190
MED5380401804B444DE8A49F8D1F69DB7A0

Såld!

Akalla Trädgårdsstad, Kista

Nykarlebygatan 115


Såld!
Slutpris: SEK 2,500,000

Ansvarig mäklare

Charmigt tvåplansradhus med två härliga uteplatser i populärt och idylliskt område som står redo för dig och din familj. Här finns möjlighet att enkelt göra om till en 4:a. Genomgående fräscha ytskikt med stort badrum, stilren gäst-wc samt trevligt kök. Nära till lekplatser, skolor, utegym, löpspår, idrottshall, ishall, äventyrsbad, natur, matbutiker samt tunnelbana. Varmt välkomna att längta hem!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

Om området

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,840 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea82.5 kvm
Lägenhetsnummer398
Byggår1975

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Kök

Matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Gäst-WC

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Uteplats vid entré: Härlig trädäckad uteplats precis vid ingången till bostaden. Här finns ett förråd.

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning och förvaring. Laminatgolv samt målade väggar.

Kök: Stilrent och fräscht kök med vita skåpsluckor samt mosaikkakel ovan arbetsbänk. Här finns gott om förvaringsutrymmen i skåp för köksredskap och dylikt. Invid stort fönster finns det plats för matbord för 6-10 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis/ugn, fläkt, samt diskmaskin.

Gäst-WC: Praktisk wc på entréplan med fint klinkergolv och målade väggar. Här finns wc, handfat med kommod samt spegel.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med laminatgolv och målade väggar. Bra ljusinsläpp i vardagsrummet genom fönsterparti och altandörr med glasparti upptill och nertill. Här finns plats för större soffgrupp och går även att dela upp och få till en arbetsplats.

Altan: Från vardagsrummet når man altanen som har en naturlig fördelning med stenplattor närmast huset och en gräsmatta längre ut. Perfekt utrymme att använda för att grilla och umgås med familj och vänner. Här finns gott om plats för utemöbler. Insynsskyddat med utsikt över natur. Söderläge!

Sovrum 1: Stort sovrum med 2 fönsterpartier som går att dela av till två mindre sovrum för den som önskar. I sovrummet ligger laminatgolv och målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt övrigt möblemang.

Klädkammare/Förråd: Perfekt utrymme att nyttja för förvaring. Använd som förråd eller gör om till en fantastisk walk-in-closet.

Badrum: Stort badrum med egen tvättstuga utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Ovanför dessa finns praktisk bänkskiva och vita väggskåp. Badrummet är även utrustat med wc, handfat, spegel samt badkar.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng/våningssäng, garderober samt övrigt möblemang. Här ligger laminatgolv och väggarna är målade i ljusa toner.
Antal rum
3 rum
Boarea
82.5 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 4,840 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.25684 %
Andel av årsavgiften
0.25684 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättsradhus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/30/2010
Energiprestanda
185 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
- Avsättning till inre reparationsfond görs med 42kr/ månad
- Föreningen har bastu som utlånas till dess medlemmar
- Cykelförråd finns
- Föreningen tillhandahåller tvättstugor
- Lediga parkeringsplatser finns att tillgå.
- 2 Förråd ingår i avgiften.
- Internetuppkopplingens hastighet höjdes nyligen från 100 mbit/s till 150 mbit/s.
Förening
Namn
Brf Trädgårdsstaden i Stockholm
Om föreningen
Föreningens hemsida: http://www.tradgardsstaden.net/startsida.htm

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2014-2015 påbörjades fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Stambyte är inte något som är på gång i nuläget (juni 2015) - stammarna är filmade och ser ut att vara i bra skick - däremot kan man ju aldrig garantera att det kommer att dröja med stambyte om något radikalt händer. Om en bostadsrättsinnehavare ska renovera badrummet så måste föreningen kontaktas först!

Ovanstående uppgifter 2015-06 från Ingrid Nordahl på HSB som själv har bott i föreningen sedan 1975.

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt en lokal som hyrs av BEAB AB.
Den totala bostadsytan uppgår till 34 283 kvm och lokalarean till 2098 kvm.

Uppdelningen på olika lägenhetsstorlekar är:
1 ROK 46 st
2 RKV 24 st
2 ROK 48 st
3 ROK 180 st
4 ROK 123 st

Under året har 45 överlåtelser skett.
På föreningens fastigheter finns 328 parkeringsplatser varav 279 hyrs ut till medlemmar och 49 till andra hyresgäster. Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.
Antal lägenheter
421
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se
Parkering
Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området. Här finns uteplatser som det för nuvarande (2015-06) är kö till. Däremot finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan för 500 kr/mån.

Karta

Akalla Trädgårdsstad Kista

Nykarlebygatan 115

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg