190
MEDF61424FF17244CD491F68F5332A56B42

Såld!

Huvudsta, Solna

Wiboms väg 23, vån 5


Såld!
Slutpris: SEK 3,950,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna rymliga 3:a belägen högt i huset med underbar utsikt över Ulvsundasjön! Välplanerad lägenhet med väl tilltagna sovrum, rymligt vardagsrum med utgång till balkong, härligt kök med utrymme för stor matplats samt stambytt badrum & WC. Här har du möjlighet att skapa ett drömboende i populära Huvudsta med närhet till allt såsom kommunikationer, affärer, närservice och natur!

Om området

Solnastadsdelen Huvudsta är ett vidsträckt grönområde med kust mot Ulvsundasjön och inloppet till mälaren i söder och Skytteholm och Solna C i norr. Här är nära till såväl Kungsholmen, Vasastan som Sundbyberg.

Kommunikation

Tunnelbana finns lättillgängligt oavsett var i Huvudsta man bor. T-bana Västra Skogen ligger på Johan Enbergs väg, T-bana Huvudsta ligger vid Huvudsta C mellan Jungfrudansen, Bygatan och Storgatan och från Lundagatan och Bangatan går man enklast till T-bana Solna C.

Närservice

I närheten finns ICA Nära, Pizzeria och i grannhuset ligger en frisörsalong. Dagis och skolor i närområdet

Parkering

P-plats kostar 150 kr/mån och garageplats 358 - 755 kr/mån, beroende på storlek. För närvarande är det kö till dessa. I övrigt gäller boendeparkering på gatan för 300 kr/mån alt. 750 kr/kvartal

Övrigt

Övrigt är det verkligen värt att nämna cykelvägarna. Från Huvudsta tar det bara några få minuter till Norr Mälarstrand på Kungsholmen (många går) och likaså finns här vid vattnet bad och kanske Stockholms bästa brunch. För barnen kan nämnas 4H-gården, Huvudstabadet, stora grönområden och de senaste åren har cirkus gästat Huvudstafältet vid Storgatan.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,394 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea87 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer99-2642-3-297-2
Byggår1967

Bilder

Utsikt från balkong/vardagsrum

Vardagsrum

Badrum

Fasad

Hall

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall- Välkomnande hall med gott om plats för avhängning, skohylla och förvaring. Ljust målade väggar och laminat golv.

Vardagsrum- Väl tilltaget vardagsrum med gott om plats för soffa, soffbord och tv-möbel. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönstren. Direkt utgång till den rymliga balkongen med fantastisk utsikt över Ulvsundasjön. På balkongen kan du njuta av eftermiddags- och kvällssolen. Ljust målade väggar med originalgolv i gott skick.

Kök- Praktiskt kök med gott om förvaring samt arbetsytor. I köket finns även den härliga matplatsen med plats för matgrupp för ca 8 personer. Ugn, spis, spisfläkt samt kyl/frys.

Sovrum 1- Rymligt sovrum med härligt ljusinsläpp och direkt utgång till balkongen. Gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt byrå och förvaring i form av inbyggda garderober. Ljust målade väggar med laminatgolv.

Sovrum 2- Även detta sovrum är rymligt med gott om plats för dubbelsäng, sängbord och förvaring. Vitmålade väggar med laminatgolv.

Badrum- Stambytt badrum (2015) med vitt kakel och grått klinkergolv. Handfat med vitt kommod samt spegelskåp ovan, WC & böjda spegeldörrar i klarglas.

WC- Stambytt WC med vitt kakel och grått klinkergolv. Handfat med spegelskåp ovan samt WC.
Antal rum
3 rum
Boarea
87 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,394 inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Andel i föreningen
0.25063 %
Andel av årsavgiften
0.24991 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 6/26/2008
Energiprestanda
108 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
2000 - Fasad
2005 - Marken friköptes
2008 - Tvättstugor
2012 - 2013 - Takrenovering
2014-2015 - Stambyte
2015 - Underhåll av ventiler och termostater
www.hsb.se/stockholm/bofinken

Kommande renovering är byte av tak på husen Wiboms väg 5-27 och byten av vissa fönster.
Övriga byggnader
Källarförråd
Gemensamt cykelrum, barnvagnsrum och hobbylokal för mindre snickeriarbeten. Det finns två tvättstugor i varje punkthus samt 4 tvättstugor i respektive lamellhus. Dessutom finns en grovtvättstuga i Wiboms väg 15.

Förening
Namn
HSB Brf Bofinken i Solna
Om föreningen
HSB Brf Bofinken i Solna består av totalt 427 st lägenheter (varav 1 st hyresrätt), totalt 100 st extra uthyrningsbara förråd och hyresrättslokaler och 1 st bostadsrättslokal på Wiboms väg i Solna. Husen färdigställdes 1967, fasadrenovering utfördes 2000 och tomtmarken friköptes 2005. Föreningens ekonomi är fortsatt mycket stark med endast en belåningsgrad om 3000 kr/kvm, stora vinster de senaste 5 åren (balanserade vinster per 2018-12-31 om ca 23 Mkr!) och oförändrade månadsavgifter under många år. För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm samt godkännande av styrelsen. HSB Stockholm sköter ekonomisk-, teknisk- och trädgårdsförvaltning åt föreningen. Hushållsel faktureras kvartalsvis via föreningen. Kabel-TV via Comhem och bredband via Telenor. I källaren finns två tvättstugor, ett större cykelrum, stort och välutrustat hobbyrum (hobbyrummet består av tre separata rum med gott om verktyg och goda möjligheter för att både snickra och måla) och lägenhetsförråd. Varje tvättstuga består av två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel och på Wiboms väg 15 finns även en grovtvättstuga. Bokning sker på listor utanför respektive tvättstuga. Samtliga tvättstugor renoverades under år 2008/2009. På entréplan finns ett cykelrum och på den lummiga baksidan finns en mycket barnvänlig del med både stor modern lekplats, fotbollsplan, grillplats och ett antal sittgrupper.

Föreningen genomförde under år 2013-2016 en stamrenovering av badrum/wc. Under år 2014/2015 genomfördes även renovering/byte av dagvattenledningar och tappvattenledningar i föreningen. Under år 2015 gjordes byte av termostater och ventiler till radiatorer i hela föreningen. Under år 2018 har det gjorts en takomläggning med ny papp och krönplåtar på lamellhusen. Föreningen planerar inom en snar framtid att renovera fönstrena.

Brf Bofinken har två möblerade gästrum för övernattning som kan hyras av medlem. Rummen finns på Wiboms väg 8 och kostar 200 kr/dygn/rum att hyra. Det finns även en föreningslokal på Wiboms väg 10 som kan hyras för sammankomster. Lokalen är möblerad och rymmer max 75 personer. Denna kostar också 200 kr/tillfälle att hyra. Samtliga parkeringsplatser på Wiboms väg administreras av Solna Stad. I samband med överlåtelsen debiteras säljaren en överlåtelseavgift om ca 1200 kr och köparen en pantsättningsavgift om ca 450 kr/pant.

HSB Brf Bofinken har ett mycket trevligt och centralt läge. Det är perfekt om man vill bo lugnt utanför city men ändå ha nära till allt. Fina promenadstråk och löpvägar finns längs med Ulvsundasjön, via Pampas Marina med trevlig restaurang och vidare in till city via Karlbergs slott. Närheten till både stad och natur invid Ulvsundasjöns strandpromenad skapar en härlig möjlighet till ett aktivt liv med lugna omgivningar. Här finns både Huvudstabadets populära bassängbad (tempererad 50-meters bassäng och separat barnbassäng), Strandbadet i Ulvsundasjön, Huvudsta stall och ridskola samt mysiga Augustendals 4H-gård. Granbackaskolan med förskola samt grundskola årskurs 1-5 samt gym, solarium och möjlighet till konditionsträning finns i kvarteret. Extremt goda kommunikationer, endast ca 400 m bort ligger T-bana Västra Skogen (med båda blå linjerna) som tar dig in till Centralen på ca 7 minuter och en hållplats bort finns Solna C med all närservice. Flera busslinjer bla. buss 507 och nattbussar stannar i närheten. Med bil tar man sig snabbt ut på E4:an och kan dessutom promenera till Kungsholmen på ca 15 minuter.
Organisationsform
Andelsratt
Antal lägenheter
426

Karta

Huvudsta Solna

Wiboms väg 23, vån 5

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg