190
MEDF03BFD120E94490D86295CCDF57FBAEE

Såld!

Trångsund, Trångsund

Trångsundsvägen 43


Såld!
Slutpris: SEK 9,260,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till detta arkitektritade hus från 1940-talet. Här samsas tidstypiska detaljer från byggåret så som, generös takhöjd, underbar parkett, stora fönsterpartier samt moderna materialval. Generös tomt i soligt läge med möjlighet att stycka av i framtiden.

Om området

Trångsund är ett lugnt och naturnära villaområde. I området är det en blandning av nya och äldre villor. Ca 1 km ner till sjön Drevviken med bad, kanotpaddling, fiske mm.
Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger i området med klippbad och strandbad. Det finns många fina motionsspår och promenadstråk runt sjöarna.

Nio (9) st förskolor finns i närområdet, varav 4 st är privata.
Två (2) st. grundskolor finns i området, samt en Montessori skola i Skogås.
En (1) gymnasieskola finns i den omedelbara närheten. Ytterligare gymnasieskolor finns bland annat i Farsta och i Globen, vilka man når med hjälp av kollektivtrafiken

Kommunikation

Gångavstånd ca 1000 meter till Trångsunds centrum där pendeltåget till T-centralen som går var 15 minut tar 19 minuter. 10 minuters bilväg till Södermalm, buss som tar ca 7 minuter till Farsta centrum med affärer och T-bana.

Närservice

På Trångsunds torg finns båda mataffär, restaurang, blomsteraffär och bank m.m.

I närområdet finns gott och fritidsaktiviteter både för stora och små.
Bland annat Stortorps Hockeyhall med hockeyrink både ute och inne. Drevviken, alldeles intill knuten, erbjuder fina skridsko- och skidmöjligheter då sjön fryser till tidigt på hösten. Drevviken är ett populärt tillhåll för Friluftsfrämjandet. Sommartid är Drevviken ett populärt utflyktsmål för badgäster, fiskefantaster och kajak-/kanotpaddlare. I Farsta Centrum och i Skogås finns simhall samt flera bra föreningar för innebandy, basket, dans, handboll, badminton och fotboll. Intill Farsta finns Ågesta Friluftsområde med skid- och löpspår, Ågesta ridklubb och ridskola och anrika Ågesta Golfklubb med finfina banor, en 18-håls bana och en pay-and-play 9-håls bana.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum9 rok
Boarea260 kvm
Biarea38 kvm
Tomtarea1,750 kvm
Byggår1948
Driftskostnad2,385 kr/månad

Bilder

Fasad

Trädgård

Terass

Sällskapsrum

Sällskapsrum detalj

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Fantastiskt arkitektritat funkishus från 1940-talet med en härlig hörntomt. Gedigen charm med flertalet generösa uteplatser och en terrass med eftermiddag och kvällssol. Fastigheten är genomgående i en bra standard med renoverade ytskikt i fin harmoni med tidstypiska detaljer så som eldstäder, vackra parkettgolv och en generös takhöjd.

Följande planlösning presenteras:

ENTRÉ - Från dörren nås entrén med platsbyggd klädförrvaring med skåp ovan. Hallen är möblerbar och öppnar upp sig till bostadens övriga rum.

SÄLLSKAPSRUM - Stort rum med fantastisk rymd och fyra vackra fönster i fil som ger rikligt med ljus. Utgång till en vackert snidad balkong som löper längs med fasaden. I anslutning till sällskapsrummet finns ytterligare ett umgängesrum. Härligt hörnläge med gott om utrymme för sällskapsmöblemang. Här finns en underbar kakelugn som förgyller rummet med dess charm.

BALKONG - Underbar balkong med väl tilltagen yta. Detta möjliggör att man med enkelhet kan sitta och njuta av kvällssolen.

MATRUM - Generöst rum med härlig rymd och öppen planlösning mot såväl kök, passage och sällskapsrummet. Rummet rymmer med enkelhet ett större middagsmöblemang.

KÖK - Stilren köksinteriör med speglade luckor och generös förvaring. Välutrustat med maskinell utrustning så som ugn, mikro, diskmaskin samt separat kyl och frys.

MASTER BEDROOM - Mot trädgården finns ett stort sovrum med hörnläge och fönster i två väderstreck med en härlig utsikt över trädgården. Rummet kan med enkelhet inredas med garderobsvägg om så önskas.

SOVRUM - Huset erbjuder ytterligare fyra utmärkta sovrum som idag används som barnrum och kontor. Samtliga sovrum har plats för ytterligare förvaring om önskas. Två av sovrummen har platsbyggda förvaringslösningar.

BADRUM - Från hallen nås det stora badrummet med både kakel och klinkers med golvvärme. Dubbla handfat samt badkar och dusch. Vitt porslin och kommod. På väggen sitter förvaringsskåp och hyllor.

TVÄTT - Från hallen på nedervåningen nås tvättstugan och det andra badrummet. Inrett med tvättmaskin, avställningsytor och hyllor för förvaring. Badkar, handfat och toalett i vitt porslin.

HALL - I entrén från nedervåningen finns den charmiga hallen som löper längst med husets nedervåning och till källarförrådet. I Entrén finns det också en mysig öppenspis som går att elda i.

Sammanfattningsvis är detta ett fantastiskt fint hus för paret med höga krav eller barnfamiljen i behov av sällskapsytor. Ett synnerligen attraktivt läge i Trångsund med endast ett fåtal minuters promenad till pendeltåg och dagslivs.
Antal rum
9 rum varav 5 sovrum
Boarea
260 kvm
Biarea
38 kvm
Byggnad
Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
1948
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 8/17/2017
Energiklass
C
Energiprestanda
42 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Grundsulor med mellangjutet betonggolv
Grundmur
Betonghålsten / Gasbetong
Stomme
Betong
Fasad
Puts
Fönster
2-glas
Bjälklag
Betong
Tak
Betongpannor
Fastighetsbeteckning
Nytorp 3:10
Övrigt
Fiber: Huset har fiber indraget.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 28,625 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 6,500
VA
SEK 3,500
Uppvärming
SEK 10,368
Renhållning
SEK 1,635
Sotning
SEK 514
Försäkring
SEK 6,108
Beräknat antal personer
3
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,665,000
Byggnadsvärde
SEK 1,800,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 1,640,000
Tomt
Areal
1750 kvm
Tomttyp
Plan trädgårdstomt
Planbestämmelser
Byggnadsplan (1941-12-19)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Trångsund Trångsund

Trångsundsvägen 43

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg