Turkosvägen 4

Bilder

  • Såld!

Turkosvägen 4 , Kolla Parkstad , Kungsbacka

Nu får ni chansen att förvärva denna bostadsrättslägenhet om 3 rok fördelade över 72 kvadratmeter i ett lika populära som växande Kolla Parkstad. De stilrena materialvalen kombineras med ett härligt ljusinsläpp från de många fönsterpartierna runt om i lägenheten. Denna trerummare erbjuder sociala ytor i så väl vardagsrum och kök som på lägenhetens väl tilltagna inglasade balkong. Inglasningen gör att ni kan njuta av sol och utsikt över Kolla Parkstad från tidig vår till sen höst, dessutom i ostört läge på tredje våning. Som lägenhet betraktad är det svårt att finna en bättre lägenhet med bättre läge i Kolla Parkstad. Denna lägenhet passar så väl paret som den mindre barnfamiljen.
Brf Utsikten är en välskött förening med god ekonomi och där gemensamma aktiviteter och kvällar arrangeras av föreningen. Bland annat har både rafflande golftävlingar och grillkvällar i föreningens regi hållits för medlemmarna.
Området erbjuder skolor för barn i alla åldrar, vårdcentral, pizzerior och god kommunikation i form av buss 2 som tar er till Kungsbacka station på under 10 minuter. För er som gillar promenader eller har hund så finns det flertalet promenadstråk som tar er till Kungsbacka innerstad eller till Kungsbacka skogen för promenad i skog och mark. Här finner ni helt enkelt ett hem som inte lämnar något i övrigt att önska. Varmt välkomna för mer information och visningsbokning!

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 231 kr inkl. värme, TV och bredband via fiber, garageplats, kallvatten samt prel. kostnad för varmvatten.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
431
Byggår:
2016
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Turkosvägen 4!
Via hissen eller genom trapporna når ni fram till en lika modern som ljus lägenhet. I entrén möts ni av en rymlig hall med väl tilltagen skåpsförvaring till vänster genom den stilfulla spegeldörrsgarderoben med skjutdörrar. Här finner ni plats för så väl ytterkläder, skor som sakförvaring. Genomgående i denna lägenhet möts ni av enhetligt parkettgolv och ljusa väggar och tak.

I anslutning till hallen finner ni bostadens kombinerade badrum och tvättutrymme. Badrumsdelen är utrustad med wc, kommod, badrumsskåp med spegel, handdukstork samt dusch med infällbara duschdörrar för extra utrymme. Tvättdelen är i sin tur utrustad med tvättmaskin och torktumlare med bänkytor och vägghängda skåp för tvättmedel och handdukar. Ytskikten består av vitt kakel som bryts av snyggt med ett stilfullt golv i gråskaligt klinker. I detta badrum finner ni golvvärme för extra komfort.

Vidare finner ni lägenhetens kök i öppen planlösning till vardagsrum. Köket ger er bra skåpsförvaring och goda bänkytor för er som gillar att laga mat där ni även behöver plats för samtliga köksmaskiner och köksredskap. Köket är fullutrustat med ugn, spishäll, köksfläkt, diskmaskin, mikrovågsugn samt kyl och frys i fullhöjd.

Intill köket ligger bostadens ena sovrum. Här finner ni plats för säng, byrå, skrivbord eller mediavägg. Garderobsförvaring finner ni till höger genom skjutdörrsgarderoben. Här får ni både klädes- och sakförvaringsmöjligheter. Fönsterpartiet i västerläge ger er dessutom ett härligt ljusinsläpp in till detta sovrum.

Mellan kök och vardagsrum finner ni en given plats för middagsbord med tillhörande 4-6st stolar, där både middagar i familjens som gästers sällskap kan avnjutas. Väl i själva vardagsrummet möts ni av känslan av rymd. Här erbjuds ni plats för soffgrupp, soffbord, vitrinskåp och mediavägg, Även detta rum har ett massivt ljusinsläpp vilket skapar en härlig lyster in till detta rum.
I anslutning till vardagsrummet finner ni något som många skulle benämna som lägenhetens bästa, nämligen den inglasade balkongen. Belägen i söderläge , tre våningar upp i ostört läge gör att ni kan njuta av många trevliga middagar oavsett väder från tidig vår till sen höst. Här får ni kort och gott ett extra rum att njuta i!

Väl inne i lägenheten igen hittar ni fram till master bedroom. Ett stilfullt rum med mycket förvaringsmöjligheter i form av garderobsväggen till vänster. Utrymmet i detta rum ger plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. Som övriga rum i denna lägenhet så finner ni rikligt med ljusinsläpp från, i detta fall, sovrummets fönsterparti.

I övrigt så ingår det ett uppvärmt separat förråd en trappa ner för säsongsbetonade prydnader och kläder. Det finns även en gästlägenhet/lokal att hyra för långväga gäster eller kalas. För de som har cykel, barnvagn, rullstol eller rollator finns det även i bottenplan rum för dessa. I anslutning till huvudingången finner ni en tvättstuga med 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp och 1 mangel.
Mellan husen finner ni både sällskapsytor och grönområden med grill och bänkplatser.

Garage till lägenheten finns under bostadshusen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 9, hiss finns

Avgift

5 231 kr inkl. värme, TV och bredband via fiber, garageplats, kallvatten samt prel. kostnad för varmvatten.

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Till driftkostnaden tillkommer också försäkring. Säljaren har en försäkring på 185 kr/mån. Observera att försäkringen är individuell och kan variera i kostnad

Andel i föreningen

0,0094%

Andel av årsavgiften

1,06935%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Vattenburen el

Ventilation

FTX-ventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 juli 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 65 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglas

Övrigt

Inglasad balkong under 2018.

Fastighetsbeteckning

KOLLA 3:68

Övriga byggnader

Garageplats hör till lägenheten.
Separat förråd i plan två.
Cykelförråd, barnvagns/rullstolsförråd i entréplan.
Separat tvättstuga i entréplan i grannhuset på Turkosvägen 6.
Gemensamhetslokal/lägenhet som går att hyra för 300kr/dygn finns på plan 2 i grannhuset på Turkosvägen 6.
Miljörum utanför entrén mot parkeringarna, en till varje flerbostadshus.

Förening

Namn

Brf Utsikten i Kungsbacka

Om föreningen

Brf Utsikten bildades 2014 och är belägen i den norra delen av Kolla Parkstad där tre punkthus placerats på en sluttning mot sydväst med fint solläge. De flesta ser det som det bästa läget i hela Kolla Parkstad. Flerbostadshusen med 88 lägenheter (3st 1rok, 12st 1,5 rok, 18st 2rok, 31st 3rok, 18st, 4rok samt 6st 5rok) och en gemensamhetslokal har passats in i naturen på ett varsamt sätt vilket gör att det känns etablerat redan från dag 1. Arkitekturen är väl avvägd för att ge en exklusiv upplevelse, stilrent och funktionellt. Stora fönster och ljusinsläpp för att omgivningarna skall komma till sin rätt och att lämna ett positivt intryck inifrån såväl som utifrån. Kort kan nämnas att dessa flerbostadshus vann Kungsbacka Akitekturpris 2016 för bostadshus.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

88

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Samtliga lägenheters multimedia uttag kan aktiveras för TV, tele eller data via optisk fiber fram till lägenheten(Telia öppen fiber). Eget abonnemang för dessa tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Parkeringsplatser i garage eller på utsidan inom Brf Utsiktens bostadskvarter. Detta kan skilja från lägenhet till lägenhet. En får hyra ut parkeringsplatsen, dock endast till föreningens medlemmar. I övriga Kolla Parkstad finns det även så kallad boendeparkering att tillgå för er som har flera bilar.

Renoveringar

Under 2017 har lagstadgade besiktningar; brand, garageportar och hissar genomförts. Under 2018 har inglasning av totalt 60st balkonger och målning av förrådsgångar genomförts.

Planerade renoveringar/underhåll: Ny ventilation i soprummen, införskaffning av fjärrkontroller till garageportar.

Ekonomi

Föreningen har förhandlat fram nytt elavtal, som gjort en besparing på ca 50 000 kr/år.
Föreningen har förändrat parkeringsplatserna, vilket gett en intäkt på 40 000 kr/år.
Styrelsen har förhandlat fram nytt avtal med Telia gällande Internet, TV och telefoni. Medför en besparing på ca 5000 kr/år för de flesta medlemmarna.
Föreningen har upplåtit utrymme för operatörerna Tre och Telia för att förstärka mobiltäckningen i området, vilket genererar 50 000 kr/år i hyresintäkt.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Lägenhetsförråd finns på plan 2 i respektive bostadshus. Barnvagnsrum och cykelförråd finns på entréplan i byggnaden.
Gemensam tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare finns i bostadshuset på Turkosvägen 6
Det finns en gemensamhetslokal som kan bokas för övernattningsgäster eller för föreningens verksamhet. Övernattningslägenheten kostar 300kr/dygn och får hyras i max 3 dygn.

Miljörum finns utanför entréerna.

Om området

Kolla Parkstad

I den moderna och växande stadsdelen Kolla Parkstad är det lätt att trivas. Den tydliga innerstadskaraktären med blandad bebyggelse, närheten till gröna parker, skola och annan närservice gör denna stadsdel omtyckt av många. Från området cyklar du till innerstaden på bara några minuter. Det attraktiva läget är även omtyckt för den som pendlar - vare sig om du åker kommunalt eller på egen hand.

Kommunikation

I området går buss 2 som enkelt tar er till och från Kungsbacka station på 8 minuter, där både buss och tåg tar er vidare till resterande delar av kommunen, in till Göteborg eller längre ner längs med Hallandskusten. Alternativt kan ni ta buss 731 med busshållplats ca. 700m bort från bostaden.

Närservice

Kolla Parkstad erbjuder så väl förskola som grundskola årskurs F-5. I övrigt finner ni här en vårdcentral, kiosk och pizzeria. Genom en enkel promenad, cykeltur eller bussresa når ni Kungsbacka Innerstad med dess rika utbud av butiker, restauranger och aktiviteter där köpcentret Kungsmässan sätter pricken över i:et i detta avseende.

Parkering

I området finns det gott om parkeringsplatser och för området gäller även boendeparkering vilket man kan ansöka om hos kommunen.

Karta

Hör av dig till Gustav Westergren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad