190
MEDCD54C646471945A2A5FAFAE9719A8686

Såld!

Akalla, Kista

Sibeliusgången 42, 2 tr

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,974 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea45.6 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer276
Byggår1975

Såld!
Slutpris: SEK 2,080,000

Ansvarig mäklare

Badrum från 2016! Låg avgift där det mesta ingår. 2 minuter till tunnelbana och Ica! Vardagsrum med gavelfönster och stora sällskapsytor samt sovrum med plats för hemmakontor. Vitt kök med öppen planlösning. Källarförråd, tvättstuga och garage i samma byggnad! 20 minuter till City med tunnelbana.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Välkommen!

Vardagsrum

Planlösning

Matplats

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med 1 garderob och hatthylla samt säkerhetsdörr. Vitmålade väggar och klinkergolv.

Badrum: Nyrenoverat badrum från 2016 i stilrent utförande. Mörkt klinkergolv och vita helkaklade väggar med stora kakelplattor. Rymlig duschplats med glasvägg och möjlighet att installera badkar. Här finns takdusch samt vanligt duschmunstycke. Badrummet är inrett med passande möblemang i form av handfat med mörkt kommodskåp, spegelskåp samt wc.

Sovrum: Stort och rymligt sovrum med bra ljusinsläpp från fönster samt balkongdörr. Sovrummet rymmer en dubbelsäng samt ytterligare möblemang så som hemmakontor. Här finns en platsbyggd vit garderob med skjutdörrar. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Balkong: Balkong i högt västerläge med utsikt över föreningens välskötta och grönskande innergård. Här kan du njuta av eftermiddags- och kvällssol.

Vardagsrum: Luftigt vardagsrum med öppen planlösning mot köket. Härligt ljusflöde genom ett stort fönsterparti med fönster i två väderstreck. Vardagsrummet inrymmer såväl tv-hörna och matplats. Här ligger ett laminatgolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Effektivt arbetskök med all utrustning du behöver. Här finns en stor kyl/frys, spis med ugn, köksfläkt och skafferi/städskåp. Vita luckor och ljust kakel ovanför arbetsytorna som består av massiv ek samt en stor diskbänk med dubbel diskho i rostfritt stål.
Antal rum
2 rum
Boarea
45.6 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 2,974 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
Andel i föreningen
0.8267 %
Tillträde
December/Januari
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 12/29/2008
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Källarförråd finns i samma byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad. Varmgarage nås direkt från porten.
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Akalla Kista

Sibeliusgången 42, 2 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg