190
MED41214EF0EB3E4431B79F54CE09D58519

3:a med dubbelbalkong i toppskick

Kommande®

Grindtorp, Täby

Meteorvägen 34, 3tr


Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Ansvarig mäklare

Varmt välkommen till denna påkostade 3:a med dubbelbalkong utan insyn i perfekt söderläge på populära Meteorvägen!
Roslagsbanan, bussar och Täby C på 5 min gångavstånd. I Brf finns gym, relaxavdelning, inomhusboulebana, pingis, dart, festlokal m.m.

Om området

Grindtorp är ett välbekant område med sitt specifika utseende - halvrunda höghus med stora grönområden mellan husen. Området byggdes 1962-66 och ingår i den berömda stadsplan för Täby som skapades av arkitekten Sune Lindström vid VBB: s arkitektkontor. Planen visades bl.a. i en stor utställning på Museum of Modern Art i New York 1965. Husen i Grindtorp byggdes av dåvarande HSB Täby. Arkitekter var C Strehlenert och O Elgquist vid HSB:s Riksförbund.

Området är centralt beläget alldeles nära Täby Centrum.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket goda, dels genom bussar på Grindtorpsvägen mot Danderyds Sjukhus och Täby C. Roslagsbanans hållplats Täby C ligger endast ett par minuters gångväg från husen.

Närservice

Täby Centrum ligger på endast några minuters gångväg. Här finns all service du kan behöva. Närliggande SKOLOR är dels Nytorps friskola åk 0-5 (strax söder om området), Ytterbyskolan åk 0-5 (söder om området dit det tar ca 5 minuter att gå). Närmsta högstadium är Näsbydalsskolan åk 6-9 som ligger i områdets sydvästra hörn. DAGHEM finns i området. För mer information gå in på Täby kommuns hemsida www.taby.se.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,070 Värme, VA, TV, bredband, IP-telefoni, källarförråd
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea81 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer99-2804-1-129-3
Byggår1964
Driftskostnad483 kr/månad

Bilder

Vardagsrum

Balkong

Utsikt från balkong

Matplats

Matplats

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Öppen och glamorös hall med gott om avhängningsyta. Golvet pryds av slitstarkt klinker och väggarna är ljust målade. Ingång genom säkerhetsdörr.

KÖK
Stilrent, renoverat kök (-14) med matplats för det större sällskapet. Fina köksluckor i ljus färgsättning, bänkskiva i laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl & frys, induktionshäll, ugn ,fläkt integrerad diskmaskin samt mikro.

VARDAGSRUM
Ljust rymligt vardagsrum med stora fönster mot söder. Utsikt mot trädtopparna och ingen insyn. Nyslipad parkett (-16) på golv samt vita väggar. Balkongen nås härifrån.

BALKONG
Dubbelbalkong om ca 12 kvm i härligt söderläge med plats för både loungegrupp och matbord. Trätrall på golv.

SOVRUM 1 & 2
Två väl tilltagna sovrum som ligger i fil med varandra, båda har gott om plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Förvaringsmöjligheter finns via stor inbyggd garderob i ett av sovrummen. Nymålade väggar i grå ton.

BADRUM
Utbyggt exklusivt badrum från -14 med kakel och klinker i beige ton med underliggande golvvärme. Badrummet har dubbel kommod, spegel med inbyggd belysning, vattenfallsdusch med spegelvägg samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd om va 4,5 kvm
Antal rum
3 rum
Boarea
81 kvm
Balkong
Ja
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 4
Avgift
SEK 4,070 Värme, VA, TV, bredband, IP-telefoni, källarförråd
Driftskostnad
SEK 5,800 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 2,200
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Enligt schablon
Andel i föreningen
0.13866 %
Andel av årsavgiften
0.13866 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Förening
Namn
HSB Brf Venus i Täby
Om föreningen
ALLMÄNT: Brf Venus består av ett 4 våningars låghus (Meteorvägen 2-64) och ett 11 våningars höghus (Kometvägen 1-23). Byggnadsår 1961-1964. Föreningen består av totalt 704 lägenheter. Föreningen har egen hemsida www.hsb.se/stockholm/venus.
Observera: För att bli godkänd som medlem i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm. För mer information www.hsb.se/medlemsskap.

HEMSIDA: www.hsb.se/stockholm/brf/venus

FÖRRÅD: Till varje lägenhet hör ett källar- eller vindsförråd.

CYKEL-/BARNVAGNSRUM :Det finns barnvagnsrum, cykelförråd och moped/MC-förråd. Särskild nyckel krävs. Kontakta föreningen.

TVÄTTSTUGA; Det finns tvättstuga i varje port.

GRILLNING: Det är tillåtet att grilla med el-grill på balkongerna.

INNERGÅRD: Fantastisk innergård med flertalet lekplatser, pergola, utegym samt grillmöjligheter.

FÖRENINGSLOKALEN GALAXEN: Ingången är i tunneln under Meteorvägen ca mitt i längan. För att utnyttja aktiviteterna i Galaxen köper man ett månadskort som kostar mellan 25 kr - 125 kr/mån beroende på vilken/vilka aktiviteter man vill ha tillgång till. I Galaxen finns följande aktiviteter att tillgå:
- Relaxavdelning: Det finns dusch, stor bastu och relaxavdelning.
- Gym: Det finns ett fint utrustat gym med både maskiner och fria vikter.
- Boulebana: Det finns en inomhusbana för boule.
- Bordtennis: Det finns en lokal med pingisbord.
- Dart: Det finns ett rum med darttavlor.

FÖRENINGS-/FESTLOKAL: Det finns en stor lokal som rymmer ca 50 personer med kök som går att hyra. Ligger på Meteorvägen 16-18.

STÖRRE RENOVERINGAR:

- Relning (stamrenovering) har genomförts i badrum under 2010-11 och är avslutad.
- Fönsterbyte skedde under 2015.
- Renovering av garagen 2015.

Under 2019/20 renoveras huvudentréerna i husen.

UPPVÄRMNING: Fjärrvärme.

ÖVRIGA BRF-AVGIFTER: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av säljaren f.n. på 1.137,5 kr (2018-03) samt en pantsättningsavgift om 455 kr (2018-03) av den som pantsätter lägenheten.

BRF-TILLÄGGET I FÖRSÄKRINGEN: Brf Venus har gruppavtal för alla lägenheter i Moderna försäkringar gällande bostadsrättstillägget i hemförsäkringen.

ÖVRIGT: I badrum som inte är renoverade finns det asbest i kakelfixet, i klistret till våtrumsmattan samt runt golvbrunnen. Föreningen ger ett bidrag för sanering av asbest runt golvbrunnen på ca 5.000 kr (2015-08). Dessutom finns det asbest i kakelfixen till originalkaklet i köket ovanför diskbänken.
Organisationsform
Bostadsforening
Antal lägenheter
704
Antal lokaler i föreningen
3
Tv och bredband
Bredband finns indraget i lägenheterna. BRF Venus har gruppavtal med Telenor för bredband och telefoni. Bredbandshastighet 100/100. Bredband ingår i avgiften. För IP-telefoni får man teckna eget avtal. Kabel-TV finns genom Com-hem.
Parkering
P-plats finns att hyra, både med och utan elstolpe. Utan el kostar ca 150 kr/mån och med el ca 250 kr/mån. Det är ingen kö till p-platser på Meteorvägen. Garage finns. Det är kö till garagen. Garage kostar ca 400 kr/mån. Det finns även ett antal besöksparkeringsplatser.
Elbilsparkering 500kr/mån
Renoveringar
Föreningen planerar att renovera fasader samt balkonger under de närmsta åren.
Ekonomi
Föreningen planerar att höja avgiften med ca 5% 2020.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja, minsta delägarandel 10%
Äger föreningen marken
Ja
Pantsättningsavgift
SEK 698

Karta

Grindtorp Täby

Meteorvägen 34, 3tr

Boendekalkyl

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriska uppgifter

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg