Vejbystrand, Vejbystrand

Kohagevägen 43


Utgångspris: SEK 5,200,000

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Magi - går det att beskriva denna bostad som något annat än magisk? En källa för inspiration, ett boende som knappast går att jämföra med någon annan bostad! Vattentornet i Vejbystrand är något utöver det vanliga - med sex våningar, makalös utsikt och egen hiss. Med en liten inhägnad tomt som för tanken till impressionisten Claude Monets målningar från Giverny. Varje våning erbjuder ett åttkantigt rum med allt från sovrum, kök och vardagsrum. I entréplan ligger ett vackert teglat golv som är matchas med en specialdesignad lampa i taket. En spiraltrappa leder upp genom hela bostaden men till vardags tar man sannolikt hellre hissen. Vattentornet i Vejbystrand är 24 meter högt med en sjätte våning som byggts av nuvarande ägare för att maximera utsikten!

Om området

Vejbystrand ett riktigt sommarparadis då orten är full av liv och rörelse från världens alla hörn men som under vinterhalvåret ter sig som en ganska så "vanlig" bostadsort med allt som man kan önska av ett mindre samhälle.

Vacker sandstrand med båthamn.

Kommunikation

Goda kommunikationer mellan Vejbystrand och Ängelholm. Endast 10 minuters bilväg till flygplatsen med inrikesflyg direkt till bla Stockholm, Visby och även flera internationella direktflyg.

Närservice

Här finns Ica, pizzeria, butiker, frisör, veterinär, bibliotek, skolor bl a Magnarps skola F-9, Vejbystrands skola F-6, fritidshem och förskolor m.m.

Övrigt

Vejbystrand är som ursprungligen är en liten fiskeby från 1800-talet. På 30-talet byggdes en ny ordentlig hamn, vilket gav fart för orten och dess utveckling. Men vad som verkligen satte liv på orten var kronprinsessan Victorias kustsanatorium som byggdes i början av 1900-talet, ett sanatorium för barn som led av tuberkulos.

Idag har Vejbystrand vuxit och här bor ca 2700 bofasta invånare. Bebyggelsen är varierad och för tillfället håller nya 4-5 våningshus på att byggas i anslutning till KVS och stranden.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea120 kvm
Tomtarea328 kvm
Byggår1928
Driftskostnad2,366 kr/månad

Bilder

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Tänk er att bo i en bostad där allt är utöver det vanliga, ett ställe som alla känner till och ett läge som inte kan bli fel, att bo mitt i byn och ändå ha den härliga frihetskänsla av vyerna högt över de andra takåsarna!
Vattentornet i Vejbystrand är 24 meter högt och inrymmer sex våningar där varje våning är inrett för endast ett syfte. Med en fasad som består av specialtillverkat Helsingborgstegel så det är i princip underhållsfritt.
Nuvarande ägare har under flera års tid ägnat sig att att inreda denna exceptionella byggnad till sitt hem och livsverk. Material och inredning har valts med omsorg.

Efter att ha vandrat runt byggnaden, genom trädgården välkomnas vi in genom entrén, en glasdörr ger extra ljus in i entréplanet. Här är det ljust och högt i tak, det är lätt att tänka sig att man tar emot sina gäster här innan man tar hissen hela vägen upp till våning sex. Ett vackert teglat golv matchas av en specialdesignad taklampa. Det finns plats att hänga av sig och man har byggt en liten gästtoalett. Här ligger samma tegelgolv och det är inrett med toalett och tvättställ.
Om vi istället för att ta hissen hela vägen upp istället testar spiraltrappan upp till nästa plan kommer vi vill husets allrum, eller för den som behöver fler sovrum kan det förstås fungera även som det.
Ytterligare en våning till upp hittar vi tvättstugan och pannrum. Det finns förvaring bakom skjutdörrar och en stor ackumulatortank som värms med fjärrvärmen och den dubbelmantlade kaminen på översta våningen. Sommartid räcker solpanelerna till att värma upp varmvattnet. Detta plan är det enda som hissen ej stannar på då det är för lågt.
Hissen är för övrigt byggd utanför det ursprungliga vattentornet. Det är stålkonstruktion som klätts in med ek.
På nästa plan - fjärde våningen - ligger köket. Med gott om plats för matlagningen och goda middagar för upp till 10-12 personer. Köksinredning från Ballingslöv och en gedigen stenbänkskiva som arbetsyta. På golvet ligger ett matchande skeppsgolv och utrustningen består av kombinerad kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll och fläkt. Många gånger kan man dock tänka sig att man tar hissen upp till sjätte våningen och intar sin måltid där samtidigt som man njuter av vädrets skiftningar.
Ovan köket, på femte våningen har man inrett sovrummet. Ett härligt ljust rum där det är platsbyggd en våningssäng med 120 cm sängar i båda våningarna. Små nischer i väggen ersätter sängborden. I detta plan finns även badrummet. Det är helkaklat och inrett med stor dusch, handdukstork, toalett och tvättställ.
Sist men inte minst, vi stiger ur hissen på översta planet de storslagna vyer som finns här är svåra att överträffa! Vardagsrummet är det rum som nyttjats flitigast, med stora fönsterpartier har man milsvidd utsikt över land och hav! Njut av solnedgångar, soluppgångar och pampiga oväder - allt på första parkett! Här finns en kamin som inte bara sprider värme här utan även är kopplad till värmesystemet. Runt mer än halva tornet löper dessutom en balkong som kan ge ytterligare njutning och vädring. Det kan säkerligen kännas lite svindlande första gången man går ut.

Nu är det alltså dags för ett nytt kapitel för Vattentornet - ny historia ska skrivas! Välkomna på visning!
Antal rum
6 rum varav 1 sovrum
Boarea
120 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
Flervåningshus
Byggnadsår
1928
Uppvärmning
Fjärrvärme, braskamin, solpaneler
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 10/2/2019
Energiklass
G
Energiprestanda
210 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Betongplatta
Stomme
Betong
Fasad
Tegel
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Betong
Tak
Koppar
Fastighetsbeteckning
Vejby 15:487
Övrigt
Bostaden har byggts om och skapats av nuvarande ägare, inflyttning skedde 2008. Då hade flerårig renovering pågått.
Golvvärme i alla plan.
Hiss installerad, serviceavtal finns. Batteri finns om strömmen skulle gå.
Våning sex är tillbyggd, bygglov finns. Lucka för inspektion av tak finns.
Innerväggar i bostaden är uppmurade i Leca.
El och VVS utfört av fackman.
Åskledare finns.
Sprinklers finns i alla plan (ej inkopplat).
Fiber är indraget.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,394 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 16,308
VA
SEK 2,900
Sotning
SEK 800
Försäkring
SEK 5,607
Övrigt
SEK 2,779
Beräknat antal personer
2
Tillkommande kostnad
Övrigt
Tomt
Areal
328 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Den mysiga lilla trädgården är en oas i sig - tankarna far iväg till Monets Giverny med bron och näckrosorna. Den lilla bron går över den ena av två dammar som är tillverkade av två delar av den gamla vattencisternen som tidigare fanns i tornet. Två andra delar har fått rollen som en nedsänkt uteplats och uthus med förvaring. Trädgården ger mycket utrymme för njutning och avkoppling. Njut av en god kopp kaffe i sällskap av koifiskarna.
Parkering
Carport/pergola hyrs för 1000 kr per år.
Planbestämmelser
Områdesbestämmelse (1996-05-07)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten och avlopp via förening.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån: Officialservitut Avlopp, 1292-2018/65.2
Förmån: Officialservitut Vattenledning, 1292-2018/65.1
Förmån: Officialservitut Väg, 1292-2018/65.3

Karta

Vejbystrand Vejbystrand

Kohagevägen 43

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg