190
MEDF7D2FB6340D6471AB68B5A1999F28776

Såld!

Stureby, Enskede

Bjulevägen 16


Såld!
Slutpris: SEK 2,330,000

Ansvarig mäklare

Trivsam 2:a med välplanerade rum och genomgående fräscha ytskikt till salu. Stort vardagsrum med fantastisk fiskbensparkett och utgång till balkong i sydostläge, solchanser fram till 15-16 sommartid! Här finns möjlighet att bygga till ett sovrum/barnrum om så önskas. Helkaklat badrum från stambytet 2014, fullt utrustat kök med plats för matbord och optimala förvaringsmöjligheter i bland annat en stor klädkammare. Tillhör en förening där stora renoveringar redan är gjorda, gemensam tvättstuga i samma port, parkeringsplatser att hyra för en billig peng. Föreningen äger marken! I avgiften ingår det nyligen installerad fiberbredband och TV. Önskvärt tillträde minst 3 månader!

Här bor du på en lugn gata i ett mycket populärt område, Stureby! Promenadavstånd till Sturebys T-bana, ca 10-12 minuters promenad. Många i området använder bussförbindelserna runt husknuten. Buss 144 (närmsta hållplats Tussmötevägen) trafikerar Älvsjö station och Gullmarsplan. Välkommen på visning!

Om området

Stureby är ett naturrikt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Det är ett lugnt och barnvänligt område samtidigt som du har närhet till bra kommunikationer. Här finns det finns ett stort antal förskolor samt den välrenomerade Sturebyskolan från årskurs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden. Man har alltid rimligt gångavstånd till Sturebys tunnelbana. Men många i området använder bussförbindelserna som finns runt husknuten. Cykelavstånd in till Södermalm på ca 15 minuter.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer som linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö. Buss 144 trafikerar Älvsjö stn och Gullmarsplan. Buss nr 163 trafikerar bl a. Bredäng, Fruängen, Älvsjö stn, Svedmyra, Blåsut och Kärrtorp samt Buss 173 som tar dig till Skarpnäck, Norra Sköndal, Bandhagen, Älvsjö stn, Fruängen, Kungens Kurva och Skärholmen. Bussen går att ta dygnet runt, nattbussar från Gullmarsplan. Cykelavstånd in till Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har (än så länge) Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA Stureby. Området bjuder på många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga restauranger som Enskede Värdshus, ett ridhus, populära bagerier/cafés, apotek, vårdcentral m.m.

Parkering

Fri gatuparkering i området i mån av plats. Avgift utifrån bestämd taxa i vissa delar.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,514 inkl värme, VA, Fiberbredband (500-1000 Mbit), kabel-TV basutbud och vindsförråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea56 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer20009
Byggår1950
Driftskostnad350 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Välkomnande hall med ljust laminatgolv och vitmålade väggar, högt till tak. Här finns en öppen förvaringsyta (tidigare inbyggd garderob) att skapa praktisk avhängning för ytterkläder och skor. Dessutom en stor klädkammare intill. FÖRRÅD finns på vinden och matkällarförråd i källarstråket. Från hall nås alla rum.

KÖK
Trivsamt och fräscht kök med allt du kan tänkas behöva för att skapa goda middagar till vänner och familj. Generösa arbetsytor, bänkskiva i natursten och ljusgrå skåpsluckor med gott om förvaring bakom. Här finns ett kallskafferi och en fint bevarad gammal kryddhylla samt städskåp. Vitt trendigt kakel ovan diskbänk. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionsspis/ugn med snygg fläktkåpa ovan samt delad kyl/frys. Här finns ett perfekt utrymme att placera ett köksbord för 2-4 personer framför ett generöst fönsterparti. Ljust laminatgolv som i hallen tillsammans med vitmålade väggar.

SOVRUM
Mysigt och rofyllt sovrum med målade väggar i vitt och laminatgolv. Gott om utrymme att placera flertalet garderober för extra förvaring och plats för större byrå. Här ryms en dubbelsäng med sängbord på var sida. Insynsskyddat läge. Utsikt över grönskande träd under den blomstrande årstiden.

BADRUM
Helkaklat badrum med ljusa färgval från stambytet 2014. Här finns installerad golvvärme för skön komfort, nyligen monterad handdukstork, dusch med vikbar duschvägg och förberett uttag för att installera en tvättmaskin om så önskas. Vägghängd wc, handfat och spegel ovan. Gemensam tvättstuga finns också i huset.

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med ett rikligt ljusinsläpp. Plats för soffgrupp, soffbord och tv-möbel. Vitmålade väggar tillsammans med vacker fiskbensparkett på golv. Här finns även utgång till lägenhetens BALKONG i sydostligt läge. Möblerbar balkong med lagd trätrall för en ombonad känsla. I vardagsrummet finns möjlighet att bygga till ett mindre barnrum vid behov. Andra i föreningen med liknande planlösning har nyttjat det mindre burspråket till en alternativ planlösning för att få till ytterligare ett rum som fungerar bra utan att ta för mycket av vardagsrummets sällskapsyta och användning.


ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett sk matkällarförråd.
Fibernät indraget i bostaden, Internet och grundutbud för TV INGÅR i avgiften.
Gemensam tvättstuga nås från källarplanet, belägen under Bjulevägen 16 i samma hus, det finns även en i källaren på Bjulevägen 26
Cykelförråd i nr 16 som närmst.
P-plats finns att hyra, separat kösystem, se föreningsinformation.

STUREBY är ett lugnt område samtidigt som du har närhet till bra kommunikationer. Från bostaden är det ca. 10-12 minuters promenad till Sturebys tunnelbanestation. Många i området använder bussförbindelserna runt husknuten. Buss 144 trafikerar Älvsjö stn och Gullmarsplan. Buss nr 163 trafikerar bl a. Bredäng, Fruängen, Älvsjö stn, Svedmyra, Blåsut och Kärrtorp samt Buss 173 som tar dig till Skarpnäck, Norra Sköndal, Bandhagen, Älvsjö stn, Fruängen, Kungens Kurva och Skärholmen. Bussen går att ta dygnet runt, nattbussar från Gullmarsplan. Bjulevägen ligger intill områdena ÅRSTA och ÖSTBERGA som är under stor utveckling och byggprojekt samt utveckling av kommunikation finns planerade för framtiden. Läs gärna mer om stadsutvecklingen via https://vaxer.stockholm/omraden. Intressant läsning finns också gällande planerad tunnelbanelinje mellan Fridhemsplan och Älvsjö, https://nyatunnelbanan.sll.se/sv/ny-linje-till-alvsjo.
Antal rum
2 rum
Boarea
56 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,514 inkl värme, VA, Fiberbredband (500-1000 Mbit), kabel-TV basutbud och vindsförråd
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
4
Kommentar
Schablonvärden
Andel i föreningen
1.6152 %
Andel av årsavgiften
1.55862 %
Tillträde
2-3 månader önskas
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F
Energideklaration
Beställd
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Sturebyhöjden
Om föreningen
Brf Sturebyhöjden bildades 2001 och är en trivsam bostadsrättsförening bestående av fyra olika hus byggda 1950 med sammanlagt 62 lägenheter. Av dessa är 58 bostadsrätter och 4 hyresrätter (vilket är bra för framtida tillskott till föreningen vid försäljning). Föreningen har även 4 uthyrda lokaler.

Föreningen äger marken den står på, vilket också är gynsamt.


Besök gärna föreningens informativa hemsida på http://brfsturebyhojden.se
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
58
Varav hyreslägenheter
4
Antal lokaler i föreningen
4
Tv och bredband
Fiber installerat i alla lägenheter, ingår i avgiften. TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften!
Parkering
I föreningen finns ett antal tillhörande garage- och parkeringsplatser som de boende i föreningen har möjlighet att hyra.
Renoveringar
2014 - Stambyte
2015 - Installation av taksäkerhet/byte av takpannor som är sönder.
2016 - 2017 Radonmätning har genomförts i hälften av föreningens bostäder.
2016 - Samtliga entréportar byttes ut mot nya
2016 - 2017 Torktumlare och tvättmaskin har lagats
2016 - Golv har lagts i föreningslokalen och väggar har målats.
2016 - Tagit energirådgivning av fortum
2016 - Portkodssystem har bytts ut
2017 - Renoveringa av portar
2017 - Underhåll av asfalterade ytor
2017/2018 - Rensning av ventilationskanaler
2018 - Tätning av bjälklag i grundmuren
2019 - Fiberbredband installerat

Framtida renoveringar och underhåll:

2018/2019 - Dränering vid port 26-28
Ombyggnation av föreningslokal till övernattningslägenhet (framtida planer, ej fastställt)

2020 - Renovering av fönster (ej fastställt när ännu)
Ekonomi
I dagsläget finns det inga planer på att förändra månadsavgiften, de jobbar på att eventuellt minska avgiften i framtiden. Föreningens lån har låga räntor och de amorterar flitigt. I och med uthyrning av lokaler får de bra intäkter till föreningens kassa, de får även intäkter från 4 hyresrätter (vilket är bra för framtida tillskott till föreningen vid försäljning).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Stureby Enskede

Bjulevägen 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg