190
MEDA88B1A92F3B94A3C9B0D7F9F0074610B

Såld!

Akalla, Kista

Porkalagatan 5, 5 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,050,000

Ansvarig mäklare

Yteffektiv 3:a högst upp i huset med inglasad balkong mot Järvafältet. Låg avgift som inkluderar det mesta! Renoverat kök med stor matplats samt parkettgolv. Stort och välvårdat badrum med badkar. Moderna golv och nymålade väggar från 2017. 2 bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter.

Brf Porkala är en stor förening med nya 3-glas fönster samt en nyrenoverad innergård med flertalet lekplatser, bollplan samt naturområde. Här finns det gott om tvättstugor och garageplatser! Du bor på 5 minuters promenadavstånd till tunnelbana, bussar, förskolor, Ica samt Lidl och mycket mer!

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,911 inkl Värme, VA, Kabel-TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea63.8 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer615

Bilder

Flygfoto

Kök

Kök

Matplats

Utsikt Matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Välkomnande hall med en ny säkerhetsdörr från 2015. 2016 renoverades hallen med nytt parkettgolv samt målades om i vitt.

Badrum: Äldre badrum med plastmatta på golv samt våtrumstapeter. Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat med vitt kommodskåp samt matchande spegelskåp med spotlights. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin.

Kök: Stort kök som moderniserades 2016 med nymålade luckor, bänkskiva, diskho, blandare samt nymålade väggar och nytt parkettgolv. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, köksfläkt samt spis/ugn. Här finns en rymlig matplats vid fönster med härlig utsikt över föreningens grönskande innergård.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng eller två enkelsängar. Sovrummet är utrustat med 2 dubbelgarderober samt vitmålade väggar och nytt parkettgolv från 2016.

Vardagsrum: Bra ljusinsläpp genom fönster i högt nordväst-läge med utsikt över Järvafältet. Parkettgolv och vitmålade väggar samt en dubbelgarderob med spegelskjutdörr samt svart skjutdörr.

Sovrum 2: Genom en praktisk skjutdörr tar du dig in i sovrummet som har utgång till balkongen. Här ligger parkettgolv och väggarna är målade i en lila kulör.

Balkong: Inglasad balkong i optimalt och exklusivt läge. Detta är en av få lägenheter som har balkong i nordväst-läget med milsvid utsikt över Järvafältets naturreservat.
Antal rum
3 rum
Boarea
63.8 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,911 inkl Värme, VA, Kabel-TV
Andel i föreningen
0.11238 %
Andel av årsavgiften
0.11238 %
Tillträde
December 2018
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Energideklaration
Utförd. 12/29/2008
Energiprestanda
142 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
En obligatorisk månadsavgift om 99 kr tillkommer för bredband.

Lägenheten byggdes om från en stor 2:a till en mindre 3:a 2016, genom att dela av vardagsrummet.

2016 byttes alla innerdörrar i bostaden.

Källarförråd finns i samma byggnad.
Tvättstuga finns i samma byggnad.
Förening
Namn
HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm
Om föreningen
Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.
Antal lägenheter
823
Varav hyreslägenheter
8
Antal lokaler i föreningen
28
Tv och bredband
Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering
Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.
Renoveringar
Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.
Det pågår diskussioner om att utföra stambyte eller stamrenovering i föreningen. För aktuell information och status besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/porkala/
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej. Tomträtt
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Akalla Kista

Porkalagatan 5, 5 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg