Fabriksgatan 6

Bilder

  • Såld!

Fabriksgatan 6 , Gimo , Östhammar

Helrenoverad 30-talsvilla där fokus har legat på att höja standarden samtidigt som man bevarar den gamla charmen!

Denna välplanerade 2-plasvilla med källare präglas av tidstypiska detaljer tillsammans med neutrala färgval för att skapa ett boende som passar de flesta. Samtliga ytskikt är renoverade, likaså har man dragit ny el, rustat hela köket samt byggt en ny altan. Detta har resulterat i drömvillan för er som söker något i äldre stil men inte vill gå ner i standard.

Fastigheten är belägen i ett barnvänligt område med lite trafik. Gimo har ett levande centrum med service och butiker. Gymnasieskola, bla. Wilhelm Haglunds gymnasium, grundskola och förskola finner du också i Gimo. Här finns även simhall, ishall, ridklubb och idrottsanläggning samt fint terrängspår. Skidspår vintertid som även har konstsnö vid behov.

Pendlaren bor inom bekvämt avstånd till och från centrala Uppsala och vill man hellre ta bussen tar man enkelt 811:an från Gimo bussterminal.

Vid intresse, vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

118 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
118 kvm
Biarea:
91 kvm
Tomtarea:
835 kvm
Byggår:
1934
Driftskostnad:
3 639 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

118 kvm

Biarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

-Hall-
En väldigt stor och ljus hall som erhåller gott om plats för de förvaringsmöblemang som önskas! Här kliver du in på ett vackert vitmålat plankgolv som även pryder flera väggar. I hallen finner du även trappan som tar dig till övre plan.

-Vardagsrum-
När du går in till höger från hallen kommer du in i ett luftigt och härligt vardagsrum som kommer att bli den självklara platsen när det vankas fredagsmys med vänner och familj! Här finns två vackra och spröjsade fönster i två väderstreck som ger ett behagligt ljusinsläpp. På golvet ligger det charmiga träplanket som även här återfinns på väggarna.

-Kök-
Stilrent, moderiktigt och lantligt kök som aldrig kommer att gå ur tiden. Ljusgråa köksluckor, vit bänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsytorna. Ypperlig förvaring i två stycken skafferier med fina dörrar. Utöver detta finns det ett mindre utsiktsfönster som vetter ut mot bakgården, utgång till altanen samt plats för en trevlig matgrupp invid fönster. I köket finner du utrustning såsom diskmaskin, häll, samt en fristående fläkt i rostfritt utförande.

-Matsal-
Från både köket och vardagsrummet når du detta oerhört sällskapliga rum som ger dig en fantastisk möjlighet att arrangera större sociala sammankomster. Vitt plank på väggar och golv samt platsbyggd förvaring. Här finns även boendets fullstora kyl och frys.

-WC-
En fin mindre wc med höga vita socklar och vitt träplank på golvet.

-Uteplats-
En framstående trälagd altan där det ryms sköna loungemöbler och större matgrupper, detta är en plats där enbart fantasin sätter gränserna! Här kan du avnjuta morgonkaffet omfamnad av den vackra trädgården på morgonkvisten eller sitta samlad med vänner och familj över en grillkväll.

ÖVRE PLAN

-Övre hall-
En trappa upp kommer du till den övre hallen som idag fungerar utmärkt som en mindre arbetshörna. Ljust golv och vita väggar.

-Sovrum 1-
Ljust och fint sovrum med mycket god förvaring i form av en stor garderobsvägg. Ljust golv och vita väggar.

-Sovrum 2-
Husets master bedroom! Här får du plats med en härlig dubbelsäng mellan de vita träbalkarna som ger just detta rum en extra dimension och charm. Här ligger det ett lite mörkare golv och väggar samt tak är vita.

-Sovrum 3-
Snyggt sovrum med uppiggande tapeter i turkosa kulörer. Här får du plats med säng samt det övriga möblemang som önskas! Inbyggda förvaringshyllor och ett platsbyggt skrivbord som optimerar allt utrymme under snedtaket på bästa möjliga sätt.

KÄLLARPLAN

-Badrum-
Väldigt stort badrum med kaklade vita väggar och ett mörkare klinkergolv. Fönster i två väderstreck ger ett fint naturligt ljusinsläpp. Här finns utrustning såsom bubbelbadkar, tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, tvättställ med kommod samt wc. I anslutning till badrummet finner du även boendets bastu.

-Gästrum-
Mysigt sovrum med vit träpanel i taket, vitmålade väggar, ljust golv samt inbyggd förvaring.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Bergvärme, markvärmepump (el)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 november 2010
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Stående + liggande träpanel
Fönster: 2-glas fönster kopplade, 3-glas fönster
Tak: Betongpannor

Fastighetsbeteckning

Skäfthammar 12:41

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 672 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 30 000 kr
VA: 6 372 kr
Renhållning: 2 000 kr
Försäkring: 5 300 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Kostnad för el och uppvärmning har slagits ihop.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

673 000 kr, varav byggnadsvärde 434 000 kr

Summa pantbrev

1 337 550 kr

Tomt

Areal: 835 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Brunn, 03-IM1-86/2220

Om området

Gimo

Gimo är en gammal bruksort vid Olandsån i Skäfthammars socken ca 5 mil nordost om Uppsala. Gimo Bruk grundades redan 1615. I orten bor idag ca 2 700 invånare
Historik
Gimo Bruk anlades 1615 som kronobruk under Österby. 1643 köpte Louis De Gee bruken.
Gimo förblev i släkten De Geers ägo till 1756, Herrgården, som stod färdig på 1780-talet, har bevarat sin ursprungliga karaktär med bl.a. Rehns inredningar. Under 1800-talet, då Gimo ägdes av släkten Reuterskiöld, fick järnhanteringen mindre betydelse, medan jordbruk och sågverksrörelse expanderade. Stångjärnssmidet flyttades till Österby, Gimo blev huvudort för sågverksdriften. Masugnen släcktes 1936. I samband därmed övertog Korsnäs AB bruket. Idag är Sandviken Coromant största industrin i orten.

Kommunikation

Bussförbindelserna med Upplands Lokaltrafik är goda både till och från, samt inom Gimo. Bussarna går varje halvtimme till 22.00. En lokalbuss går runt inne i Gimo. Bra bussförbindelse även till Tierp.

Närservice

I Gimo finns två dagis, förskola, två grundskolor varav den ena endast har klass 1-5. Särskola, resursskola och gymnasieskola. Det finns även en familjecentral, simhall, ishall, idrottshall, eljusspår med möjlighet till skidåkning vintertid, ett gym, fotbollsplaner samt en mindre friidrottsplats.I Gimo finns ICA Supermarket. Liljebergs Optik,bensinstationer och Pizzerior.

Karta

Hör av dig till Rozbeh Kalantari för mer information!

Rozbeh Kalantari

Rozbeh Kalantari

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-001 99 70

rozbeh.kalantari@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad