190
MEDD90B702CF554477BB21ECF49BFE466F3

Såld!

Akalla, Kista

Sibeliusgången 28, 1 tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,375,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Vill du bo nära kommunikationer och ha väldigt låg avgift? Då är denna bostad perfekt för dig! Nyrenoverat kök i stilrena färger. Bra förening med god ekonomi och låg avgift som ligger vid Akalla C med tunnelbana som tar dig till City på 20 minuter! Bostaden är idag ombyggd till 4:a men kan enkelt återställas till 3:a.

Om området

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna. Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning. Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H. På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,641 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea71 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer509
Byggår1975

Bilder

Kök

Kök

Matplats

Balkong

Badrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall: Stor och rymlig hall inredd i ljusa kulörer - vitt klinkergolv och ljusa tapetserade väggar. Idag är hallen utrustad med 1 garderob men här finns möjlighet att installera fler garderober för snygg och smidig förvaring.

Badrum: Äldre badrum med brun plastmatta på golv och vitmålade väggar. Badrummet är utrustat med badkar, tvätthängare, handfat, spegelskåp, wc, vattenburen handukstork samt tvättmaskin från Electrolux.

Kök: Modernt och renoverat kök med matplats för 6-8 personer. Vita skåpsluckor med mjukstängning samt grå/svart bänkskiva med matchande glasmosaik ovanför arbetsytorna. Köket är utrustat med spishäll/varmluftsugn, rostfri fläkt, inbyggd micro samt kyl och frys. Här finns även skafferi, dubbel diskho samt vitrinluckor med glas ovanför diskbänken. Vitt klinkergolv och vitmålade väggar samt utgång till balkong.

Balkong: Mysig balkong i soligt västerläge med utsikt över Akalla Torg. Balkongen är utrustad med trägolv.

Sovrum 1 / Vardagsrum: Stort sovrum som idag utnyttjas som vardagsrum. Här finns 2 garderober och parkettgolv samt ljusa tapeter på väggarna.

Sovrum 2: Fräscht sovrum med parkettgolv och moderna tapeter med medaljongmönster. 1 garderob.

Vardagsrum / 2 sovrum: Stort vardagsrum som idag är uppdelat till 2 sovrum med en gipsvägg som enkelt kan tas bort. Ytskikten består av parkettgolv och målade väggar i olika kulörer samt 2 fondväggar. Här finns ett stort fönsterparti i söderläge med utsikt mot skogsdunge.
Antal rum
3 rum
Boarea
71 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 12, hiss finns
Avgift
SEK 2,641 inkl värme, VA
Andel i föreningen
1.7364 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 2/25/2010
Energiprestanda
157 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Tvättstuga och källarförråd finns i samma byggnad.

Just nu pågår utbyte av hissar samt renovering av entré och trappuppgångar i föreningen.
Förening
Namn
Brf Sibeliusgången 28
Om föreningen
Parkering finns i varmgarage och kostar 400 kr/mån samt plats i bur 480 kr/mån. Lediga platser finns, kontrollerat 2017-03-23.
Föreningen har totalt 68 garageplatser. Kommande renoveringar i föreningen är nya mattor på våningsplanen inom kort.
Ingen höjning av avgift under 2014, 2015 el. 2016. Föreningen består av totalt 96 lägenheter och av dessa är ca 19 hyresrätter. Föreningen har 5 lokaler upplåtna med hyresrätt som inbringar goda intäkter till föreningens ekonomi. Ekonomisk förvaltning: Deloitte.

Senaste renoveringarna:
* Nya golv på alla våningsplan 2016
* Hissar utbytta 2016
* Trapphus och entrè ommålat 2016
* Ny LED-belysning på våningsplanen 2013
* Tvättstuga renoverad 2010

Karta

Akalla Kista

Sibeliusgången 28, 1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg