190
MEDF0EC5B31AEE64A6C8203FDDB6B6707D5

Ljus och fin etta med möjlighet till en mini tvåa!

Såld!

Farsta, Farsta

Storforsplan 5, 6tr


Såld!
Slutpris: SEK 2,420,000

Ansvarig mäklare

Unikt tillfälle att köpa en av Farstas finaste lägenheter mitt i centrum. I högt fritt läge utan insyn finns denna etta med sovalkov. Med enkla medel kan lägenheten göras om till en yteffektiv minitvåa med separat sovrum. Belägen i en extremt stabil förening med mycket god ekonomi!

Nära till goda kommunikationer med både pendeltåg, tunnelbana och buss på promenadavstånd. I intilliggande Farsta Centrum finns en stor shoppinggalleria med klädbutiker, restauranger, systembolag, apotek, vårdcentral m.m. Där finns också trevlig torghandel året runt. Med nattbussen tar du dig enkelt hem på 16min från T-centralen. Varmt välkomna på visning!

Om området

Farsta är en citynära stadsdel men samtidigt har den ett naturnära läge. Ågesta friluftsområde ligger mindre än 1 km bort. Här finns Ågesta Golfklubb med 18+9 håls golfbana, ridskola och även fina motionsspår som plogas vintetid för skidåkning.
Sjöarna Magelungen och Drevviken ligger inom bekvämt gångavstånd och här finns strandbad och caféer som är öppna sommartid. Vintertid plogas sjöarna för skridskoåkning.

Kommunikation

Farsta har mycket goda kommunikationer med både T-bana linje 18 och pendeltåg. Farsta C är en knutpunkt för tvärgående busstrafik med bussar till bland annat Högdalen och Huddinge.

Närservice

Farsta centrum är ett fullservicecentrum med bland annat apotek, vårdcentral och postombud. Vidare finns det massor av butiker för mat, mode och inredning.

Parkering

I Farsta råder generellt fri datumparkering.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,069 inkl värme, vatten och kabel TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea31 kvm
Våning6 (hiss finns)
Lägenhetsnummer31387.000.0701
Byggår1960
Driftskostnad305 kr/månad

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Unikt tillfälle att förvärva denna charmiga lägenhet i insynsskyddat läge. Belägen högt upp i fastighet med attraktivt läge med endast 5minuter till tunnelbanan. Stora fönster som erbjuder ett rikligt ljusflöde till bostaden. Utmärkt disponerad med generös sällskapsyta i såväl kök som sällskapsrum. Genomgående för bostaden är vitmålade väggar och vackert ljust golv. Välskött förening med god ekonomi.

HALL
Inbjudande entré och hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor. Här finns även tillgång till två rymliga garderober.

KÖK
Modernt kök med öppen planlösning mot sällskapsrum. Stilfull köksinteriör i vitt och generös arbetsyta samt god, lättillgänglig förvaring i både över- och underskåp. Maskinell utrustning består av kyl med frysfack, spis med ugn samt fläkt.

SÄLLSKAPSRUM
Inbjudande sällskapsrum med vackert ljust golv. Rummet badar i ljus tack vare det stora fönsterpartiet och balkongdörren i fritt läge. Rummets yta kan med lätthet möbleras med sällskapsmöblemang, mysig läshörna samt matsalsdel.

SOVALKOV
Generös alkov i trevligt avskilt läge från det sociala rummet. Gott om utrymme för såväl sängen som tillhörande sängbord.

BADRUM
Smakfullt badrum med en härlig rymd. En lyxig hotellkänsla med helkaklade väggar med en bård som en snygg kontrast till det ljusgrå klinkergolvet. Utrustat ett härligt badkar, spegelparti, wc och ett handfat.

Sammanfattningsvis är detta en av Farstas bästa lägenheter utan insyn. Smakfullt renoverat med vackra materialval. Välkommen du också att uppleva ditt nästa drömboende!
Antal rum
1 rum
Boarea
31 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
6 av 14, hiss finns
Avgift
SEK 2,069 inkl värme, vatten och kabel TV
Driftskostnad
SEK 3,661 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,473
Försäkring
SEK 1,188
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.76171 %
Andel av årsavgiften
0.74996 %
Tillträde
1-3 månader
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd. 11/13/2009
Energiprestanda
140 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Allmänt om lägenheten
Övrigt
ÖVRIGT: All renovering måste godkännas av styrelsen innan det får påbörjas. Alternativa planritningar är endast förslag.
Förening
Namn
Brf Korsö 1
Om föreningen
Föreningen bildades år 2004, och förvärvade fastigheten 2008. Med 11 hyresrätter kvar är detta en av Farstas bästa föreningar med dolda tillgångar på flera miljoner. Stabil och välskött förening med god grannsämja.

Besök gärna föreningens egna hemsida för att läsa på mer, www.korso1.bostadsratterna.se
Organisationsform
Bostadsratt
Antal lägenheter
74
Varav hyreslägenheter
11
Antal lokaler i föreningen
1
Tv och bredband
Kabel-tv - Fastigheten är ansluten till ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Bredband - Fiber finns indraget från Bredbandsbolaget. Anslutning till detta ansvarar enskilda medlemmar över.
Parkering
Föreningen har 35 parkeringsplatser som alla hyrs ut. F.n är det kö till dessa. kostnaden för en plats är 200sek/månaden.

På Storforsplan 1 finns flera platser som även hyrs ut till andra än bonde i det huset. Kontakta http://www.hebafast.se/ledigt/bilplats för att kontrollera aktuell status.
Renoveringar
2016 - byte av hissar
2016 - OVK, färdigställande av nedre källaren, slutbesiktning av luftvärmepump
2014 - Frånluftsåtervinningsanläggning
2012 - Takrenovering
2001 - Stambyte
1980 - Fasadputsning och balkongrenovering

Planerade renoveringar
2017 - Ommålning av fönster, dörrar på balkongernas utsida.
Ekonomi
Föreningen har en mycket god ekonomi med en hög kassalikviditet. Under 2016 amorterade föreningen 3miljoner. Ingen planerad avgiftsförändring (kontrollerat med ordföranden 4/1-2017).
Äkta/oäkta
Föreningen är en äkta bostadsrättsförening
Juridisk person
Föreningen tillåter inte juridisk person
Delat ägande
Ja
Äger föreningen marken
Nej, Tomträtten omförhandlas 2019. Detta ska inte påverka avgiften (kontrollerat med ordföranden 11/1-2017).
Överlåtelseavgift
SEK 1,120
Pantsättningsavgift
SEK 448

Karta

Farsta Farsta

Storforsplan 5, 6tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg