190
MED47371DA9262140F7A17C1915EEF08A11

Gamla Råsunda / Näckrosen

Såld!

Råsunda, Solna

Näckrosvägen 19 3 tr


Såld!
Slutpris: SEK 3,600,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Magisk 2:a i centralt & underbart läge!

- Modernt renoverad lägenhet med stilrena materialval
- Högt och fritt läge med underbar ljusinsläpp
- Solid förening
- Balkong i fritt och härligt läge
- Bra förvaringsmöjligheter
- 3 min till T-bana & Kommunikationer
- 3 min till Råstasjön och Golfängarna
- Promenadavstånd till Mall of Scandinavia med all sitt utbud

Välkommen till en stor 2a i Näckrosen! En drömlägenhet med tidlösa materialval. I hjärtat av gamla Råsunda bjuder Näckrosvägen in till ett avkopplande boende på en lugn gata omgärdad av grönska. Trots det ostörda läget finns all service bara ett stenkast bort.
Lägenheten ger ett generöst ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck och bra förvaringsmöjligheter. Ifrån vardagsrummet tar ni er ut på balkongen i bästa läget med sol från lunch fram till sen kväll. Köket med vita skåp och full rostfri maskinell utrustning ger plats för matbord invid fönster med trevlig vy över Näckrosparken. Sovrummet med klädkammare är rymligt för både dubbelsäng och fristående garderober eller en arbetsplats. I anslutning till sovrummet ligger en klädkammare. Helkaklat badrum med vädringsfönster, här finns handfat med kommod och spegelskåp samt toalett.

Bostaden ligger i mycket bra läge med 2-3 min till både T-bana och bussar samt 3 min ner till Råstasjön och golfängarna med sina motionsspår samt promenadstråkar.
I kvarteren runt Näckrosvägen finns det gott om välsorterade matbutiker, caféer, restauranger, bagerier, butiker och service såsom kemtvätt, frisör m.m. Området har en egen SF-biograf inne i anrika Filmstaden, där ligger även den välkända restaurangen Regissörsvillan som har en stjärna i White guide.
Solna är en stad som växer så det knakar. På några minuters promenadavstånd når man Friends Arena och här hittar ni ett oändligt shoppingutbud i Mall of Scandinavia med svenska och internationella butikskedjor, restauranger och caféer. I gallerian finns också SATS gym, Hemköp, ICA MAXI. För underhållning är SF:s IMAX biograf värt ett besök. På gångavstånd når ni även Solna Centrum och Sundbybergs centrum eller Tuletorget där SATS gym och Petters hamburgerrestaurang "Käk" finns.

Kontakta Mäklaren för mer information:

Adan Laleh 0723-222263
Eller
Siyar Hamidanoglu 0707-514347

Om området

Kommunikation

Lägenheten ligger centralt med mycket goda kommunikationer. Från Råsundavägen går bland annat buss 515/595 åt ena hållet in till Odenplan och Stockholm via Solna station och åt andra hållet till Sundbybergs centrum/Sundbybergs station. Härifrån går dessutom buss 156 till Danderyds sjukhus och Ulvsunda industriområde. Två tunnelbanestationer Solna C och Näckrosen betjänar området. Till Solna Centrum och T-banan tar det ca 5-10 minuter att gå. Pendeltåget vid Solna station nås också efter en kortare promenad och är man bilburen så tar man sig snabbt in till Stockholms innerstad via Karolinska området. Påfarten till E4 nås på några minuter och E18 likaså.

Parkering

Boendeparkering finns på gatan. För folkbokförda i Solna Stad kan tillstånd för boendeparkering sökas på Kommunhuset tel. 08-734 21 00. Man kan även använda deras hemsida www.solna.se och fylla i ansökan. Själva tillståndet är gratis, man löser sedan antingen månadsbiljett 300:- eller 3-månaders biljett 750:- dessa biljetter köps i utvalda kiosker i Solna. Det går även att lösa biljetter dag för dag i automater. För mer information samt priser och blanketter se www.solna.se.

Övrigt

Solna stad växer och nu byggs kommunen ihop med Vasastaden och därmed också Stockholms innerstad. Nya Arenastaden, Friends Arena och Mall of Scandinavia ligger inom några få minuters promenad från bostaden. Arenastadens shoppingmall är ett fullvärdigt alternativ, inte bara till Stockholm city, utan även till många internationella motsvarigheter med dess arkitektur, flaggskeppsbutiker, restauranger och evenemang utöver det vanliga.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,342 inkl värme, VA och Digital-Tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Boarea56 kvm
Våning3 (hiss finns)
Lägenhetsnummer100
Byggår1948
Driftskostnad200 kr/månad

Bilder

Fri utsikt från balkongen

Kök

Vardagsrum

Vardagsrum

Sovrum

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Hall
Inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter och garderober. Väggarna är vita och gör sig snyggt till valnötsparketten som är genomgående i hela lägenheten.

Badrum
Badrummet ligger i anslutning till hallen. Väggarna pryds av vitt kakel och på golvet ligger ljusblått klinker. Inredningen består av handfat med kommod och spegel, toalett samt dusch.

Sovrum
Det rymliga sovrummet ligger utan direkt insyn och ger plats för både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och en praktisk arbetsplats eller fristående garderober utöver den stora klädförvaring / walk in closet som finns i anslutning till sovrummet. Vita väggar skapar ett perfekt rum där ni kan sova gott om natten.

Vardagsrum
Utgången till balkongen i kombination med ett stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp i rummet och en oslagbar utsikt ända mot Lötsjön och golfängarna. Vita väggar. Här ryms soffa, fåtölj, soffbord och media möbel.

Balkong
Från vardagsrummet tar ni er ut på den rymliga och trivsamma balkongen. Här finns plats för både bord och stolar där en måltid kan avnjutas i den lugna ostörda omgivningen. Läget är perfekt, här kan ni njuta av solen från lunch fram till sent. På golvet ligger trall som känns skönt under bara fötter.

Kök
Inbjudande kök med vita skåpluckor som bryter mot det mörka kaklet som sitter ovanför bänkskivan. Köket är arbetsvänligt med gott om ytor och förvaring. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, kyl/frys, ugn, spishäll och köksfläkt. Fönstret ger ett härligt ljusinsläpp och utrymme för matplats ges precis invid fönstret med grönskande vy över Näckrosparken.

Övrigt:
Lägenheten har två tillhörande förråd, ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden.
I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.
Antal rum
2 rum
Boarea
56 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 5, hiss finns
Avgift
SEK 3,342 inkl värme, VA och Digital-Tv
Driftskostnad
SEK 2,400 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,400
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.18702 %
Tillträde
enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Förening
Namn
Brf Näckrosen i Solna
Om föreningen
Brf Näckrosen i Solna bildades redan år 1944 och består av totalt 521 st lägenheter och 36 st lokaler. Föreningen är en av Solnas större föreningar och är ekonomiskt stabil och välskött med en fastighetstekniskt mycket god standard med bl.a. moderna datorstyrda undercentraler för fjärrvärmen. I källaren finns tvättstuga (2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel) och cykelrum. För födelsedagsfester etc finns en fräsch föreningslokal som rymmer ca 30 personer. Här finns även möjlighet för övernattning. Kostnaden är för närvarande 500 kr/dygn. Föreningen har ca 67 P-platser samt 13 st garage och 8 MC-platser. Hyran för parkeringsplats är 350 kr/mån utan eluttag och 400 kr/mån med eluttag. Garagen kostar 450 kr/mån. I dagsläget är det kö för båda alternativen. I övrigt hänvisas till boendeparkering genom Solna stad för 300 kr/mån alt 750 kr/kvartal. I den angivna månadsavgiften ingår en obligatorisk kostnad för digital-tv på 42 kr/mån genom Comhem och en obligatorisk kostnad för bredband på 89 kr/mån genom Ownit. I samband med försäljningen debiteras köparen 2,5 % av basbeloppet i överlåtelseavgift och 1 % av basbeloppet i pantsättningsavgift.

Här nedan är ett urval av de renoveringar som gjorts i föreningen:

Alla balkonger totalrenoverades med byte av bottenplatta år 1990.
Stambyte genomfördes år 1993-1994, inkl renovering av
badrum, nya elstigare & nya elcentraler mm.
Trapphusen är renoverade år 2006, inklusive ytterportar av ek och slipning av trapphusgolven.
Målning och reparation av källarlokaler gjordes under år 2011 och under år 2012 byttes passersystem i föreningen.
Fönstermålning utvändigt gjordes år 2012-2015.
Energibesparande åtgärder med bland annat värmeåtervinning gjordes under år 2013-2016.
Samtliga hissar kommer att underhållas och renoveras under år 2017-ca år 2027.
Föreningen kommer med start 2017 och ett antal år framöver att succesivt plåta in samtliga skorstenar för att öka livslängden.
Samtliga entrédörrar i föreningen har slipats och lackats under år 2017.
Under 2019 kommer renoveringen av piskaltanerna att avslutas genom byte av glas till klarglas samt taket på Näckrosvägen 37-39 kommer att läggas om som en del av underhållsplanen.

För mer information om föreningen besök gärna hemsidan http://www.brfnackrosen.se

Brf Näckrosen har ett suveränt läge med närhet till det mesta. Precis utanför porten finns T-bana Näckrosen (varifrån resan till T-Centralen tar ca 11 min) och buss 515 som tar dig till Sundbybergs Centrum alternativt Solna Station och vidare till Odenplan. Granne med föreningen finns även Gamla Filmstaden med flera trevliga restauranger, kemtvätt, gym och modern och populär SF-biograf. På kort gångavstånd finns trevliga promenadstråk runt Råstasjön och Lötsjön samt Arenastaden med Friends Arena för olika evenemang och Mall of Scandinavias enorma serviceutbud. Något längre bort finns Hagaparkens trevliga grönområden, mysiga Brunnsviken och Ulriksdals slottspark.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Karta

Råsunda Solna

Näckrosvägen 19 3 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg