fönsterpartier. Stora sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Här finns plats för större soffgrupp och matplats. Laminatgolv samt tapetserade väggar. Här finner ni utgången till den fantastiska inglasade balkongen.

Balkong: Fantastisk inglasad balkong med milsvid utsikt utan insyn i högt och bästa sydvästläge. Här finns gott om plats för utemöbler. Här finns förråd.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Sovrummet har en egen klädkammare/förråd med goda förvaringsmöjligheter. Laminatgolv samt vitmålade väggar.
Antal rum
2 rum
Boarea
45 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 2,901 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.29402 %
Andel av årsavgiften
0.29402 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1978
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 7/2/2010
Energiprestanda
184 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
29 kr av avgiften avsätts varje månad till den inre reparationfonden som kan användas av köparen vid framtida renovering och underhåll.

Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 16.
Förening
Namn
Brf Drejö
Om föreningen
Föreningen har ca 250 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
Samtliga lägenheter är utrustade med invändiga förråd i lägenheterna. 68 Extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/
Antal lägenheter
244
Antal lokaler i föreningen
7
Tv och bredband
Föreningen har indraget bredband via Bredbandsbolaget och ComHem, det står medlemmarna fritt att välja. Kabel-TV levereras av ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.
Parkering
Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

För närvarande 2019-01-24 finns det platser i både kall & varmgarage.
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt

Karta

Kista Kista

Vejlegatan 9, 5tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg