Väktarstigen 8

Bilder

  • Såld!

Väktarstigen 8 , Ekerö Helgö , Ekerö

Unikt tillfälle för dig som vill hitta det fantastiska läget. Vacker sjöutsikt mot söder och ett högt läge som ger milsvid utsikt. Stig leder ner till Mälaren där badbrygga finns. Generös byggrätt medges i ny detaljplan och kommunalt VA betalt och finns i tomtgräns. Behagligt pendlingsavstånd med närhet till stan...

54 kvm, 3 rok

Typ:
Tomt
Boarea:
54 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 509 kvm
Byggår:
1946
Driftskostnad:
1 340 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

54 kvm

Rumsbeskrivning

På fastigheten finns ett äldre fritidshus i övergripande behov av renovering och underhåll. Huset är idag bra planerat med ett arbetskök, vardagsrum, två sovrum och toalett med dusch. I vardagsrummet finns en öppen spis och man har en vacker utsikt över baksidan och ner mot Mälaren. Utgång härifrån finns till uteplats.

Möjlighet kan finnas att rusta upp huset och bygga till, alternativt flytta huset till annan plats och använda som gäststuga. Huset har idag en idealisk placering där man troligen vill placera huvudbyggnaden om man bygger nytt.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Direkt El (och öppen spis)

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Helgö-Bona 4:77

Övriga byggnader

På fastigheten finns även ett extra förråd för förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

16 086 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 10 000 kr
VA: 1 490 kr
Renhållning: 1 096 kr
Väg, samf: 1 000 kr
Sotning: 700 kr
Försäkring: 1 400 kr
Övrigt: 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 497 000 kr, varav byggnadsvärde 214 000 kr

Summa pantbrev

1 600 000 kr

Tomt

Areal: 2 509 kvm
Tomttyp: Naturtomt

Tomtbeskrivning

Tomten är idag en lätt kuperad naturtomt och är belägen på en höjd som ger en mycket vacker och pampig utsikt över trädtopparna. Bakom dessa ser man Mälaren som vackert breder ut sig och gör läget förstklassigt. Från baksidan har du endast ca hundra meter ner till en fin badbrygga. Denna har söderläge och gör att du enkelt kan ta ett svalkande dopp i solen.

På entrésidan finns gräsmatta, diverse planteringar och buskar samt några fruktträd. Asfalterad väg leder från infarten upp till huset. På baksidan har man som sagt en vecker utsikt och barrträden här gör att det omges av en fin grönska hela året runt.

En ny detaljplan (se bifogat under dokument) är precis antagen och ger en generös byggrätt på 150 kvm byggnadsarea för huvudbyggnad samt 60 kvm bya för komplementbyggnader. Huvudbyggnad får då uppföras i en våning samt med antingen övre våning eller souterräng och den totala bruttoarean för byggnaderna är då 350 kvm bruttoarea per bostadsfastighet. Huvudbyggnad kan dock få ges en max bya på 190 kvm om den utförs utan souterräng eller vind.

Läs mer kring placering, utformning, utseende etc i bifogad plankarta. Vi ev frågor går det bra att kontakta Ekerö kommun på 08-124 571 00 eller besöka www.ekero.se. För frågor gällande vatten och avlopp, ring Roslagsvatten på 08-540 835 33.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp finns i tomtgräns med avgift betald. Krävs att detta ansluts och tas i bruk vid bygge av nytt hus. Idag finns djupborrad brunn (gjord för ca 5-6 år sedan) och enklare avlopp (troligen någon form av tank och infiltration). Sjövatten finns genom Luruddens frostfria sommarvatten och kan användas obegränsat för bevattning i trädgården sommartid.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Helgö-Bona S:1 (Vatten & fiske)
Last, Officialnyttjanderätt: Tele, 01-IM6-36/2840
Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM6-45/301

Som ägare av fastigheten är man även medlem i Luruddens Tomtägareförening. Denna sköter områdets gemensamma ytor, bl.a. genom två städdagar varje år. Det finns en gemensam bastu, brygga, dansbana mm och dessutom har man Luruddsängen där olika aktiviteter anordnas under året. För den båtintresserade finns möjlighet till båtplats genom Luruddens hamnförening. För mer info går det bra att besöka föreningens hemsida, www.lurudden.se, eller maila styrelsen på styrelsen@lurudden.se

Servitutet för vatten och fiske innebär bland annat möjlighet till att lägga nät.

Om området

Ekerö Helgö

På Helgö har man överallt en härlig natur som granne och gångavstånd ner till Mälaren. Det ligger på ett behagligt pendlingsavstånd till stan och buss traffikera hela vägen till Kaggeholms slott vilket gör de kommunala kommunikationerna mycket goda. Här bor man lugnt och tryggt och har även skola/förskola vid Sundby som ligger på gångavstånd, endast ca en kilometer från Helgö.

Helgö är bland annat känt för Kaggeholms slott där man idag håller kurser samt arangerar konferenser för företag, men även för sin folkhögskola med inriktning på exempelvis musik, dans, journalistik och TV-produktion.

Kommunikation

Buss 309 avgår mot Brommaplan och tar ca 40 min för vidare färd mot city med tunnelbanans gröna linje.

Närservice

Precis vid avfartsvägen mot Helgö finns en liten ICA-butik samt försäljning av drivmedel. Vid Ekerö centrum som man passerar på vägen ut finns stormarknader, banker, rastauranger, vårdcentraler, bibliotek mm. Kort och gott allt viktigt man kan tänkas behöva.

För den ridintresserade finns det gott och ridskolor och möjligheter till stallplatser på öarna. Det är också ett rikt föreningsliv med bl.a. fotboll, innebandy, ishockey, tennis, badminton mm. Även friidrott, löpning och skidåkning är det många som ägnar sig åt. Bl.a. finns Ekebyhovsbacken som är en av Stockholms bästa backar för alpin skidåkning.

På ön finns tre golfbanor - Kungliga Drottningholm, Troxhammar och Mälarö GK som alla anses välskötta och lockar många besökare varje år.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Ekerö

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad