190
MEDE8739A927A334A6FA96A812CF57797CE

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Kirunagatan 76


Såld!
Slutpris: SEK 2,330,000

Ansvarig mäklare

Detta är ett boende för dig med högt ställda krav! På andra våningen i populära Brf Kapprocken finner du denna läckra 2:a i toppskick. Balkongen ligger i bästa läge mot den lummiga innergården med många härliga soltimmar. Lägenheten ligger endast ett stenkast från Vällingby C.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,997 inkl värme, vatten och kabel-tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea58 kvm
Våning2
Lägenhetsnummer196
Byggår1954
Driftskostnad500 kr/månad

Bilder

Lugn innergård

Solig balkong i söderläge

Utsikt från balkongen

Ljust vardagsrum

Väl tilltagen yta

Vardagsrum

Läckert kök

Matplatsen inbjuder till trevliga middagar

Fin kontrast med svarta och vita skåpluckor

Här blir matlagningen ett nöje

Rogivande sovrum

Garderobsvägg med skjutdörrar

Inbjudande hall

Stambytt badrum med tvättpelare

Vällingby City

Modevaruhuset Kfem

Kanaanbadet

Brf Kapprocken

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
HALL
En stor inbjudande hall välkomnar dig in i lägenheten. På golvet ligger grått klinkergolv och väggarna är vitmålade. Ytterdörren är en säkerhetsdörr. Smart avhängningsplats för ytterkläder bakom skjutbara spegeldörrar.

VARDAGSRUM
Ett perfekt sällskapsrum med en generös yta och bra ljusinsläpp. Nytt slipbart ekparkettgolv och två av väggarna är vitmålade, de andra är klädda i en modern mörk tapet liknande metall. Mot hallen finns en innerdörr med glaspartier. Utgång till den härliga balkongen som vetter mot en lummig innergård. Balkongen ligger i perfekt söderläge med sol under större delen av dagen.

KÖK
Ett modernt kök med fina kontraster. Den rymliga matplatsen inbjuder till trevliga middagar med familj och vänner. På golvet ligger ett tarkettgolv med rustik känsla och väggarna är målade i vitt och svart. Vita och svarta högblanka skåpluckor och mixad mosaik över arbetsbänkarna. Full maskinell utrustning med en side-by-side kyl och frys i rostfritt utförande från Samsung, induktionshäll och en inbyggd rostfri ugn från IKEA, rostfri köksfläkt från CT Thermex, diskmaskin med rostfri front från IKEA och en mikro från Samsung. Belysning under överskåpen ger bra ljus över arbetsytorna.

BADRUM
Fräscht stambytt badrum med ett ljust sandfärgat klinkergolv och vitkaklade väggar med en bård som matchar golvet. Utrustat med wc, dusch med duschvägg, tvättställskommod, spegelskåp och ett frostat fönster. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux (2014).

SOVRUM
Ett rogivande sovrum med gott om plats för dubbelsäng. En hel garderobsvägg med skjutbara spegeldörrar ger smart förvaring. Ekparkett på golvet och väggarna pryds av ljusa tapeter med en mörk fondvägg.

Vid renoveringarna har de flesta elledningar byggts in i väggarna och det finns tv-uttag i både vardagsrummet och i sovrummet.
Antal rum
2 rum
Boarea
58 kvm
Areakälla
föreningens information
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 3
Avgift
SEK 2,997 inkl värme, vatten och kabel-tv
Driftskostnad
SEK 6,000 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 4,200
Försäkring
SEK 1,800
Beräknat antal personer
2
Andel i föreningen
0.26102 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Energideklaration
Utförd 9/29/2008
Energiprestanda
125 kWh/m² (Atemp) och år
Övrigt
Renoveringar:
2014 Nylackade innerdörrar
2013 Ny badrumsinredning
2013 Ny tvättmaskin och torktumlare
2011 Nya skjutdörrar till garderober i hall och sovrum
2011 Nya golv och ytskikt i vardagsrum och sovrum
2010 Nyrenoverat kök
2010 Nytt golv och ytskikt i hall
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 3 kvm och en matkällare.
Förening
Namn
Kapprocken
Om föreningen
På föreningens fastigheter finns 17 bostadshus byggda år 1954-1955. Totalt är det 353 lägenheter och 17 lokaler. Föreningen är mycket välskött med låg belåning och god ekonomi, det är en av Vällingbys äldsta föreningar. Medlemmar har tillgång till 6 tvättstugor. De finns på Kirunagatan 45, 54 samt Abiskovägen 12. På Kirunagatan 52 ligger föreningens samlingslokal. Stambyte genomfördes 1999-2001 då man även bytte delar av elen. Relining av avloppsledningar i källargolv och mark pågår och utbyte av garageportar. Under de senaste åren har även fasaderna renoverats på låghusen och alla lägenheter har fått nya fönster och balkongdörrar. Man har även installerat fiber. Fönsterbyte 2011, fasadrenovering och balkong 2018.

Tv via ComHem eller Ownit som tillsammans med CanalDigital erbjuder tv via bredbandsbolaget. Fiberbredband via Ownit för 200 kr/mån (100/100 Mbit/s) alternativt via ComHem.

RB Fastighetsägare sköter den ekonomiska förvaltningen. Överlåtelseavgiften är på 1 163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr, dessa betalas av köparen.

Föreningen har 55 garageplatser och 80 p-platser. Hyran för dessa ligger mellan 210-400 kr/månad. För närvarande är det kö till samtliga platser. RB Fastighetsägare är ansvariga för kölistorna, tel 018-18 41 41.

Föreningen har mailadress expeditionen@kapprocken.se och tel. 08-38 25 09. Föreningens expedition på Kirunagatan 84 B har öppet torsdagar kl 16-18. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.kapprocken.se.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Kirunagatan 76

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg