Rambergsvägen 27D

Bilder

  • Såld!

Rambergsvägen 27D , Brämaregården , Göteborg

Välplanerad minitvåa med närhet till både grönska och närservice! I Brf Plogen bor du i en stabil förening med god ekonomi, nära till härliga promenadstråk i bl.a. Keillers Park och kanske Göteborgs bästa utsikt från Rambergets topp, Weiselgrensplatsen och kommunikation som tar dig till centrum på några minuter! Låg avgift som inkluderar internet, snabbt tillträde möjligt. Kontakta mäklaren för mer information!

37 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 179 kr inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband 100Mbit/s
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
3
Byggår:
1937-1938
Driftskostnad:
355 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning
Allmänt

Välkommen till denna välplanerade minitvåa belägen i ett charmigt landshövdingehus! Här hittar du en bostad som smälter in i det tidstypiska området med egenskaper som originellt parkettgolv och högt i tak. Stort, fullutrustat kök, bra sovrum och stort vardagsrum med fint ljusinsläpp. Mysig förening med välskötta gårdar, stor grillplats och odlingskragar där föreningens medlemmar får rasta sina gröna fingrar. I direkt anslutning ligger Ramberget som på sin topp bjuder på panoramautsikt över Göteborg med Vackra Keillers Park nedan. Från lägenheten är det promenadavstånd till Backaplan där spårvagnen tar dig in till stan på bara 7 minuter. Det går även att ta vagnen direkt från Wieselgrensplatsen. Låg avgift där bl.a. Telia Triple play och dubbla förråd ingår!

Hall

Stig på! Högst upp i huset når du lägenheten på din vänstra sida och kliver in i en hall som erbjuder avhängningsmöjligheter vid hatthylla rakt fram. Ytterligare förvaring finns i den stora klädkammaren som nås från sovrummet. Hallen är bostadens mittpunkt och här flödar ljuset från fönstren i två väderstreck. Väggarna är vita och på golvet ligger slitstark laminat.

Kök

Bostaden erbjuder ett fullutrustat kök med gott om förvaring, bra arbetsytor och naturlig plats för matbordet. Köket består av över- och underskåp i ljust trä, med stänkskydd i vitt klinker. Utrustningen utgörs av med spis med häll, fläkt samt kombinerad kyl/frys. Väggarna är vita med en snygg fondvägg med blomstermotiv och på golvet ligger lättskött laminat.

Sovrum

Bra sovrum med härligt ljusinsläpp och en stor klädkammare. Här ryms en större säng med sängbord samt ytterligare förvaring. Från fönstret erbjuds utsikt över områdets takåsar. Väggarna är vita och på golvet ligger även här laminat.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum tack vare ett stort dubbel-fönster och lägenhetens höga läge. Här ifrån ser du ner över föreningens mysiga innergård och mot Ramberget. I vardagsrummet får du plats med en större soffa och tv-möblemang. Väggarna här är vita och på golvet ligger laminat.

Badrum

Från hallen nås bostadens halvkaklade badrum. Här är väggarna kaklade och på golvet ligger plastmatta. Inredningen består av WC, handfat samt vägghängt spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 179 kr inkl värme, VA, kabel-TV samt bredband 100Mbit/s

Driftskostnad

4 260 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 268 kr
Försäkring: 1 992 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,35267%

Andel av årsavgiften

1,32983%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1937-1938

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 september 2008
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

BRÄMAREGÅRDEN 1:9

Förening

Namn

Brf Plogen

Om föreningen

Brf Plogen byggdes 1937 och föreningen äger fastigheterna Brämaregården 1:9 (27A-D), 1:10 (25A-D) och 1:11 (23A-D). Fastigheterna ägs i sin helhet av föreningen och är alltså inte föremål för arrende. Det finns 71 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Riksbyggen sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Gemensamma utrymmen:
Cykelrum, tre stycken i källarna på hus 23 och 27
Barnvagnsrum, i hus 23 (med utgång mot gården till hus 25)
Tvättstuga, två stycken i hus 25
Torkrum, två stycken
Mangelrum
Grillplatser, två stycken med fast grill, en på varje innergård

Föreningsexpedition: Rambergsvägen 27 A.

Läs gärna mer på föreningens hemsida www.plogen.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

71

TV och Bredband

Bredband 100 Mbit ingår i månadsavgiften och levereras från ComHem. Fiberkabel genom Bredbandsbolaget finns.

Parkering

Föreningen förfogar inte av några egna parkeringsplatser, men det finns gratis parkering längs Rambergsvägen. Betalparkering finns ca: hundra meter från fastigheterna.

Renoveringar

Vatten-, avloppsstammar och badrum renoverades i mitten av 80-talet. Gårdarna är omgjorda med bl a grillplatser. Nyligen är trapphus ommålade och fasader rengjorda. Underhåll sker enligt en underhållsplan. Föreningen har utfört en energideklaration.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, t.ex. barn/föräldrar

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Brämaregården

Ett trivsamt och levande område som binder samman Hisingen med Göteborgs innerstad. Ett charmigt område med gamla landshövdingehus uppblandat med nybyggnation runt gamla Porslinsfabriken och Kvillebäcken. Ramberget/Keillers park är nära beläget med sin fina utsiktsplats och härliga strövområden. Utsiktspunkten Ramberget sträcker sig 87 meter över havet och ligger i Brämaregården / Rambergstaden. Bebyggelsen kring består i huvudsak av flerfamiljshus. Vid Ramberget ligger Porslinsfabrikens disponentvilla kvar som en symbol från 1800-talet.

Kommunikation

Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5 minuter.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Brämaregården. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du Kville Saluhall, apotek, vårdcentral, mataffär samt restauranger och caféer. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Karta

Hör av dig till Kajsa Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad