190
MED3EAB7578F9214B7F83CD201086D1B1F1

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Ångermannagatan 164


Såld!
Slutpris: SEK 1,695,000

Ansvarig mäklare

Nu säljer Brf Ritstiftet en välplanerad 3:a med uthyrningsdel som har egen ingång och wc. Den ljusa lägenheten har fönster åt tre väderstreck och inglasad balkong i insynsskyddat läge. Med Vällingby Centrum som närmsta granne har lägenheten ett perfekt läge. Mycket välskött förening med god ekonomi.

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

Runt knuten finns mycket bra kommunikationer. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service. Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt frilufsliv. För den sportintresserade finns även Vällingby sim- och idrottshall.

Parkering

Föreningen har 64 p-platser varav 40 med el, för närvarande finns lediga platser. P-plats med el kostar 400 kr/mån och utan el 350 kr/mån. I föreningen finns även 38 garageplatser som kostar 500 kr/mån, till dessa är det kö.

Fakta

MånadsavgiftSEK 3,497 inkl värme, Va, kabel Tv
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum3 rok
Boarea77 kvm
Våning2 (hiss finns)
Lägenhetsnummer45
Byggår1954
Driftskostnad300 kr/månad

Bilder

Välkommen till Ångermannagatan 164

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Varmt välkomna till Ångermannagatan! En mycket trevlig lägenhet med bra planlösning.

Entré genom stort trapphus som erbjuder såväl hiss som trappa upp till lägenheten.

ENTRÈHALL:
Välkomnande hall med ljus tapet och plastgolv. Förvaring i form av rymlig klädkammare.

KÖK:
Ett trivsamt och välplanerat kök med bra arbetsytor och fräscha vitvaror. Vit skåpinredning, vitt kakel samt en ljus bänkskiva i laminat. Stor rostfri diskbänk med bra avställningsyta. Här finns även städskåpet.

Vit spis från Electrolux (årtal okänt)
Vit fläkt från Cylinda (årtal ökänt)
Vit kyl/frys från Miele (årtal okänt)

MATPLATS
Matplats i direkt anslutning till köket. Mellan matplatsen och vardagsrummet är det fönster för maximalt ljusinsläpp.

SOVRUM 1:
Från köket är ingången till ett av de två sovrummen. Rummet har plats för dubbelsäng och rymlig arbetsplats. Förvaring i form av en inbyggd garderob och ett linneskåp. Utgång till inglasad balkong i insynsskyddat läge.

VARDAGSRUM:
Ett luftigt och trevligt vardagsrum. Härligt fönsterparti som ger rummet och lägenheten ett otroligt ljus. Den välbevarade ekparketten och den genomgående ljusa färgsättningen ger en tacksam bas att möblera mot.

WC/BADRUM:
Stort badrum med vita helkaklade väggar och med beige bård som matchar det beiga klinkergolvet. Här finns badkar, wc, handfat, spegelskåp med belysning och två stycken handdukstorkar av blanka rostfria stålrör.

UTHYRNINGSDEL
Uthyrningsdel med egen ingång och wc.

HALL:
Hall med bra klädavhägningsplats, en garderob och ett linneskåp. Plastmatta på golvet och vitmålade väggar.

WC:
Wc med beigt klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns wc, handfat, spegelskåp med belysning samt fönster för ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

SOVRUM 2
Härligt hörnläge med fönster åt två väderstreck. Ljus plastmatta på golvet, vitmålade väggar och kokskåp.
Antal rum
3 rum
Boarea
77 kvm
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
2 av 9, hiss finns
Avgift
SEK 3,497 inkl värme, Va, kabel Tv
Driftskostnad
SEK 3,600 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 3,600
Beräknat antal personer
1
Andel i föreningen
0.7893 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Flerfamiljshus med hiss
Byggnadsår
1954
Uppvärmning
Fjärrvärme
Byggnadssätt
Fönster
2-glas
Övrigt
Fönsterrenovering utförs för tillfället.
Husen stambyttes 1993-1994.
Fasadrenovering 2011-2012.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Kabel-tv och bredband från ComHem.
Stor inglasad balkong.
Förening
Namn
Brf Ritstiftet
Om föreningen
Föreningen består av fyra stycken 10-våningshus med 148 lägenheter.

Gemensam bastu med dusch och relaxrum finns i hus 164.
Övernattningslägenhet belägen i hus 164 med fyra sängar, dusch, wc och köksdel finns att hyra för en mindre kostnad.
Två tvättstugor finns, i uppgång 164, med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp i vardera. En äldre, större tvättstuga finns även i uppgång 170 med tre grovtvättmaskiner, stenmangel och centrifug. Stor föreningslokal finns i port nr 180.
Cykelrum finns i port 158, 164 och 170 i gatuplanet åt baksidan samt i port 158, 170 och 176 i källarplan. Högst upp i varje hus finns en vädrings- och piskaltan.

RENOVERINGAR
1993-1994 utfördes stambyte VA-stammar, två nya tvättstugor, bastu samt övernattningsrum iordningställdes samt säkerhetsdörrar installerades.
1996 utfördes modernisering av hissarna, nya hissmaskiner installerades samt ljudisolerande extrarutor sattes in i fönstren mot Ångermannagatan.
1998-1999 byggdes nya och större balkoner.
2002-2004 lades plåttaken om på hus 158, 164, 170 och 176, installerades brandvarnare i samtliga bostäder samt installerades tryck- och temperaturstyrda frånluftsfläktar i alla husen.
2005 renoverades och ommålades låghustaken.
2006 utfördes yttre målning av fönsterbågar och karmar.
2007 utfördes stängning av sopnedkasten. Nya sopbehållare installerade
utanför fastigheten på trottoaren.
2008-2009 utfördes radonmätning (godkända värden), installation av ny garageinfart samt obligatorisk ventilationskontroll.
2009-2010 byttes låssystemet.
2011-2012 utfördes fasadrenovering samt piskbalkongerna upprustades.
2012- 2014 utfördes fönsterrenovering.
2013 utfördes stamspolning samt brandvarnare installerades i samtliga bostäder.
2015 utfördes OVK-besiktning, reparation av dagvattenledning mellan nr 158-164, installerades nya porttavlor och namnskyltar, APTUS-brickor byttes ut, värmepump installerades samt justerades samtliga brandvarnare i lägenheterna.
2016 slutfördes fönsterbesiktning samt ny LED-belysning i trapphus m.fl. utrymmen installerades.
2017 installerades bredband 100 mbit och bas-utbud på Comhem till samtliga bostadsrättshavare. Permanent bygglov för inglasning av balkonger, renovering och inköp av nya möbler i föreningslokal och uthyrningsrum, ommålning i allmänna utrymmen i källaren utfördes samt OVK utfördes i föreningen lokaler.
2018 påbörjades byte av plåttak (nästan klart, 2019-01-03) samt installation av sopsorteringsanläggning.

Föreningen följer en underhållsplan. Inga större renoveringsarbeten är planerade eller beslutade (2019-01-03).
Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/stockholm/brf/ritstiftet.

Brevid föreningen finns även VÄXTHUSET
På Växthuset kan du, kostnadsfritt, delta i en mängd aktiviteter som till exempel stående gympa, sittgympa, pilates och bingo. Du hittar vårt aktuella veckoschema under Relaterade dokument. Här kan du också fika och träffa nya och gamla vänner. Fikat är till självkostnadspris. Du är också välkommen att fira högtidsdagar som midsommar, jul och påsk tillsammans med oss.
Antal lägenheter
148
Tv och bredband
Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet via kabel, ingår i månadsavgiften. Leverantör: Com Hem.
Parkering
38 garageplatser, kostnad ca 700 kr/månad.
40 p-platser med el-uttag och 24 p-platser utan el-uttag, kostnad ca 450 kr/mån. Till parkeringen är det separat kö, listan sköts av Bredablick.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Ångermannagatan 164

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg