190
MEDECE27DBF0270482DAEFBC12133C607D0

Såld!

Centrum, ÄNGELHOLM

Tågmästaregatan 2 G


Såld!
Slutpris: SEK 1,595,000

Ansvarig mäklare

Nu finns det äntligen tillfälle att köpa en fin bostadsrätt om två rum och kök i oerhört populära föreningen på Tågmästaregatan! För snart hundra år sedan uppfördes dessa byggnader som arbetarbostäder och som gatunamnet också skvallrar om handlade det om järnvägsarbetare. Här bor man med andra ord i en bostad från förra sekelskiftet med känsla och charm! Lägenheten är rymlig och fräsch med lugna fina omgivningar. Den är oerhört välplanerad med bra storlek på samtliga rum och förutom fina förrådsutrymmen i källaren finns här tillgång till ett gästrum för övernattande gäster.
Dessa bostäder ligger fantastiskt trevligt och framförallt lugnt på ett centralt läge med fina gemensamma ytor och varje lägenhet har en uteplats att disponera!
Varmt välkommen att boka in er på visning!

Om området

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bilväg.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,074 inkl värme, VA, fiber via bjärekraft
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea55 kvm
Lägenhetsnummer1114
Byggår1929
Driftskostnad467 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Nu finns chansen att knipa en av få tvårummare i populära Brf Doppingen.
Det är en väldigt attraktiv adress med gångavstånd till stadens centrum, lugnet vid havet och den vackra stranden och dessutom med härliga promenadstråk i Kronoskogen bara precis runt knuten. Föreningen omfattas av de två vackra gamla tegelbyggnaderna på Tågmästaregatan som är Q-märkta och byggdes på 20-talet avseende arbetarbostäder åt järnvägsarbetarna. Omgivningen är skyddad och man har svårt att tro att man är mitt i centrum. Trädgården runt husen är nästan parkliknande med olika planteringar och vid varje entré finns fina detaljer kvar från äldre tider som ger husen sin charm. Här finns historia i väggarna i dessa väldigt charmiga och trivsamma bostadsrätter. Varje lägenhet har en uteplats att disponera, denna med ett skyddat läge i sydväst.

En halvtrappa upp stiger vi in genom entrén, vi hänger av oss i hallen innan vi fortsätter in i bostaden. Precis innanför dörren har man lagt ett slitstarkt klinker, detta övergår sedan till en fin enstavs ekparkett som ligger i samtliga rum, rakt fram breddar hallen sig och vi hittar badrum och sovrum. Till höger om hallen når vi köket - ett modernt fräscht kök som är renoverat i lantlig stil som gör sig väl med resten av bostaden. Här finns gott om förvaring och det är utrustat med ugn, mikro, häll, fläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Köket är härligt stort så det finns gott om plats för matbordet. Vidare från köket hittar vi till vardagsrummet - även det rymligt, takhöjden i bostaden bidrar med ytterligare känsla.
I fil med vardagsrummet ligger även sovrummet som även nås från hallen. Man kan med andra ord går runt hela bostaden, en planlösning som bidrar till att samtliga rum får ljus både från fönster och från rummen intill.
I sovrummet finns det två garderobspar som ingår.
Badrum med dusch som är uppfräschat med färg och nyare toalett och tvättkommod.
Antal rum
2 rum
Boarea
55 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Avgift
SEK 3,074 inkl värme, VA, fiber via bjärekraft
Driftskostnad
SEK 5,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,500
Försäkring
SEK 2,100
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
4.8333 %
Andel av årsavgiften
4.8333 %
Byggnad
Byggnadstyp
Bostadsrättslägenhet
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 4/2/2013
Energiprestanda
148 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
Isolerglasfönster
Övrigt
Tvättstuga och förråd finns i källaren som smidigt nog nås direkt från bostaden!
Förening
Namn
Brf Doppingen
Om föreningen
En eftertraktad och populär förening i centrala Ängelholm med fina omgivningar. Föreningen är ombildad sedan 2006 och det finns 16 lägenheter i föreningen.

Föreningen har sedan ombildningen utfört följande renoveringar:

Belysning vid parkering, garage samt källar- och lägenhetsentrér.
Plantering av träd och häckar i området.

Lås i ytterdörr till samtliga lgh 2007
Bytt radiatorreglage i samtliga lgh 2007
Bytt värmesystem till fjärrvärme 2007
Målning av ytterdörrar 2010
Renovering skorsten 2011
Bytt yttertak och takfönster 2011
Installation av stadsnät -fiber 2013
Bytt fönster i samtliga lgh 2014
Bytt samtliga garageportar 2016
Ny vattenledning in till husen 2016
Bytt vattenstammar 2016
Ny värmekulvert mellan husen 2016
Ny dränering runt båda husen 2017
Underspolning 2017
renovering av trappor, fasad och tegelfogar 2017
Målning av samtliga fönster 2017
Ny VA anslutning till kommunens dagvatten 2017
Målning av fastighetens grundsockel 2018
Byte av föreningens 2 st källardörrar 2018

Föreningen är aktiv och har anlitat en trädgårdsarkitekt och planerar för åtgärder av innergård och infart samt trädgård.

Det finns källarförråd i båda husen på fastigheten och ett gemensamt övernattningsrum med toalett finns att boka. Gemensam tvättstuga och soprum.

Runt husen finns en härlig parkliknande trädgård som kan nyttjas av alla medlemmarna i föreningen.

Som bostadsrättsinnehavare i föreningen kan man även få 20% rabatt hos Colorama.
Organisationsform
Andelsrätt

Karta

Centrum ÄNGELHOLM

Tågmästaregatan 2 G

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg