190
MED38593BE91DBB403F986A431CEA97D9E2

Såld!

Kista, Kista

Sorögatan 79, 1 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,100,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Badrum från 2015 och kök med matplats för 4 personer i denna väldisponerade 1:a! Stort allrum med fräscha ytskikt och 2 fönsterpartier i fritt läge. Internet och kabel-tv ingår i avgiften! Promenadavstånd till Kista Galleria med oslagbar shopping, gym, service och tunnelbana som tar dig till City på 17 minuter.

Om området

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Övrigt

I stadsdelen finns flera komunala förskolor och skolor samt Internationella Engelska skolan i Kista på Isafjordsgatan 39. För mer information besök skolans hemsida: https://kista.engelska.se/

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,338 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-t
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea34.5 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer156
Byggår1977

Bilder

Renoverat badrum!

Kök och hall

Kök

Matplats

Matplats

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Entrén består av en modern säkerhetsdörr och i hallen finns plats för avhängning samt byrå eller liknande förvaringsmöbel. Vitmålade väggar samt brun plastmatta på golv.

Förråd/Klädkammare: Lägenhetens förråd är utrustat med laminatgolv och vitmålade väggar.

Badrum: Nyrenoverat badrum från 2015 i stilrent utförande med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med golvvärme, ett praktiskt vädringsfönster samt el-uttag för tvättmaskin eller handukstork. Övrig utrustning: wc, handfat med vitt kommodskåp samt spegelskåp.

Kök: Ljust kök med vita skåpsluckor och en generös matplats för 4-6 personer invid ett fönsterparti med 2 fönster. Köket är utrustat med vitvaror i vitt utförande; spis/ugn, köksfläkt och kyl/frys. Här finns även gott om förvaringsmöjligheter samt ett skafferi och städskåp. Vitmålade väggar och brun plastmatta på golv samt glasdörr mot vardagsrummet som ger ett extra ljusinflöde.

Vardagsrum: Stort allrum med gott om plats för såväl vardagsrum som sovalkov. Bra ljusinsläpp genom 2 stora fönsterpartier i fritt läge. Här ligger ett vitt laminatgolv och väggarna är målade i en harmonisk ljusgrön kulör. Vardagsrummet går att dela upp med gipsvägg mellan fönstrena och göra lägenheten till en mini-2:a.
Antal rum
1 rum
Boarea
34.5 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 2
Avgift
SEK 2,338 inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-t
Andel i föreningen
0.16622 %
Andel av årsavgiften
0.16622 %
Tillträde
Februari 2016
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1977
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 12/12/2008
Energiprestanda
169 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Lägenheten är utrustad med moderna 3-glas fönster som har ett praktiskt vädringsläge.

Avsättning till inre reparationsfond 22 kr/månad.
Förening
Namn
Brf Fanö
Om föreningen
Brf Fanö består av 294 lägenheter. Föreningen sträcker sig längs Sorögatan 29-117
Alla lägenheter i föreningen är uppkopplade med riktigt bredband från Bredbandsbolaget och i månadsavgiften ingår 100/10 megabit per sekund (in resp. ut) samt den fasta avgiften för bredbandstelefoni. Du betalar endast för de egna samtalen. ComHem levererar kabel-TV där det analoga basutbudet ingår i månadsavgiften.

Föreningen renoverade sina fastigheter år 2011-2013. Då byttes fönster ut till moderna 3-glasfönster. Alla yttertak lades om och fasader renoverades samt så dränerades alla husen. Garagen renoverades under samma tid. Under 2014 byttes belysningsarmaturen ut i samtliga portar samt belysningen på gårdarna.
Fanö har två tvättstugor, vid Sorögatan 57 och 93. Dessa får användas av samtliga boende och bokas via bokningstavlor i respektive tvättstuga. Portarna till trapphusen i föreningen är låsta med kodlås hela dygnet och nattetid patrullerar Securitas området.

Se föreningens hemsida: www.fano.se
Antal lägenheter
294
Parkering
Parkering bokas via HSB Akalla och de kan kontaktas för aktuella priser och köstatus. Följande parkeringsalternativ och cirkapriser finns:
P-plats, 200 kr/mån
Garage, 500 kr/mån
MC, 225 kr/mån

Karta

Kista Kista

Sorögatan 79, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg