190
MED2F1F73D00EBB429BB25503B0DD87A53E

Såld!

Akalla, Kista

Torneågatan 15, bv


Såld!
Slutpris: SEK 2,260,000

Ansvarig mäklare

Attraktiv 3:a på populära Akallahöjden med radhuskänsla! 80 kvm disponerade på bästa möjliga sätt med stora sociala ytor. Uteplats i gavelläge. Perfekt lägenhet för barnfamiljen i en solid förening med närhet till skolor, natur och tunnelbana!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,404 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea80 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer182
Byggår1977

Viktiga dokument & länkar

Bilder

Planlösning

Vardagsrum

Vardagsrum

Badrum

Kök

Kök

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Arbetsrum/klädkammare

Hall

Uteplats

Uteplats

Fasad

Område

Helikoptervy

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning samt garderob. Klinkergolv och tapetserade väggar.

Badrum: Stilrent och helkaklat badrum. Här finner ni ett underbart badkar, WC, handfat med kommod samt vädringsfönster. Här finns även utrymme för tvättmaskin.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Här finner ni utgången till den fantastiska uteplatsen. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Uteplats: Rymlig uteplats i gavelläge. Stora sällskapsutrymmen med plats för bord och stolar samt blommor och plantering.

Kök: Ett välplanerat och unikt kök med mycket bra funktion och arbetsytor. Utrymme för matplats för 6-8 personer finns invid fönstrerna.

Arbetsrum: Praktiskt arbetsrum för den som vill arbeta i lugn och ro hemma. Går även att göra om och använda som klädkammare.

Sovrum 1: Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort fönsterparti som ger behagligt ljusinsläpp. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 2: Trevligt sovrum med gott om plats för förvaring. Parkettgolv och ljustapetserade väggar.
Antal rum
3 rum
Boarea
80 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 4,404 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.39914 %
Andel av årsavgiften
0.39914 %
Reparationsfond
SEK 3,237
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 1/30/2010
Energiprestanda
141 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2+1 glas
Förening
Namn
Brf Akallahöjden
Om föreningen
Brf Akallahöjden bildades 1979. Föreningen består av 25 bostadhus med sammanlagt 271 lägenheter och 3 kommersiella lokaler

Föreningen erbjuder bl a övernattningsrum, festlokal för ca 50 personer, motionslokal på Pargasgatan 27, välutrustad tvättstuga som kan bokas elektroniskt, grovtvättstuga på Torneågatan 27, bastu på Pargasgatan 46, cykelrum i flertalet av portarna samt några extra förråd finns för uthyrning. Tvättstugor finns på Pargasgatan 11, Pargasgatan 36, Torneågatan 27, Torneågatan 35.

Föreningen ligger nära Akalla By, som är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. I Akalla by finns kvarlämningar som offersten, offerkälla, vikingagravar m.fl. År 1636 ritades den första kartan över Akalla by. Det fanns då tre gårdar i byn. Trots att många av de gamla husen har försvunnit är Akalla by idag en av de bäst bevarade byarna i Stockholmsområdet.

I Akalla by finns bland annat en hembygdsgård som uppfördes på 1770-talet och som användes som bostad fram till år 1900. Det bedrivs även 4H-verksamhet med ett flertal djur såsom grisar, höns, getter, änder och hästar. Det finns även ett kafé och en snickeriverkstad i Akalla by samt att de anordnar julmarknader och liknande aktiviteter.
Organisationsform
Bostadsförening
Antal lägenheter
271
Antal lokaler i föreningen
10
Tv och bredband
Brf Akallahöjden har ett avtal med ComHem som ger alla boende tillgång till programpaketet Medium 8 favoriter utan extra kostnad. Bredband genom Bahnhof stadsnät.
Se gärna föreningens hemsida: www.akallahojden.se för mer information.
Parkering
Föreningen har totalt 361 p-platser fördelat på garage och utomhusplatser

För att hyra en plats kontaktas Primär på telefon 08 - 120 027 08. Plats med bur kostar 400 :-/månad och plats på taket, utan bur, kostar 200:-/månad. MC-plats 180 :-/månad.
Det finns gott om gästparkeringar i området och möjlighet att hyra gästparkering 7-30 dygn genom Primär för gästtaxa.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja

Karta

Akalla Kista

Torneågatan 15, bv

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg