190
MED999D0D7AE575484CBEB49899D1C22F86

Såld!

Skarpnäck, Skarpnäck

Glidflyktsgatan 3 C


Såld!
Slutpris: SEK 1,995,000

Ansvarig mäklare

Helt nybyggd bostad från 2019 med en rymlig uteplats/ markplansbalkong i sydvästläge. Denna 1rok på 45 kvm kan med enkla medel omvandlas till en 2rok. Lägenheten är modern med en öppen planlösning, har ett snyggt Ballingslövkök, helkaklat badrum i ljusa toner, rymlig hall med gott om förvaring och genomgående stilrena inredningsval med snygga trägolv och vitmålade väggar. Inom kort promenadavstånd finns t-bana, dagligvaruhandel och det omtyckta Nackareservatet. Stor stabil bostadsrättsförening med bra ekonomi, varmt välkommen på visning!

Om området

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2020.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Övrigt

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,208 inkl värme , va , kabel-tv och förråd. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 125 kr per månad för bredband 250/100 mbit.
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea45 kvm
Lägenhetsnummer99-4143-3-377
Byggår1985
Driftskostnad350 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1 rum
Boarea
45 kvm
ENTRÉ
Ljus och välkomnande hall med gott om förvaring. Platsbyggda garderober på ena sidan med dörrar och fler garderober med mittemot med skjutdörrar. På golvet ligger ett ljusgrått klinkergolv och väggarna är vitmålade.
BADRUM
Yteffektivt badrum utrustat med wc, handfat, spegelskåp, dusch med vikbara duschväggar i glas, elburen golvvärme. Vitt kakel på väggarna och ljusgrått klinkergolv. Härligt ljusinsläpp från vädringsfönster. Förberett för tvättmaskin.
KÖK
Stilrent kök från Ballingslöv. Gott om förvaring bakom vita skåpluckor. Svart laminatskiva med goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd micro, inbyggd ugn, induktionshäll, diskmaskin, frånluftsfläkt. Vitvaror från varumärket Bosch. Här finns det plats för matbord för 4-6 personer och otroliga utrymmen för sociala sammankomster då kök och vardagsrum flyter samman. Vitmålade väggar och ett ljust ekparkett golv.
SOVRUM
Sovdelen ligger direkt i anslutning till en fantastisk uteplats/ balkong. Här kan du med enkla medel sätta upp en vägg för att göra om bostaden till en 2rok, kika gärna på den alternativa planlösningen.
ÖVRIGT
Till bostaden hör ett förråd om ca 4-5 kvm.
Snabbt tillträde om så önskas
Bostadsrättsföreningen tillämpar enhetsmätning på elen.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 3,208 inkl värme , va , kabel-tv och förråd. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatorisk tillägg om 125 kr per månad för bredband 250/100 mbit.
Driftskostnad
SEK 4,200 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Då bostaden är nybyggd och ingen bott i den tidigare kan vi endast ange uppskattade driftkostnader enligt schablon.
Andel i föreningen
0.1628 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Ej utförd
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB:s Brf Segelflygaren
Om föreningen
BRF Segelflygaren är en mycket trevlig och populär förening som bildades 1980 med första inflytt 1985. Segelflygaren består av 4 gårdar, Ballongen, Glidflykten, Segelflygaren och Uppvinden. Föreningen är en stor HSB-förening bestående av 374 bostadsrättslägenheter.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en informationsrik hemsida http://www.brfsegelflygaren.se


Varje trapphus har en egen tvättstuga.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
374
Antal lokaler i föreningen
5
Tv och bredband
Internet via Bredbandsbolaget (numera Telenor) (250/100 Mbit in/ut, optisk kabel) och Kabel-TV via ComHem.
Enhetspris för telefoni/internet tas ut med 125 :-/mån.
Parkering
257 garageplatser varav 92 platser med eluttag att hyra för 430 rsp 495 kr/mån och 10 mc-platser. 23 bilplatser (avgiftsbelagda) är reserverade för gäster. Fräscht och tryggt parkeringshus med modernt magnetlås. Administreras av HSB.
Renoveringar
2015: Renovering av föreningens 32 tvättstugor.
2016: Renovering av avloppsstammar ( endast några få portar med förbättringsjobb)
2016: Omfattande målningsarbete på b.la träpaneler och takfot.
Nytt låssystemet från det traditionella till ett elektroniskt system (RCO), portarna är klara.
2017/2018: Upprustning av trädetaljer på alla gårdar.
2017/2018: Tätning av fönster och balkongdörrar.
2018/2019: Ombyggnationsprojekt av lokaler till bostadsrätter.
2019: Beställning av nya energideklarationer för de som gått ut.
2019/2020: Postboxar på entréplanen ska sättas upp.

Inga större renoveringar är planerade förutom vanligt underhållsarbete.
Ekonomi
Föreningen har god ekonomi, Inga planerade avgiftsförändringar finns.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja.
Äger föreningen marken
Nej, tomträtt.
Överlåtelseavgift
SEK 1,162
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Skarpnäck Skarpnäck

Glidflyktsgatan 3 C

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg