190
MED9A16981FC6164E47B0A27FB88AF21E7A

Såld!

Bromma Alvik, Bromma

Gustavslundsvägen 149 T


Såld!
Slutpris: SEK 6,610,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Ljus "drömvåning" med fin vy från dubbla balkonger över Mälaren inemot Kungsholmen. Välplanerad med vackra rum, härlig rymd och fint ljus. Två uteplatser tillför "det lilla extra" till boendet. Nyskicksboende med hög standard. Garageplats tillgänglig.
Mycket välbeläget, granne med bad och båtliv samt fina promenadslingor. Stabil Brf med friköpt tomt invid Alviks Torg med T-bana, tvärbana stort utbud av butiker.
Ett mycket efterfrågat boende med kort pendelavstånd till City.

Välkommen på visning önskar Håkan Jansson & Johan Björklund HusmanHagberg

Om området

Alvik är området mellan Tranebergsbron och Äppelviken. Ett trivsamt och centralt område med stort utbud av såväl charmiga småbutiker, varierad bebyggelse och Mälaratmosfär med härliga strandpromenader och tilltalande rekreation.
Invid Alviks Torg har under de senaste åren vuxit upp nyproducerade kvarter bl a Brf Alviks Torn, Brommas nya landmärke invid Mälarens strand.

Utmed Alviksvägen, där spårvagnen 12:an går, finns gedigna tvåvåningshus från 1920-talet. Mycket eftersökt område med sitt citynära läge men ändå bara minuters promenad till Alviks Torg med bra utbud av butiker, bank samt ett flertal restauranger.

Kommunikation

Alvik är knutpunkt för kommunikation. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city. Anslutning till Nockebybanan samt Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen. Även ett flertalbusslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom nära avstånd.

Närservice

Närhet till ICA-butik vid Alvik Torg, Smedslätten samt Ålstens Torg. Restauranger, blomsterbutik, bilservice bokhandel, frisör m.m.
Melanders Mattorg med förstklassigt kök och fina råvaror att köpa hem. Sjöpaviljongen och PokeBurger, ytterligare förslag på god mat invid torget.

Fakta

MånadsavgiftSEK 4,289 Inkl värme, basutbud kabel-TV & bredband
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea85 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer72/C0502
Byggår2015
Driftskostnad583 kr/månad

Bilder

Härlig vy mot Mälaren från balkongen

Inzoomad bild från balkongen mot vattnet

Stilsäkert boende i populära Brf Alviks Torn

Smakfullt och tilltalande!

Riktigt tilltalande kök med utgång till en av de två balkongerna

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
För den som söker något extra finns nu möjlighet att förvärva ett högkvalitativt boende i eftersökt läge där våningarna snabbt sålde slut till familjer med många år på Peab:s väntelista. Bygget invid Mälaren var synnerligen efterlängtat och läget kunde inte vara bättre. Här bor man granne med vattnet i skyddat läge invid slingrande strandpromenader och trivsamma kvarterskrogar. Alviks Torg med stort utbud av småbutiker samt T-bana, tvärbana och bussar, på några minuters gångväg. Med endast "en bro från stan" åtnjuter man här "det bästa av två världar". Brommas gemytliga atmosfär med ett skönt lugn med närhet till rekreation men ändå med Citypulsen på några minuters pendelavstånd. Garageplats tillhör varje lägenhet, till en kostnad av endast 915 kr/mån, och nås enkelt via hiss från respektive våningsplan. Vill man inte ha platsen hyrs den ut internt i föreningen.

Våningen är ljus med stora glasade ytor. Inomhusmiljön är helt tyst. Mycket generösa uteplatser i två väderstreck bjuder sol från morgon till kväll. Här ges tillfälle att njuta av den underbara vyn över Mälaren, in mot stan och över Alviks Torg. Sköna stunder i solen och tillfälle att odla, för den som så önskar. Lägenheten är helt fri från insyn med en härlig känsla av rymd, vilket genomsyrar hela den effektivt planerade våningen. Generös sällskapsdel med utgång via glasade dörrar till uteplatserna. Köket med stilsäker utrustning från Vedumkök med inbyggda vitvaror, ligger i öppen planlösning med sällskapsdel. Att ha uteplatser från både kök och sällskapsytan känns riktigt lyxigt och ger en fin livskvalitet. Lite villakänsla, fast utan gräsklippning.

Badrum med stilrena färgval i gråsvart och vitt. Gott om förvaring, bla i garderobsvägg i entréhall. Två bra sovrum varav ett med dubbla fönster mot sydöst, vilket rymmer dubbelsängen, garderobsvägg samt lättare möbel. Det andra med fönster mot i väster mot Alviks Torg.

Lägenheten är vitmålad med mattlackat ekgolv. Hallen möter med en grå ton på väggen.

Sammanfattningsvis ett härligt boende som svarar upp mot högt ställda krav. Unik, inte bara för sin fina sjöutsikt, utan även för de bägge väl tilltagna uteplatserna som utgör extrarum den varma årstiden. Olika väderstreck, vilket gör att man alltid har goda solchanser eller hittar svalkande skugga.

Varmt välkommen på visning!

HALL - Välkomnande entréhall med grå ton på väggen. Garderobsvägg med vita skjutdörrar.

BADRUM/TVÄTTSTUGA - Helkaklat badrum med gråsvarta klinkers och vitt kakel på väggar. Golvvärme från elslingor för trivsam komfort. Vägghängd wc, handfat och badkar. Tvättmaskin med arbetsbänk och gott om förvaring i skåp och lådor.

KÖK - Rymligt och ljust kök som rymmer många runt matbordet. Vita snickerier och arbetsbänkar i gråsvart laminat med halogenspotlights. Köksö avdelar den öppna planlösningen mot sällskapsrummet på ett trivsamt sätt. Köksön erbjuder två sittplatser i barhöjd.
Gott om förvaring och bra arbetsytor. Inbyggd micro i arbetshöjd. Utgång till BALKONG med sjöglimt och utsikt mot torget.

SOVRUM 1 - Innanför köket ligger sovrum som rymmer säng samt lättare möbel.

SÄLLSKAPSYTA - Tilltalande rum med bra takhöjd och fint ljus. Gott om plats för soffgrupp. Glasad vägg mot balkong gör att ljuset flödar in.

BALKONG - Härlig balkong i söder med fin utsikt över Mälaren. Belagd med tåligt underhållsfritt golv, vilket gör det trivsamt att gå ut barfota. Balkongen rymmer med lätthet sittgrupp och solstol.

MASTER BEDROOM - Här ryms dubbelsängen och ytterligare möblemang. Dubbla fönster i syd. Garderobsvägg bakom skjutdörrar.

Sammanfattningsvis ett bekymmersfritt och fräscht boende i eftersökt kvarter med närhet till "det mesta".
Varmt välkommen på visning!
Antal rum
3 rum
Boarea
85 kvm
Areakälla
Föreningens lägenhetsregister
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av 7, hiss finns
Avgift
SEK 4,289 Inkl värme, basutbud kabel-TV & bredband
Driftskostnad
SEK 7,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,000
Försäkring
SEK 4,000
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.63552 %
Andel av årsavgiften
0.6355 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
3-glas
Övrigt
Förråd: Lägenhetsförråd finns dels beläget i källaren och på entréplan. Förvaring av cyklar och barnvagnar finns i entréplan och garage.
Tvätt: Tvättmaskin och torktumlare finns i varje lägenhet.
Kabel-TV och bredband: Telias basutbud för digital-Tv, bredband och den fasta kostnaden för ip-telefoni ingår i månadsavgiften.
Parkering: I parkeringsgaraget under gården finns 151 st garageplatser så du slipper leta parkering och du kan gå torr från bilen hela vägen upp till hallen. Kostnad att hyra en plats är ca 900 kr/mån.
Gemensamma utrymmen: Mindre lokal för styrelse etc finns i trapphus G.
Sophantering: Sopsug samt utrymme för källsortering.
Övrigt: Lägenheterna är förberedda för individuell mätning av varm och kallvatten. Hushållsel mäts och debiteras individuellt.
Förening
Namn
Brf Alviks Torn
Om föreningen
Brf Alviks Torn omfattar två flerbostadshus med 17 respektive 8 våningar. Föreningen äger fastigheten Racketen 11 som är friköpt (ej tomträtt), vilket på sikt är väldigt gynnsamt för ekonomin. Totalt finns 151 bostadsrätter, 1-5 rok om ca 43,5-177 kvm. Dessutom hyr föreningen ut 6 st lokaler i gatuplan. Husen byggdes av PEAB och inflyttningen började i oktober 2014 för och avslutades hösten 2015. I gatuplanet finns ett flertal butiker av varierande slag.

Byggnaderna är modernt planerade med hiss i samtliga portar, förrådsutrymmen och garage i källarplanet där det till respektive lägenhet ingår att kunna hyra p-plats om så önskas.
Husen har barnvagnsförråd och cykelrum i trapphusen.
Finns även ett förråd för kanoter mot en viss avgift.
Modern sopsortering i huset.
I månadsavgiften ingår Telia-Tripple play med Tv, bredband och IP-telefoni

Mycket välskött och trevlig förening med mycket god ekonomi och med en belåningsgrad / kvm som ligger under 7.900 kr / kvm.

Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av Fastum Ekonomisk förvaltning.
Föreningen debiterar en överlåtelseavgift på ca 1.162 kr på köparen.
Pantsättningsavgift är ca 465 kr.
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
151
Antal lokaler i föreningen
6
Tv och bredband
TV (basutbud), bredband (10 Mbit) och telefoni levereras av Telia och ingår i månadsavgiften. Ytterligare kanaler och snabbare bredband kan tecknas av bostadsrättsägaren själv.
Parkering
Varje lägenhet har, om så önskas, tillgång till en garageplats till en extra kostnad om ca 1 000 kr/månad. Garaget ligger i bottenplan och plan 1 med direkt access upp till lägenheterna via trapphusen.
Det finns platser som har laddning för elbil.
Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi. Beträffande belåning, framtida avgifter etc. hänvisar vi till senaste årsredovisningen som ligger under fliken dokument. Värt att beakta är att föreningens båda hus står på friköpt mark till skillnad från flertalet nybyggda flerfamiljshus i Bromma som istället kan vara upplåtna med tomträtt.
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Äger föreningen marken
Ja!
Överlåtelseavgift
SEK 1,163
Pantsättningsavgift
SEK 465

Karta

Bromma Alvik Bromma

Gustavslundsvägen 149 T

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg