190
MEDCC9888627C4C4B84A6A5BB42306F6F3D

Såld!

, Kristianstad

Ringelundsvägen 14


Såld!
Slutpris: SEK 2,600,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna välrenoverade familjevilla med fina, tidlösa materialval och smarta lösningar. På Ringelundsvägen 14, Vä, bor man med närhet till förskola, skola, affärer, busshållplats och E22 för den som vill pendla eller snabbt ta sig in till Kristianstad centrum. Huset har genomgått en totalrenovering från 2007-2017 och man har även gjort en tillbyggnad. Här är det bara att flytta rakt in! Välkomna att kontakta mig, Jenny, för mer information och för att boka in en personlig visningstid.

Om området

Vä har en väl fungerande service för familjer med barn i de flesta åldrar. Barnomsorgen är väl utbyggd för de mindre barnen och i den nyrenoverade Väskolan finns plats för barn från årskurs F-9. I Vä finns också en vårdcentral och ett mindre apotek. I Vä köpcenter finns en välsorterad livsmedelsaffär med öppettider från 8-22 varje dag, restaurang/pizzeria, konditori och frisör.
Bra kommunikationer med stadsbuss till Kristianstad centrum och för den som pendlar kommer man snabbt ut på E22:an som tar dig till Malmö på en timme.
Närheten till skog och natur ger rikliga möjligheter till fina naturupplevelser. Vä har även ett rikt föreningsliv med fotbollslag, tennisklubb med egna tennisbanor, scouter samt ett utomhusbad sommartid.

Fakta

Typ1-familjs friliggande villa
UpplåtelseformFriköpt
Antal rum6 rok
Boarea140 kvm
Biarea52 kvm
Tomtarea1,399 kvm
Byggår1947
Driftskostnad2,704 kr/månad

Bilder

Totalrenoverad familjevilla på ett bra läge i Vä!

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
6 rum varav 4 sovrum
Boarea
140 kvm
Biarea
52 kvm
Entréhall

Innanför ytterdörren möts man av hallen där man hänger av sig i klädkammaren direkt till höger. Här finns även trappan till övre plan samt trappan ner till den fräscha källaren.
Kök
Direkt till vänster finns köket som är totalrenoverat och har alla faciliteter såsom induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kyl, frys och diskmaskin. Bänkskivan är av svart sten och spotlights som lyser upp och ger detta vita kök en mycket modern känsla.
Matrum
Det inbjudande matrummet som nås från kök och vardagsrum har utgång till det inglasade uterummet. På golvet ligger en ekparkett som löper vidare in i vardagsrummet.
Badrum
Badrummet som är helkaklat har både dusch och bubbelbadkar. Under klinkern ligger skön golvvärme och på väggen sitter infrarödvärme i form av en tavla som ger badrummet en extra varm och trivsam känsla.
Vardagsrum
Då huset är genomgående så nås vardagsrummet både från entréhallen och matrummet. Här finns det gott om utrymme för umgänge framför kaminen. Längst med ena väggen har man byggt in praktiska garderober med skjutpartier och i taket finns spotlights.
Sovrum
Huset har fyra sovrum varav ett på entréplan som idag används som kontor. De tre andra finns på övre plan där man även har en nybyggd toalett.
Källare
Husets fräscha källare nås via trappan i entréhallen och från utsidan. I källaren finns tvättstuga, toalett, förråd samt möjligheter att skapa ett tonårsrum med egen ingång.
Byggnad
Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1947
Uppvärmning
Luft/Vattenvärmepump / Vattenburen golvvärme i tillbyggnaden
Ventilation
Självdrag
Energideklaration
Utförd. 8/21/2019
Energiklass
D
Byggnadssätt
Grundläggning
Källare / Platta på mark (tillbyggnad)
Grundmur
Betong
Stomme
Trä / Sipporex (tillbyggnad)
Fasad
Puts
Fönster
2-glas (isoler)
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Utv. plåtarbete
Lackerad plåt
Fastighetsbeteckning
Tacitus 10
Övrigt
Huset har genomgått en totalrenovering mellan 2007-2017 samt gjort en tillbyggnad. Nya fönster, luft/vattenvärmepump -09, nytt badrum -12, nytt tak med betongpannor och underliggande takpapp, ny fasad med tilläggsisolering och cellplast, toalett på övre plan, byggt carport, ny el samt ny kabel från gatan in i huset, nytt kök och nytt uterum.
Övriga byggnader
Dubbel carport med intilliggande förråd.
Allmänt om fastigheten
Driftskostnad
SEK 32,444 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 19,642
VA
SEK 5,012
Renhållning
SEK 2,690
Sotning
SEK 600
Försäkring
SEK 4,500
Beräknat antal personer
3
Kommentar
Kostnad för ved till kaminen tillkommer i driftskostnader.
Försäkringen är schablonberäknad.
Tillkommande kostnad
Kommunal fastighetsavgift
SEK 8,349 / år
Övrigt
Taxeringsvärde
SEK 1,834,000
Byggnadsvärde
SEK 1,441,000
Taxeringskod
220
Summa pantbrev
SEK 2,078,000
Tomt
Areal
1399 kvm
Tomttyp
Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning
Tomten som är snyggt inramad med mur och smidesdetaljer har en lättskött trädgård och på baksidan av huset finns ett växthus samt odlingslådor.
Uteplats
I dagsläget finns en uteplats på plattorna samt ett inglasat uterum. På den rymliga tomten finns det möjlighet till fler om så önskas.
Parkering
Stensatt uppfart hela vägen fram till carporten.
Planbestämmelser
Tomtindelning (1971-09-03) Stadsplan (1970-12-14)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Karta

Kristianstad

Ringelundsvägen 14

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 90 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder.Välkommen att bli nöjd du också!

    © 2020 HusmanHagberg