190
MED51452B1C7B834AF48CE1F27BA57AE11D

Exklusiv och modern 1,5:a med påkostade tillval och egen terrass!

Såld!

Örgryte, Göteborg

Åke Falcks Gata 11

Fakta

MånadsavgiftSEK 2,196 inkl värme, bredband och TV
TypLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
Antal rum1.5 rok
Boarea38.5 kvm
Våning1 (hiss finns)
Lägenhetsnummer4322
Byggår2018
Driftskostnad218 kr/månad

Såld!
Slutpris: SEK 2,700,000

Ansvarig mäklare

Välkommen till denna exklusiva och moderna 1,5:a med påkostade tillval och egen terrass! Bostaden erbjuder en generös rumshöjd och en öppen planlösning som ger mycket ljus in i bostaden. På den väl tilltagna terrassen om 31,5 kvm finns oändligt med möjligheter att skapa sin egna mysiga oas. Granne med Stora Torp och slottsträdgården ligger HSB Brf studio 2 som är ett av stans mest attraktiva lägen.

HSB Brf studio 2 omges av en naturlig grönska som ger en inbjudande och exklusiv atmosfär. Här är det bara att stiga utanför dörren och ha lika nära lugnet i löpspåret som det pulserande livet i innerstaden. Det finns en gemensamhetslokal och övernattningslägenhet i föreningen att hyra för 200 kr/dygn samt ett gym med tillhörande bastu som är avgiftsfri.

Om området

Idylliska Örgryte breder ut sig mittemellan city och Delsjön. Här råder ett rofyllt lugn över lummiga trädgårdar och den slingrande Delsjöbäckens dalgång.

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och herrgårdar som låg här förr i världen. Här syns framförallt villor, några från andra hälften av 1800-talet, men även radhus i både 1920-klassicistisk stil och funkisstil från 1930-talet.

Vid Sankt Sigfrids plan syns pittoreska Örgryte gamla kyrka som började byggas redan under 1200-talet och som vuxit fram under århundradenas lopp. Idag är den en populär bröllopskyrka, med sin vackra altaruppsats ritad av CW Carlberg som också är Domkyrkans arkitekt. På höjden, ett stenkast från kyrkan tronar eleganta Villa Odinslund med trevlig lunchservering i sekelskiftesmiljö.

Du som bor i Örgryte har aldrig långt till naturupplevelser. I öster gränsar Örgryte till Delsjöns naturreservat, ett av Göteborgs mest populära friluftsområden. Här väntar vackra vandringsleder, bad- och fiskesjöar, golfanläggning, klättermiljöer och mycket mer. Strax nordost ligger också Skatås, en stor sportanläggning med motionsslingor, gym, fotbolls- och beachvolleybollplaner och frisbeegolfbana. Aktiviteter för de minsta barnen finns hos Örgryte församling, här anordnas även kör- och hobbyverksamhet för de lite större barnen.

Storhandla gör du bäst på ICA Focus, snett mitt emot Lisebergs huvudentré, i grannstadsdelen Gårda. Här i Focushuset hittar du även apotek, systembolag, skomakeri, frisör, restauranger mm. Annars finns flera små kvartersbutiker runtom i Örgryte med bra utbud.

Det är nära in till city, men om du inte cyklar eller promenerar tar du dig enkelt med spårvagn 5 samt buss 50 och 62. På bara några minuter är du nere vid evenemangsstråket vid Korsvägen där bland annat Liseberg, Svenska Mässan och Universeum ligger.

Bilder

Planritningar

Viss avvikelse kan förekomma. Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Fakta

Rumsbeskrivning
Antal rum
1.5 rum
Boarea
38.5 kvm
Hall
Välkommen in i hemmets härligt rymliga och ljusa hall. Här finns plats för avhängning samt ytterligare förvaringsutrymme i garderob. Genomgående i bostaden är ett exklusivt pigmenterat mörkbrunt och mattlackat 1-stavs ekgolv som har golvvärme och väggarna är vitmålade.
Kök
Det fina vita marbodallköket bjuder in till gott om plats för arbetsytor och förvaringsutrymmen, perfekt för den matlagningsglade. Den exklusiva granitbänkskivan går i en mörk blankpolerad nyans och stänkskyddet är i grått kakel. Här har flera tillval gjorts såsom diskbänk, bänkskiva, och stänkskydd. I köket finner ni en integrerad diskmaskin, varmluftsugn, mikro, fläkt samt integrerad kyl/frys.
Vardagsrum
Vardagsrummet har en social och öppen disposition mot köket, perfekt för trevliga middagar. Plats för soffgrupp, matbord och övrigt möblemang.
Sovalkov
Från vardagsrummet når ni hemmets sovalkov. Här finns plats för en bred säng. En garderobsvägg gör sovalkoven rofyllt avskild. Ovanför sängen har det gjorts tillval utav garderober där det finns gott om plats för kläder och andra tillhörigheter.
Badrum
Det rymliga badrummet är inrett med mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Detta rum är utrustat med kombinerad tvätt och torktumlare, wc, takdusch med glasväggar, handfat med kommod, förvaringsskåp, samt handdukstork. Här har också tillval gjorts för härlig komfortvärme i golvet.
Terrass
Den väl tilltagna terrassen som tillhör bostaden har en storlek om 31,5 kvm där det finns oändligt med möjligheter att skapa sin egna mysiga oas.
Lägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våning
1 av 3, hiss finns
Avgift
SEK 2,196 inkl värme, bredband och TV
Driftskostnad
SEK 2,620 / år
Driftskostnad, varav
El
SEK 1,420
Försäkring
SEK 1,200
Beräknat antal personer
1
Kommentar
Går att se sin dagsförbrukning på hemsida.
Andel i föreningen
0.48731 %
Andel av årsavgiften
0.68323 %
Byggnad
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Energideklaration
Utförd 8/15/2019
Förening
Namn
HSB Brf Studio 2 i Göteborg
Om föreningen
Studio 2 äger fastigheten Torp 50:9 i Göteborg och består av fyra lamellhus med sammanlagt 96 bostäder, 2 lokaler och 73 p-platser. I fastigheten finns bostadshus med adresserna Myggan Ericssons gata 2-12, Åke Falcks gata 1-11.

Det finns en gemensamhetslokal och övernattningslägenhet i föreningen att hyra för 200 kr/dygn samt ett gym med tillhörande bastu som är avgiftsfri.

Byggnaderna har en solid och beständig karaktär med en palett av ett fåtal material. Bearbetade murverk av massivt slaget tegel utgör grunden och kompletteras med obehandlat trä och smide av varmförzinkat stål. Lägenheterna är i huvudsak genomgående med balkonger mot både sydost och nordväst. Rumshöjden är generös och de indragna balkongerna med fönsteröppningar från golv till tak kan sägas vara omvända burspråk som ger öppenhet och mycket ljus. Golvvärme i alla rum bidrar till en öppen relation mellan inne och ute samt ger ökade möbleringsmöjligheter.

Gården mellan husen kan betraktas som bostadens första rum. Härifrån gör alla entré och mot gården vänder sig viktiga vardagliga funktioner som postrum, tvättstuga, gemensamhetslokal mm. Muralmålningarna trapphusen och i de gemensamma utrymmena är signerade konstnären Tony ”Rubin415” Sjöman.
Organisationsform
Bostadsrätt
Antal lägenheter
96
Antal lokaler i föreningen
2
Tv och bredband
Telia 100/100 Mbit
Parkering
Separat kö till garage, ca 60 platser och en kostnad på 1100 kr/månad.
Fri parkering på gator på andra sidan Delsjövägen.

Karta

Örgryte Göteborg

Åke Falcks Gata 11

Andra har också tittat på

HusmanHagberg är en av landets ledande fastighetsmäklarkedjor med över 100 kontor och drygt 400 medarbetare i både Sverige och Spanien. Vi är privatägda och fristående från banker och försäkringsbolag. Många av våra medarbetare bor i området där de arbetar. Med ett äkta engagemang och en passion för sitt yrke vinner de kundernas hjärtan. Det är därför vi är fastighetsmäklaren med nöjdare kunder. Välkommen att bli nöjd du också!

Om HusmanHagberg