190
MEDD484752B73E443BA8D667868AED523DC

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Vittangigatan 20


Såld!
Slutpris: SEK 2,460,000

Ansvarig mäklare

Nu säljer föreningen denna smakfullt nyrenoverade 3:a med ett svårslaget läge i Vällingby C. Vackra parkettgolv och vitmålade väggar ger en neutral bas och utrymme för din personliga stil. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Ta en extra titt på det moderna köket, allt från 2016. Två fina sovrum med en bra storlek och ett stort förråd med plats för både förvaring och arbetshörna. Badrummet är stambytt. Den inglasade balkongen utgör ett mysigt extrarum från tidig vår till sen höst.

Centralt läge i Vällingby C med utmärkta kommunikationer, restauranger och fantastisk shopping. I närområdet finns även vackra naturområden och badplatser vid Mälaren.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,358 inkl värme och VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea58 kvm
Våning5.5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer861
Byggår1953
Driftskostnad410 kr/månad

Bilder

Lyxigt kök i vitt utförande

Vidsträckt vy från köksfönstret

Kök/Vardagsrum

Hallen har ett snyggt och slitstarkt klinkergolv

Sovrum 1

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Du välkomnas in av en rymlig hall med vitmålade väggar, mörkgrått klinkergolv och en inbyggd garderob för ytterkläder. Från hallen har du access till alla rum i lägenheten utom ett av sovrummen som du når via vardagsrummet.

FÖRRÅD/ARBETSRUM
Ett stort lyxigt förråd med ekparkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 1
Det första sovrummet har ekparkettgolv, vitmålade väggar och ett mindre fönster.

BADRUM
Fräscht stambytt badrum med vitt klinkergolv och kaklade väggar i vitt och blått. Utrustat med dusch, vägghängd wc, tvättställ, spegelskåp och ett frostat fönster som ger ljusinsläpp även här. Förberett för tvättmaskin.

KÖK/VARDAGSRUM
Öppen planlösning och ljusinsläpp från två väderstreck ger en trivsam atmosfär. Även här ekparkettgolv och vitmålade väggar. Stilrent kök från Kvik med vita köksluckor och vitt kakel. De mörka laminatbänkskivorna blir en fin kontrast till det vita. Full maskinell utrustning med en integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro och integrerad diskmaskin från Bosch.

SOVRUM 2
Ett ljust rum med stora fönsterpartier, ekparkettgolv och vitmålade väggar. Plats finns för dubbelsäng. Utgång till den mysiga inglasade balkongen som har plats för en sittgrupp.

Badrummet stambyttes ca 2005. Allt annat i lägenheten är renoverat av hantverkare 2016 med nytt kök och vitvaror, nya ekparkettgolv samt vitmålade väggar och innertak.
Antal rum
3 rum
Boarea
58 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5.5 av null, hiss finns
Avgift
SEK 3,358 inkl värme och VA
Driftskostnad
SEK 4,920 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Försäkring
SEK 1,320
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.955 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Bergvärme och återvinning från F-ventilation via värmeväxlare
Ventilation
Mekanisk frånluft
Energideklaration
Utförd. 9/8/2008
Energiprestanda
169 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Andelstal enligt ekonomisk plan. Lägenheten är registrerad som en 2:a hos föreningen.

Till bostadsrätten hör ett källarförråd. På källarplanet finner du ett stort cykelrum och entré från sidan på huset. Föreningens tvättstuga ligger på entréplanet i huset intill, Vittangigatan 16.
Förening
Namn
Brf Ritlaget 3
Om föreningen
Brf Ritlaget 3 omfattar tre höghus med adresserna Vittangigatan 10, 16 och 20. I husen finns 117 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs, i dagsläget finns 18 hyresrätter kvar. Du når föreningen på mail styrelsen@brfritlaget3.se. Besök gärna föreningens hemsida, www.brfritlaget3.se.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen, vid årsskiftet tar Storholmen Förvaltning över. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

I föreningen så kan man antingen beställa ComHem, eller fiber från olika leverantörer via Zitius. För att se vilka alternativ man har för fiber kan man gå till Zitius beställningsportal qmarket.se. Observera att inte alla lägenheter har en fiberkonverterare och det är bostadsrättsinnehavaren som får stå för en eventuell installation av sådan.

Ett gemensamt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring, så detta behövs inte i den egna hemförsäkringen.

Föreningen har ett gemensamt bygglov för inglasning av balkong, detta innebär att du som bostadsrättsägare ska ansöka om bygglov direkt till styrelsen.

Utförda renoveringar/åtgärder:
2019 Byte av alla föreningens fönster och balkongdörrar. Alla fönster har persienner.
2019 Utbyte av inpasseringssystem i portarna och bokningssystemet
2019 Relining av dagvattenrören
2017 Ny LED belysning i trapphusen
2016 Uppgradering av tvättstugan med lite nya maskiner
2015 Några nya källarförråd i port 16, nu har alla lägenheter ett eget förråd
2015 Skyddsrumsinspektion och rättning av felaktigheter för godkännande
2015 Spolning av stammar
2014 Takrenoveringar
2014 Installation av bergvärme
2010-2012 Renovering av hissar, målning och tätning av fönster
2003-2006 Fasaderna omputsade
2005 Elinstallationer till och i lägenheterna moderniserade
2005 Alla badrummens yt och tätskikt nya
2005 Vatten och avloppsstammar utbytta
2004 Nya maskiner i tvättstugan
1997 Nyrenoverade balkonger med nya balkongräcken

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Vittangigatan 20

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg