190
MED19A8645A0FD74DF0B238D532D26B2495

Såld!

Spånga Bromsten, Spånga

Tallåsvägen 39

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Boarea152 kvm
Tomtarea934 kvm
Byggår1909
Driftskostnad3,842 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 8,035,000

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Välkommen till Villa Villekulla! På gränsen till Sundbyberg/Bromma finner ni denna unika sekelskiftesvilla med tornrum, Anno 1909 om totalt 152 kvm. Bevarad sekelskiftescharm. Vardagsrum med vacker kakelugn och burspråk. Generösa och luftiga rum med stora fönsterpartier, högt i tak och fina skurgolv. Gäststuga och garage. Bergvärme och friköpt tomt. Närhet till allt. Endast 10 km från City.

Om området

Fastigheten är belägen i ett lugnt villaområde ca 2 km från Spånga centrum. I Bromstensskolan går barnen i F-6 . Även den populära skolan Ellen Key F-9 finns på nära gångavstånd ). Sundbyskolan F-9. Flertalet förskolor i närområdet. För den som tycker om att röra på sig finns här goda möjligheter, bl.a Spånga Bollcenter med badminton, squash, golf och innebandy. Även närhet till Ursvik som är ett av norra Storstockholms populäraste utflyktsmål för både motionären och friluftsmänniskan. Där finns det fyra olika spårlängder, 2,5 och 5 km spåren är elupplysta alla dagar mellan 06.00 - 22.00.

Kommunikation

Gångavstånd till Rissnes tunnelbanestation, tåget från Rissne till Stockholm central tar ca 15 minuter. Busslinje 512 har hållplats vid Bromstensskolan den trafikerar sträckan Solna Centrum - Spånga Station, med den bussen tar det 7 minuter till Spånga Station och 7 minuter till Rissne. Även busslinjen 118 går från Bromstensskolan, den trafikerar sträckan Hallonbergen - Rissne - Spånga stn - Vällingby. I Spånga finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

Ca 2 km från bostaden ligger mysiga Spånga Centrum där finner man restauranger, caféer och matbutiker. Ca 2 km åt andra hållet finner man Bromma Blocks med H3 som är en ny plats i Stockholm för shopping. De har ca 80 butiker och ett flertal restauranger och caféer. I närliggande Sundbyberg finner du en mix av kända märkesbutiker, små privata butiker, restauranger, service och kultur. Huset är beläget ca 10 km från City.

Bilder

Välkommen till Tallåsvägen 39

Härlig träaltan

Vardagsrum med vacker kakelugn

Vardagsrum med burspråk

Grönskande trädgård

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning

TRÄDGÅRD
Arkitektritad trädgård av Zetas Handelsträdgård i tidstypiskt utförande. Lättskött trädgårdstomt med stor terrass i söderläge. Uppvuxen trädgård med äppel-/päron- och persikoträd samt olika sorters bär- och prydnadsbuskar. Trädgårdsgångar med välskötta rabatter bidrar till fastighetens genuina karaktär och ger ett storslaget intryck. Växterna är omsorgsfullt utvalda för att passa husets karaktär.

-ENTRÉPLAN-

Insidan pryds av vackra stuckaturer, finstämd färgsättning och såpade skurgolv.

HALL
Den taktäckta entrén skapar en intim känsla. Väl inomhus öppnar sig en charmig värld med känsla från förr. Från hallen tar du dig till köket och här finns även husets charmiga trappa som tar dig till husets alla plan. Förvaringsmöjligheter under trapp och i platsbyggd garderob.

GÄSTWC
Wc med inredning av italienskt marmor med golvvärme och snyggt sanitetsporslin.

SÄLLSKAPSSAL / MATSAL
Magnifik och pampig sällskapssal med plats för de stora bjudningarna. Golvet är ett rustikt plankgolv och väggarna är vitmålade och klädda med den mönstrade tapeten Golden Lily av William Morris. I ena änden finns en hänförande kakelugn. I burspråket ryms ett stort matsalsbord. Rummet badar i ljus tack vare de stora fönstren i tre väderstreck. Från sällskapssalen tar man sig ut på husets baksida med dess stora trädäckade altan i söderläge och mysiga frukostplats.

KÖK
Väl tilltaget med lantlig känsla och en stor portion hemtrevnad. Ljusa köksluckor med skålhandtag och oljade träbänkskivor samt sjösten. Rustikt plankgolv och tapetserade väggar. All den maskinella utrustningen är rostfri och består av en induktionshäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och kyl/frys i fullhöjd. Matplats intill fönster. Även här finns utgång till altanen.

-ÖVRE PLAN-

HALL
Ljus och tidstrogen hall med rustikt plankgolv och tapetserade väggar. Några trappsteg ytterligare leder till toppen av det åtta kantiga tornet och dess mysiga utrymme.

BADRUM
Helkaklat badrum renoverat 2002 med både dusch och badmöjligheter. Här finns klinkergolv med golvvärme, wc, hörnbadkar, handdukstork samt duschhörna.
Stort fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

MASTER BEDROOM / SOVRUM 1
Tidsenligt sovrum med plats för dubbelsäng. Rustikt plankgolv och väggarna pryds av tapeten Boudoir som är designade av säljaren. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 2
Ytterligare ett stort sovrum med plats för dubbelsäng. Även här är det rustikt plankgolv och tapetserade väggar som är designade av säljaren. Trevlig detalj med två mindre sidofönster. Ingång till klädkammare.

SOVRUM 3
Ett av husets vackraste och mest rofyllda rum med dess rikliga ljusflöde och fönster i tre väderstreck. Tapetserade väggar och rustikt plankgolv.
Antal rum
5 rum varav 3 sovrum
Boarea
152 kvm
Areakälla
taxeringsinformation
Byggnad
Byggnadstyp
1 familjs friliggande
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd 7/11/2012
Energiprestanda
111 kWh/m² (Atemp) och år
Byggnadssätt
Grundläggning
Krypgrund
Grundmur
Torpargrund
Stomme
Trä
fasad
Trä
Fönster
1-glas + dubbla innåt
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt målad 2011
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Telefonen 21
Övrigt
Vinterbonad gäststuga ca 10 kvm i trädgården.
Grusgång leder er till garaget på husets baksida. Delas med grannfastigheten och används idag som förråd.
Lummig odlingsplats på husets baksida med spaljeér, vindruver, blå regn, klätterhortensia och kryddor. Till planteringarna finns ett timer-inställt självbevattningssystem.
Övriga byggnader
Kakelugn i vardagsrum väl fungerande och provtryckt.
Extra luftventiler är installerade.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 46,100 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 32,000
VA
SEK 3,600
Renhållning
SEK 2,500
Försäkring
SEK 8,000
Beräknat antal personer
5
Kommentar
Uppvärmningen är under el.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,049 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 3,303,000
Byggnadsvärde
SEK 1,543,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 5,180,000
Tomt
Areal
934 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Planbestämmelser
Bromstens folkskola, omr kring
Stadsplan, beslutad
Datum: 1960-09-20

Telefonen t 3-35
Tomtindelning, beslutad
Datum: 1969-07-11
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet, servitut etc.
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 01-IM2-78/7071

Karta

Spånga Bromsten Spånga

Tallåsvägen 39

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg