190
MED4A45E8D8B7FA472B98D29157A05B9FA2

Tillfälle! Bli den första som bor nyrenoverat och nytt i 50-talscharm

Såld!

Vällingby Centrum, Vällingby

Mörsilsgatan 32,1 tr


Såld!
Slutpris: SEK 1,625,000

Ansvarig mäklare

Tillfälle! Bli den första som bor i denna nyrenoverade bostad med 50-talscharm. Allt nytt! Nytt kök, vackra golv, ljusa fräscha färgval. Stort vardagsrum i gavelläge. Helkaklat badrum, stambytt.Balkong i fritt läge mot grönområde och Solursparken. Välskött förening med låg avgift. Närhet till Vällingby C

Om området

Vällingby räknas som ett viktigt verk inom svensk modernism och stadsplanering. Stadsplanen togs fram 1947-1950 under ledning av stadsplanedirektören arkitekt Sven Markelius. Tanken var att bygga en ny sorts stadsdel som inte skulle bli en sovstad utan bli en så kallad ABC-stad med arbetsplatser, bostäder och centrum i samma område. Som Sveriges första ABC-stad fick Vällingby stor uppmärksamhet, även internationellt. Bebyggelsen i Vällingby kännetecknas av en omsorgsfull anpassning till landskapet och en arkitektur med många fina detaljer. Vällingby centrum invigdes hösten 1954, och har under åren 2004-2008 genomgått en stor upprustning och modernisering. Våren 2008 invigdes det nya centret som nu har fått namnet Vällingby City. En av de nya byggnaderna, K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

Kommunikation

I närområdet finns mycket goda kommunikationer. Närmsta busshållsplats ligger på Fjällnäsgatan, dit är det ca 200 meter. Med buss 118 tar det ca 3 minuter till Vällingby C och 13 minuter till Spånga C. Till Vällingby C är det ca 400 meter. Med tunnelbanans gröna linje tar det ungefär 28 minuter till Stockholms central. Från Vällingbys bussterminal går 11 olika busslinjer. Med buss 179 är du i Spånga på ca 11 minuter. Där finns anknytning till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 13 minuter.

Närservice

I närliggande Vällingby City finns fantastisk shopping, restauranger, matbutiker, bio och all tänkbar service.

Parkering

I föreningen finns 16 garageplatser som kostar 647 kr/månad att hyra, till dessa är det kö. Fri parkering på gatan.

Övrigt

Här bor man med närhet till både stadsliv och natur. På cykelavstånd finns fina badplatser vid mälarens strand och Grimsta naturreservat som inbjuder till ett rikt frilufsliv. För den sportintresserade finns även Vällingby sim- och idrottshall.

Fakta

MånadsavgiftSEK 1,750 inkl värme, VA
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum2 rok
Boarea53 kvm
Våning1
Lägenhetsnummer94
Byggår1954

Bilder

Entré

Fakta

Rumsbeskrivning
Beskrivning
Bli den första som bor i denna nyrenoverade bostad med 50-talscharm.
Välkomna till en genomgående nyrenoverad mycket fräsch och ljus lägenhet om 2 rum och kök med balkong.
Ni kommer in i lägenheten via den praktiska, möblerbara hallen med klädavhängningplats och säkerhetsdörr. Lägenheten har 1 rymligt sovrum med plats för en garderobsvägg om så önskas. Ett smakfullt, nyrenoverat kök från 2011 med ny skåpinredning i högblank vit färg , vackert matchande kakel ovan diskbänk och svarta bänkskivor i laminat samt samtliga vitvaror från 2011. Köket har en bra matbordsplats vid fönstret, gott om skåpsförvaring och rejäla avställningsytor samt halogenbelysning ovan arbetsbänkar..
Vardagsrummet med gavelläge och fönster åt två håll har plats för både sitt- och matsalsgrupp, har en vacker utsikt mot grönområde och solursparken.Utgång till balkong (den enda balkongen på hela hussidan) och soligt syd/sydväst läge.

Färger och intreriör
ENTRÉHALL: Ekparkettgolv, vitmålade väggar, klädavhängning och säkerhetsdörr.

BADRUM: Ljust klinkergolv, vitt kakel, badkar med tassar, torkhiss,vägghängd wc och handfat.

KÖK: Ekparkettgolv, vitmålade väggar, kökssnickerier i högblank vitt med dämpade luckor och lådor, svarta laminatbänksskivor, matchande ovan bänkar samt halogenbelysning.

VARDAGSRUM: Ekparkettgolv nyslipat, vitmålade väggar, gavelläge med fönster åt två håll och ingång från både sovrum och hall. Utgång till balkong med utsikt över grönområde och Solursparken.

SOVRUM: Ekparkettgolv, vitmålade väggar och plats för garderober.

Lägenheten ligger 1 trappa upp från entréplanet när man kommer från Mörsilsgatan där parkeringar, garage och sopstation finns. Från Solursparken ligger lägenheten på våningsplan 5 av 6.
Antal rum
2 rum
Boarea
53 kvm
Hall
Ny säkerhetsdörr.
Kök
Spishäll med induktion, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, helintegrerad kyl & frys och spisfläkt. Samtliga vitvaror är från 2011.
Badrum
Klinkergolv, helkaklat, badkar och f b tvättmaskin
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3
Avgift
SEK 1,750 inkl värme, VA
Andel i föreningen
1.07246 %
Tillträde
Enligt överenskommelse
Byggnad
Byggnadstyp
Terrasshus
Byggnadsår
1954
Energideklaration
Behövs ej för denna bostadstyp
Byggnadssätt
Fönster
Energiglas 2011
Övrigt
Energiglas insatt 2011.
Förråd (ca. 5 kvm) och matkällare i samma port. Kabel-TV genom ComHem. Fiberoptik är framdraget till lägenheten.
Allmänt om lägenheten
Övrigt
Från Mörsilsgatan och bilparkering ligger lägenheten på entréplan (2 trappsteg) och från Solursparken ligger lägenheten på våningsplan 4 av 6.
Lägenheten ligger 1 tr upp från Mörsilsgatan.
Endast denna lägenhet har balkong på denna hussida med kvällsol.
7-dagars parkering finns på Mörsilsgatan.
Garageplats kostar ca. 650:-/månad (kö).
Förening
Namn
Solterrassen
Om föreningen
Föreningen består av fem terrasshus i sex våningar med adresserna Mörsilsgatan 24-32. Totalt finns det 84 bostadsrätter och 16 hyresrätter. Utöver bostadslägenheterna finns även två lokaler. En av dessa hyrs ut till Stokab. Samtliga kök och badrum stambyttes 1998-2002. Föreningen kommer att byta ut systemen för vattenavrinningen från takterrasserna och renovera yttertaken. Man har även diskuterat renovering av fasaderna och ett eventuellt utbyte av fönster och balkongdörrar men inget är beslutat. Den gemensamma tvättstugan ligger längst ner i port 28. Ekonomisk förvaltare är SBC. Överlåtelseavgiften som köparen betalar är ca 1163 kr och pantsättningsavgiften 465 kr. Besök gärna föreningens hemsida, www.solterrassen.com.

Karta

Vällingby Centrum Vällingby

Mörsilsgatan 32,1 tr

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg