190
MED2FC190285A484D1F83E92EAFE2243F40

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Mörsilsgatan 12


Såld!
Slutpris: SEK 1,630,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till ett välplanerat och hemtrevligt boende med helt perfekt läge, endast 3 minuters promenad från Vällingby Citys kärna! Lägenheten erbjuder ett ljust rum med gott om plats för både säng och soffa, ett charmigt kök med orginaldetaljer och ett stambytt badrum. Rymlig garderob intill ingången. Högst upp i byggnaden i ett väldigt insynsskyddad läge. Välskött förening med låg avgift!

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Buss 118 tar dig till Spånga C och buss 179 tar dig till både Spånga och Kista. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,977 inkl värme och vatten
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1 rok
Boarea29 kvm
Våning3
Lägenhetsnummer175
Byggår1955
Driftskostnad308 kr/månad

Bilder

Härliga orginaldetaljer

Högst upp med insynsskyddad läge

Stambytt badrum med tvättmaskin

Kök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Rymlig HALL med gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns två rymliga garderober samt en mindre bokhylla. Väggarna är målade i svart. När stambytet ägde rum sattes det grått klinker och vitt kakel i duschrummet. Ovanför handfatet sitter en spegel med skåp pch belysning. Duschvägg, handdukstork och toalettkommod.

I KÖKET är det gott om utrymme samt många köksskåp som ger ordentligt med förvaringsmöjligheter! Här får du plats med matbord och stolar utan att det känns trångt. Väggen emellan kök och rummet är möjlig att ta ner om man så vill. Härliga retrodetaljer i köket.

Allrummet rymmer det mesta. Ett välplanerat rum med ljust golv och ljus målade väggar.
Antal rum
1 rum
Boarea
29 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
3 av 3
Avgift
SEK 1,977 inkl värme och vatten
Driftskostnad
SEK 3,700 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,200
Försäkring
SEK 1,500
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
1.106 %
Andel av årsavgiften
1.106 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1955
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
3 glas
Övriga byggnader
Källarförråd om ca 3 kvm i samma uppgång
Förening
Namn
Brf Skrivkortet 2
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Skrivkortet 2 bildades 2009 och består av tre sammanbyggda hus med totalt 69 lägenheter. Marken är friköpt. Adresserna är Mörsilsgatan 6-20, jämna nummer. I dagsläget har föreningen kvar 6 hyresrätter som utgör en dold tillgång och blir ett bra ekonomiskt tillskott när de säljs som bostadsrätter. Föreningen står för det obligatoriska bostadsrättstillägget på hemförsäkringen. Inga planer eller beslut finns gällande avgiftsändringar.

Stambyte av vatten- och avloppstammar har skett i olika etapper under åren 1996-1997, 2006 och 2008. 2012 installerades aptus portlåssystem med möjlighet för porttelefon uppkoppling. Under 2013 byttes alla fönster till energisnåla 3-glasfönster. I dagsläget pågår fasadrenovering och byte av yttertak. Fasaden kommer att bli äggskalsvit. Arbetena beräknas färdigställas till sommaren 2018. Efter det planerar föreningen att under de närmaste åren lägga ny asfalt på föreningens mark och renovera trapphusen.

Totalt 39 garageplatser hyrs ut för 330 kr (MC-storlek) - 725 kr/månad (bil) beroende på storlek. Fri parkering på gatan. Maila till styrelsen@skrivkortet2.se om du vill ställa dig i kö till en plats.

I föreningen finns flertalet cykelrum. Tvättstugan ligger i grannföreningen på Härjedalsgatan 41. Alla frågor angående tvättstuga samt hanteringen av nyckelbrickor hänvisas till Brf Hektografens styrelse.

Ekonomisk förvaltning sköts av BoVera Konsult AB. Överlåtelseavgiften är på 1 120 kr och pantsättningsavgiften 448 kr, båda betalas av köparen.

Husen är fiberanslutna via stadsnätet, mer info finns på www.bredbandsvaljaren.se. Alla bostadsrättsinnehavare betalar en avgift på 20 kr/månad för fiberinstallationen oberoende av om fiber används eller inte. Det går även att få tv och bredband via ComHem.

Besök gärna föreningens hemsida, http://skrivkortet2.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Mörsilsgatan 12

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg