190
MEDCC3DB4BE563243D6920D3D84735C7843

Såld!

Akalla, Kista

Nystadsgatan 12, 3tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,798 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea73 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer857
Byggår1976

Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Nu kan ni sluta leta efter ett nytt boende! Här har ni en renoverad 3:a i barnvänligt område i förening med låg avgift. Med absolut närhet till matbutiker, buss/t-bana, skolor, förskolor samt Kista Galleria är detta den perfekta bostaden för barnfamiljen. Varmt välkomna!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Bilder

Badrum

Kök

Kök

Öppen planlösning

Sovrum 1

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Ljus och välkomnande hall med vitmålade väggar och parkettgolv. Här finns gott om plats för förvaringsmöbler.

Badrum: Nyrenoverat och stort badrum utrustat med WC, handfat med kommod, stort spegelskåp, handukstork samt dusch. Här finns även utrymme för att installera en tvättmaskin.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

Sovrum 2: Stort sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterpartier. Här finns plats för dubbelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

Vardagsrum: Enormt vardagsrum i öppen planlösning med plats för större soffgrupp. Här finns gott om sällskapsytor när släkten och vänner är på besök. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

Kök: Kök i öppen planlösning mot vardagsrum. Parkettgolv, vita skåpsluckor och mosaikprydd vägg ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med ny kyl, ny frys, häll, ugn, fläkt, diskmaskin. Med många skåp och mycket arbetsyta blir köket en dröm för kocken. Här finns matplats för 6-8 personer.

Balkong: Från köket har man utgång till den härliga balkongen i högt läge. Här finns plats för utemöbler.
Antal rum
3 rum
Boarea
73 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,798 inkl värme, VA
Andel i föreningen
0.0108 %
Andel av årsavgiften
1.10208 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1976
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 3/12/2009
Energiprestanda
127 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Nystad
Om föreningen
Brf NyStad bildades 2002-2003 och innefattar 89 lägenheter och en lokal. 1 januari 2014 var 7 lägenheter samt 1 lokal upplåtna med hyresrätt. Byggnaderna är uppförda 1974-1976 i ett flerfamiljshus samt 4 radhuslängor. Föreningen har en tvättstuga samt cykelförråd på Nystadsgatan 8-10. Alla lägenheter har ett källarförråd.

Pågående renovering av föreningen tak vår/sommar 2017.

Förening med bra ekonomi som inte höjt avgiften på ca 15 år, dock en liten höjning på 5% from. 1/7-17.

För mer information om föreningen se hemsidan: http://www.brfnystad.se/
Parkering
Det finns ett parkeringshus på granngatan Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus.

Karta

Akalla Kista

Nystadsgatan 12, 3tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg