190
MEDB2670A6ACBCB48D19334E7CD4D972D10

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Vittangigatan 16


Såld!
Slutpris: SEK 2,300,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna välskötta och hemtrevliga 2:a med ett helt perfekt läge i Vällingby C. Bostaden har en tilltalande planlösning med fönster i tre väderstreck som ger ett underbart ljusinsläpp. Badrummet är stambytt och köket har en stor portion charm med välbevarade 50-talsdetaljer. Balkongen ligger i bästa västerläge med många härliga soltimmar och en fantastisk vy. Bra förvaringsmöjligheter med en stor klädkammare i lägenheten och förråd i källaren. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs.

Vällingby erbjuder ett stort utbud av butiker, all tänkbar service, t-bana och bussar. I närheten finns även fina grönområden och Mälarens vackra strand med bad och båtplatser.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tunnelbanans gröna linje och flertalet busslinjer.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,358 inkl värme och VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58 kvm
Våning5 (hiss finns)
Lägenhetsnummer821
Byggår1953
Driftskostnad272 kr/månad

Bilder

En helt underbar balkong i soligt västerläge

Fönster i två väderstreck

Ett perfekt sällskapsrum

Plats finns för både soffa och matsalsbord

Hemtrevligt 50-talskök

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
Redan när du kliver innanför ytterdörren möts du av ljusinsläppet från vardagsrummets fönsterpartier. Här pryds väggarna av mönstrade tapeter och på golvet finner du en beige linoleummatta. En dubbelgarderob ger plats för ytterkläder.

KLÄDKAMMARE
Väl tilltagen klädkammare med goda förvaringsmöjligheter. Vita väggar och mattor på golvet.

VARDAGSRUM
Ett underbart rum med fönster i två väderstreck och utgång till balkongen. Originalparkett på golvet och ljusa väggar.

SOVRUM
Mysigt sovrum med ingång från både köket och från vardagsrummet. Här finns plats för både dubbelsäng och garderober eller skrivbord. Ljusa väggar och röd linoleummatta på golvet.

KÖK
Ett gediget originalkök med en stor portion charm. Ljusgröna skåpluckor, vitt kakel, rostfri diskbänk och laminatbänkskivor. Välbevarade glasbehållare för förvaring av mjöl, socker m.m. Utrustat med en spis från Electrolux och en kombinerad kyl/frys från Candy. Väggarna är vitmålade med en diskret fondtapet och på golvet ligger en beige linoleummatta. Från fönstret över diskbänken har du utsikt över Vällingby. Köket erbjuder även matplats för 3-4 personer.

BADRUM
Stambytt badrum med ett vitt klinkergolv och den nedre delen av väggarna är klädda i grönt kakel, den övre delen i vitt. Utrustat med badkar, vägghängd wc, tvättställ, tvättho, badrumsskåp och ett frostat vädringsfönster.
Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
5 av null, hiss finns
Avgift
SEK 3,358 inkl värme och VA
Driftskostnad
SEK 3,260 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 2,084
Försäkring
SEK 1,176
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.96899 %
Andel av årsavgiften
0.95427 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1953
Uppvärmning
Bergvärme
Energideklaration
Utförd. 9/25/2008
Energiprestanda
172 kWh/m² (Atemp) och år
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd. I porten finns även föreningens tvättstuga, barnvagnsrum och cykelrum.
Förening
Namn
Brf Ritlaget 3
Om föreningen
Brf Ritlaget 3 omfattar tre höghus med adresserna Vittangigatan 10, 16 och 20. I husen finns 117 lägenheter och 2 lokaler. Föreningens hyresrätter är en stor tillgång som ger ett bra ekonomiskt tillskott till föreningen när de säljs, i dagsläget finns 18 hyresrätter kvar. Du når föreningen på mail styrelsen@brfritlaget3.se. Besök gärna föreningens hemsida, www.brfritlaget3.se.

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen, vid årsskiftet tar Storholmen Förvaltning över. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

I föreningen så kan man antingen beställa ComHem, eller fiber från olika leverantörer via Zitius. För att se vilka alternativ man har för fiber kan man gå till Zitius beställningsportal qmarket.se. Observera att inte alla lägenheter har en fiberkonverterare och det är bostadsrättsinnehavaren som får stå för en eventuell installation av sådan.

Ett gemensamt bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring, så detta behövs inte i den egna hemförsäkringen.

Föreningen har ett gemensamt bygglov för inglasning av balkong, detta innebär att du som bostadsrättsägare ska ansöka om bygglov direkt till styrelsen.

Utförda renoveringar/åtgärder:
2019 Byte av alla föreningens fönster och balkongdörrar. Alla fönster har persienner.
2019 Utbyte av inpasseringssystem i portarna och bokningssystemet
2019 Relining av dagvattenrören
2017 Ny LED belysning i trapphusen
2016 Uppgradering av tvättstugan med lite nya maskiner
2015 Några nya källarförråd i port 16, nu har alla lägenheter ett eget förråd
2015 Skyddsrumsinspektion och rättning av felaktigheter för godkännande
2015 Spolning av stammar
2014 Takrenoveringar
2014 Installation av bergvärme
2010-2012 Renovering av hissar, målning och tätning av fönster
2003-2006 Fasaderna omputsade
2005 Elinstallationer till och i lägenheterna moderniserade
2005 Alla badrummens yt och tätskikt nya
2005 Vatten och avloppsstammar utbytta
2004 Nya maskiner i tvättstugan
1997 Nyrenoverade balkonger med nya balkongräcken

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Vittangigatan 16

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg