190
MED5E8C9B9AAC2F4D0DA0285510177772BB

Såld!

Gamlestaden, Göteborg

Gamlestadstorget 43


Såld!
Slutpris: SEK 2,540,000

Ansvarig mäklare

Äntligen är tillfället här för att kunna förvärva en av de få lägenheterna som är utrustade med balkong i en av Gamlestadens populäraste föreningar. Stor härlig balkong i sydlig riktning och fritt läge. Här finner du ett boende med stort och nyligen renoverat kök och renoverat badrum i stilrent utförande. Ett boende med kombinationen av det nya och praktiska tillsammans med charmen från det ca 100 åriga gamla landshövdingehuset, som det lutande golvet i hallen. I föreningen får du en skyddad innergård som är utrustad med lekpark och grillplatser. Perfekt placerat i Gamlestaden tar du dig in till centrum på endast ca 7 minuter, närhet till naturen och även det populära multisportcentret Serneke arena. Välkommen på visning!

Om området

Stadsnära och populära Gamlestaden med sin långa och rika historia är en stadsdel under förvandling.

Från att ha varit ett område som präglats av industri och arbetarbostäder går Gamlestaden mot att bli en stadslik och dynamisk blandstad. Gamlestadsborna får ett nytt handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram.

Stadsbilden utmärks idag av små butiker, caféer och utsmyckade träfasader på de tidstypiska landshövdingehusen. De byggdes främst för arbetarfamiljer när textilindustrin i Gamlestadens Fabriker och SKF etablerade sig. De flesta bostadshusen i Gamlestaden är byggda mellan 1910 och 1960 enligt stadsplaneingenjör Albert Lilienbergs stadsplan. Många av de gamla trähusen räddades och restaurerades under den stora rivningsvågen under 1960- och 70-talet.

Du som bor i Gamlestaden har bekväm närhet till mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. En bit norrut längs Gamlestadsvägen hittar du en handelsplats med butiker som Willys och Överskottsbolaget, restauranger och ett bushus för barnen.

Mellan Gamlestaden och Bellevue ligger Bunkeberget med grillplatser, scen och fina lättillgängliga utsiktsplatser. I området finns flera träningsanläggningar. Kristinedals träningscenter har gym och simbassäng och på Alelyckans sportcenter kan du spela badminton, squash och tennis. I närliggande Kviberg utvecklas också Nordens största multisportanläggning med sju våningar där allt från längdskidåkning till handboll erbjuds.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara och med det centrala läget tar du dig Göteborgs innerstad på några minuter. Flera spårvagns- och busslinjer trafikerar området och dessutom finns en ny pendelstation, Gamlestadens station där både pendel- och regionaltågen stannar. Du som cyklar har en bra cykelväg hela vägen in till city.
I området finns flera förskolor och skolor.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,461 inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea63 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer11
Byggår1918-19
Driftskostnad529 kr/månad

Bilder

Stor balkong i fritt läge

Stort renoverat kök

Moderna materialval

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
2 rum
Boarea
63 kvm
Hall
Välkomnande och stor hall. Här kan uppjustering av golvet behövas då det lutar en del i detta rum. I övrigt är det ljus ytskikt och fint ekparkett på golvet.
Kök
Mycket stort kök där du finner en av de få lägenheterna i Brf Gamlestadstorget som är utrustad med balkong, i fritt läge mot söder. Köket har gott om arbetsytor och förvaring och är byggt i modernt och stilren stil. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin, induktionshäll och köksfläkt. Ytskikten är ljusa och på golvet ligger ekparkett.
Badrum
Snyggt renoverat badrum med vitt kakel och mörkt klinker med skön golvvärme.Utrusningen består av tvättställ med kommod, dusch med glasdörr och wc.
vardagsrum
Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönstrena. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en ekparkett.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 4,461 inkl. värme, VA, kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 6,352 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,335
Försäkring
SEK 2,017
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.57923 %
Andel av årsavgiften
0.5878 %
Tillträde
Från slutet av maj
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1918-19
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 4/15/2009
Energiprestanda
154 kWh/m² (Atemp) och år
Förening
Namn
Brf Gamlestadstorget
Om föreningen
Brf Gamlestadstorget innehar sedan 2006/2007 fastigheten Göteborg Gamlestaden 10:18 med adresserna Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 samt Holländaregatan 8 och 10. Föreningen består av totalt 165 lägenheter och tre lokaler. Den totala boytan utgör 11 721 kvm och lokalytan 151 kvm.

Fastigheten som är av typen landshövdingehus omsluter en stor innergård som bland annat innehåller lekplats, stora gräsytor och ett flertal grillplatser. Detta är en mycket omtyckt förening där man har en god sammanhållning.

Föreningen har precis bytt TV-leverantör till boxer. Bredband ingår numera i avgiften.
Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 30 st
2 rok 84 st
3 rok 35 st
4 rok 14 st
5 rok 2 st

Fyra tvättstugor samt ett mangelrum finns i byggnaden på gården. På gården finns även bastu. Föreningen har även cykel- MC- samt barnsvagnsförråd.

En renovering av taken skedde under 2016 och 2017. Sen ombildning till bostadsrättsförening har flera renoveringar på fastigheten gjorts som t.ex. grundförstärkning, dränering och nästan hela fasaden renoverad.
Under 2019 planeras upprustning av bastun, renovera föreningshuset så att det blir ett hus som medlemmar kan hyra för övernattningar, kalas etc.
Renovera stora gräsmattan, byte av balkongräckena på de 16 balkongerna, inköp av brandsläckare till samtliga trappuppgångar, samt en hjärtstartare.


Föreningen har ett avtal med Bredbandsbolaget gällande bredband via fiber samt tv. Nätverksuttag finns i varje lägenhet vid ytterdörren.

Överlåtelseavgift betalas av köparen.

För mer information se föreningens årsredovisning eller hemsidan www.gamlestadstorget.com
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
165
Antal lokaler i föreningen
3
Parkering
I området finns boendeparkering "G". För mer information, se www.goteborg.se
Ekonomi
Inga avgiftsförändringar har planerats för 2019.
För fastigheten finns en 20-årig underhållsplan.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person

Karta

Gamlestaden Göteborg

Gamlestadstorget 43

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg