Virvelvindsgatan 6

Bilder

  • Såld!

Virvelvindsgatan 6 , Brämaregården , Göteborg

1,5:a med bra avgift och centralt läge där stilrent, renoverat kök möter originell charm! Här ifrån har du endast några minuter från centrala stan. Lägenheten är smart planerad med stor sovalkov och ett "extra rum" i form av en stor inglasad balkong med ljuvlig utsikt mot blomstrande kolonilotter. Snabbt tillträde möjligt! Kontakta mäklaren för mer information!

35,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 903 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), internet samt bostadsrättstillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
35,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
76
Byggår:
1958
Driftskostnad:
362 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

35,5 kvm

Rumsbeskrivning
Rummet

Lättmöblerat rum med öppen planlösning och härligt ljusinsläpp från fönstren och balkongen åt väster. Här ges trevliga ytor för umgänge, där både soffgrupp och matplats ryms. På golvet ligger vacker ekparkett och väggarna är vitmålade. Detta är genomgående i hela bostaden. Till vänster i rummet är en väl tilltagen sovalkov, med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbel.

Inglasad Balkong

Den stora balkongen ligger i ett fritt, insynsskyddat läge och blir således den perfekta platsen för avkoppling där ni kan njuta av fågelkvitter och frisk luft i gott sällskap. Här är gott om plats, så även ett ordentligt loungemöblemang ryms om så önskas.

Hall

Välkommen! Via hiss eller trappor når ni lägenheten ett par våningar upp. Ni stiger in i en välplanerad hall med slitstarkt laminatgolv som är lätt att hålla rent. Här finns avhängning för ytterkläderna direkt till höger och i anslutning till hatthyllan ligger bostadens klädkammare där ni kan stuva in det mesta.

Kök

Lägenhetens renoverade kök är praktiskt med mycket förvaring och generösa arbetsytor. Köksinredningen utgörs av vita, släta luckor med stänkskydd i stenimitation som ger en snygg kontrast. Bänkskiva i grafitgrå laminat. De rostfria beslagen och vitvarorna, som utgörs av spis med häll, fläkt och kombinerad kyl/frys, harmoniserar snyggt med kökets stilrena ytor.

Badrum

Bostadens badrum är halvkaklat med havsblått klinker på golvet och vitt kakel nedtill på väggarna. Här finns toppmatad tvättmaskin, praktiskt vägghängt förvaringsskåp, WC, handfat, spegel och dusch med draperi.

Väldisponerad lägenhet med helkaklat badrum, goda förvaringsutrymmen och ett rymligt kök med bra avlastningsytor där ni kan laga mat med utsikt över grönområdet och de mysiga kolonilotterna utanför. Den stora, inglasade balkongen blir som ett extra rum och även denna vetter mot den härliga naturen. Bostadens närhet till Vågmästarplatsen gör att man har shopping och kommunikationer ett stenkast bort. Här ifrån tar spårvagn och buss er till centrum på ca 5 minuter. Denna lägenhet passar utmärkt för er som studenter, men även för er som letar en mindre bostad i en populär HSB-förening!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 10, hiss finns

Avgift

2 903 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud), internet samt bostadsrättstillägg

Driftskostnad

4 350 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 950 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

0,18575%

Andel av årsavgiften

0,18467%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1958 Ombyggnadsår 2003

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2018
Energiklass: E

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 72:1

Förening

Namn

HSB Brf Ekemarken

Om föreningen

Föreningen omfattar 6 fastigheter med 379 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt 2 st hyresrätter. Byggt 1958 - 59. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld tom 2028. Det finns gästlägenhet, cykelförråd samt fritidslokal. En välutustad tvättstuga i varje hus. I varje våningsplan finns även sopnedkast med valbar kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

377

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Brf Ekemarken är anslutna till ComHem. Föreningen har upphandlat ett bredband/tv-paket via ComHem som ingår i avgiften.

Parkering

Det finns 147 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 320 kr/mån med el och för 260 kr/mån utan el. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Föreningen förfogar över 19 platser för mc/moped inomhus. Dessa platser kostar 160 kr/mån och har separat kö.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för de nås på 031-10 99 06. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av p-plats/mc-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.

Renoveringar

Hela underhållsplanen som revideras varje år ligger på föreningens hemsida.
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/

Ekonomi

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Tvättstuga
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel.

Fritidslokal
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där föreningen har olika aktiviteter och som du som medlem kan boka till ett förmånligt pris. Bokas via HSB:s vicevärd.

Gästlägenhet
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen, har föreningen en gästlägenhet med två rum, dusch och pentry samt fyra bäddar + en extrasäng och en tv. Uthyres till ett förmånligt pris för medlemmar och bokas via HSB:s vicevärd.

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad