Mosstenabacken 5

Bilder

  • Såld!

Mosstenabacken 5 , Bandhagen , Stockholm

Bandhagens finaste tvåa. Välplanerad och fin hörnlägenhet med välbevarade originaldetaljer från 50-talet och Mosstenabackens bästa läge, bara två minuter från tunnelbana och bussar. Här bor man lugnt och ostört i en egen skyddad oas högst upp i huset, omringad av trädkronorna, helt utan insyn. Balkong i fritt läge med sol hela förmiddagarna och fönster mot lugn och grönskande allmänning. Bra planlösning med sociala ytor samt goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten bjuder på rikt med ljusinsläpp genom stora fönster i tre riktningar samt karaktäristiska 50-talsdrag som vacker stavparkett, bevarade originaldetaljer som innerdörrar och charmigt bevarat kök med köksluckor från byggåret.

I en av Bandhagens bästa föreningar finns denna charmiga lägenhet. Till lägenheten hör även ett källarförråd och ett stort vindsförråd, bara en halv trappa upp från lägenheten. Från Bandhagen centrum går tunnelbanans gröna linje som tar dig till stan på ungefär en kvart. I centrum finns ett fullgott serviceutbud med exempelvis ICA, blomsterbutik, restauranger och det mycket populära caféet Chateau. I närliggande Högdalen finns bland annat Systembolaget, bank och gym.

HSB Brf Bandhagen är en gammal och mycket stabil förening med 538 lägenheter och hela 129 lokaler. Cirka 25 procent av föreningens intäkter kommer från föreningens lokaler. I föreningen finns även bra gemensamma ytor som exempelvis övernattningslägenhet och festlokal. I närheten finns natur och grönska med parklek, utegym och aktiviteter för alla åldrar samt odlingslådor som de boende i föreningen kan få disponera. Det blir inte bättre än såhär.

- 50-talskaraktär
- Högst upp i huset
- Hörnlägenhet
- Insynsskyddat läge
- Grönskande och rogivande utsikt
- Balkong mot sydost
- Vacker stavparkett
- Bevarade köksluckor
- Charmiga innerdörrar
- Vackra fönsterpartier
- Lugn återvändsgata
- Två förråd
- En av Bandhagens bästa föreningar
- Stambytt 2002-2005
- Ett stenkast från tunnelbanan och Bandhagen Centrum

56,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 324 kr Inkl värme, VA & kabel-TV (basutbud).
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56,5 kvm
Våning:
4
Byggår:
1955
Driftskostnad:
613 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56,5 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten bjuder på följande planlösning:

Hall
Praktisk hall med förbindelse till bostadens alla rum. Här finns bra förvaringsmöjligheter genom garderob, linneskåp samt hatthylla. Målade väggar samt laminatgolv. Säkerhetsdörr.

Kök
Generöst kök med bevarade vackra detaljer som karaktäristiska 50-tals skåp från byggåret. Gott om plats för flertalet middagsgäster. Köket har två stora fönster som ger rikt med ljusinsläpp. Arbetsbänk i massiv ek och bok samt kakel ovan. Maskinell utrustning: Spis, dubbel ho, kyl/frys, diskmaskin samt kolfilterfläkt. Köket bjuder på mycket bra arbetsyta och förvaring i köksskåp samt lådor. Målade väggar samt laminat på golvet.

Vardagsrum
Lägenhetens hjärta med vacker stavparkett, fina innerdörrar mot både kök och hall, samt stora fönsterpartier i tre väderstreck som ger vardagsrummet fint ljusflöde. Från fönsterna är det fri utsikt över trädtopparna helt insynsskyddat från grannar. Lättmöblerat rum med plats för soffgrupp, läshörna, bokhylla samt skrivbord. Rummet har vitmålade väggar som förstärker det fina ljusinsläppet.

Balkong
Högst upp, ogenerat läge med rofylld utsikt över trädtoppar och allmänning helt utan insyn från grannar. Balkongen ligger i soligt sydöstläge och bjuder på gott om plats för balkongmöbler samt planteringar.

Sovrum
Stort och rogivande sovrum med fönster mot grönskande allmänning. Här finns plats för dubbelsäng, sängbord och garderober (ingår). Ljusmålade väggar och ekparkett på golvet.

Badrum
Generöst utbyggt och stambytt badrum 2004 med helkaklade väggar och klinker på golvet. Ett runt skeppsfönster mot sovrummet. Badrummet är utrustat med badkar, tvättställ, badrumsskåp, WC, vattenburen handdukstork och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 324 kr Inkl värme, VA & kabel-TV (basutbud).

Driftskostnad

7 361 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 3 361 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

- Årskostnad för el varierar beroende på val av elleverantör samt den individuella årsförbrukningen. - Årskostnad för hemförsäkring inkl bostadsrättstillägget varierar beroende på val av försäkringsbolag.

Andel i föreningen

0,17646%

Andel av årsavgiften

0,17646%

Reparationsfond

3686 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1955

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2019
Energiklass: F

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Glasteglet 2

Övrigt

Till lägenheten hör ett rymligt vindsförråd samt ett matkällarförråd

Förening

Namn

HSB Brf Bandhagen

Om föreningen

HSB Brf Bandhagen är en stabil förening med låg belåning som är belägen i omtyckta Bandhagen och består av totalt 554 st bostadsrätter och 3 st hyresrätter. Dessutom finns det 129 stycken lokaler av olika slag. ningen äger även 129 lokaler av olika slag däribland hela Bandhagens centrum - Bandhagsplan med affärer, lokaler, friskola etc. Cirka 25% av föreningens årliga driftsintäkter kommer från våra hyresgäster till dessa lokaler.

Föreningen bildades i mitten av 1950-talet i samband med att Bandhagen anlades. Föreningen äger och förvaltar centrum, som byggdes under 1950-talet. Föreningen arbetar aktivt med att förvalta den planeringstanke och estetik som präglade den tiden, bl.a. genom ett enhetligt skyltprogram i retrostil.

Ekonomi
Lån/kvm = 2 672 kr (Årsredovisning 2018)

Gemensamma utrymmen
Cykelrum/barnvagnsrum finns i fastigheten. Det finns möjlighet att hyra extra förrådsutrymmen eller lokaler via HSB. På Kallforsvägen 11 och Fågelstavägen 16 finns små enkla hobbylokaler utrustad med snickarbänk. Föreningen har även en festlokal i Bandhagens centrum (Bandhagsplan 3) och en övernattningslägenhet med 4 st bäddar (Kallforsvägen 27). Här och var finns även renoverade lekplatser.

Tvättstugor
Det finns två tvättstugor i intilliggande fastighet.

Parkering
Föreningen har 40 st garageplatser, 86 parkeringsplatser med värmeuttag, 13 kallplatser samt 2 fristående garagelängor, en med 6 platser på Fågelstavägen och en med 4 platser på Kallforsvägen. Till platserna kan det vara kö. Pris för parkeringsplats är 300 kr/mån och pris för garageplats är 840 kr/mån, (Enligt information från HSB 2019-05-09). I och omkring området finns också ett antal 7-dygnsparkeringar med avgiftsfria platser. I övrigt gäller gratis datumparkering på närliggande gator.

Bredband och tv
Föreningen har avtal med tre leverantörer. ComHem erbjuder bredband och TV via kabel. Basutbudet för kabel-TV ingår i avgiften.

Kvarter Gatuadress
Bandlisten 1 Mosstenabacken 1-5
Glasteglet 2 Fågelstavägen 8-24, 28-44 och Trollesundsvägen 6-12
Stjärnvalvet 1 Kallforsvägen 4-28, 32-36
Kryssvalvet 5 Kallforsvägen 3-31, 35-47
Löpskiftet 1 Bandhagsplan 2-4
Rullskiftet 2 Bandhagsplan 3
Murbruket 1 Bandhagsplan 9-11
Pettringen 2 Bandhagsplan 14-18

Föreningen en välskött och attraktiv bostadsrättsförening. För mer information se årsredovisningen.

För mer information om Brf Bandhagen se föreningens hemsida www.hsb.se/stockholm/bandhagen, köparen måste bli medlem i HSB.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

554

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

101

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem (basutbud ingår i avgiften). Bredband via ComHem, Bredbandbolaget eller fiber från Ownit. Separat avtal.

Renoveringar

Renoveringar
Stambyte och renoveringar av husen utfördes under åren 2002-2005. I föreningens lägenheter uppdaterades elen i samband med stambytet där även jordfelsbrytare installerades och 3-fas drogs fram. Från 2016 och framåt genomförs upphandling och installation av nya fönster. 2017 besiktigades de horisontella stammarna. 2015 renoverades tvättstugorna. 2008 gjordes en radonmätning med godkända värden. 2017 såldes lägenheter som tidigare varit lokaler för ett välkommet kapitaltillskott till föreningen. Föreningen delade även ut brandvarnare till samtliga lägenheter. Brandvarnaren skall dock underhållas av lägenhetsinnehavaren.

Pågående/kommande renoveringar: I dagsläget pågår rörbyte under hus. Det är dagvattenledningarna som byts ut. Beräknas vara klart våren 2020. Det planeras ett fönsterbyte och byte av balkongdörrar med start i år.
Etapp 1 Omfattar Kallforsvägen 3-47, udda nr Startar sep/okt2019 - klart våren 2020
Etapp 2 Omfattar Kallforsvägen 2-36, jämna nr Startar våren 2020 - klart sensommaren 2020
Etapp 3 Omfattar Fågelstavägen 8-44 samt Trollesundsvägen 2-12 Startar hösten 2020 - klart våren 2021
Etapp 4 Omfattar Mosstenabacken 1-5 samt alla husen i centrum på Bandhagsplan & Fågelstavägen 4-6 Startar våren 2021 - klart sommaren 2021

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

styrelse@brfbandhagen.se

Övrigt

- I området finns tre lusthus med grillmöjligheter, utan krav på tidsbokning.
- Föreningen innehar åtta stycken tvättstugor.
- På Kallforsvägen 11 och Fågelstavägen 16 finns två stycken hobbylokaler med snickarbänkar.
- På Kallforsvägen har föreningen en övernattningslägenhet som kan bokas av de boende. (kostnad: 300:- på vardagar och 500:- på helgdagar)
- Föreningslokal på Bandhagsplan 3 med plats för upp till 50 personer kan bokas av de boende i föreningen.
- På Nedre Kallforsvägen finns även en boulebana.
- I området finns ett flertal odlingslådor utplacerade som man kan få tillgång till genom ett kösystem, bland annat på Mosstenabacken.

Tomträttsavtalet för fastigheterna inom HSB Brf Bandhagen i Stockholm gäller från 2014-10-01 och 10 år framåt.

Om området

Bandhagen

Lägenheten ligger alldeles intill Bandhagens centrum. Bandhagen är en stadsdel i stadsdelsområdet Enskede-Årsta-Vantör i Söderort i Stockholms kommun. Centrum och delar av Bandhagen byggdes upp under 1950-talet utifrån idéer om grannskapsplanering och bebyggelsen är idag en blandning av låghus och punkthus. Det är även närhet till dagis och skolor. Bl.a. Bandhagens skola ( F-6 ) och Bäckhagens skola ( F-9 ). Den kuperade skogen ger en fridfull prägel till området och är lämplig för såväl rekreation som motion. Trots det naturnära läget är det kort gångavstånd till Högdalens centrum och en knapp mil till Stockholms innerstad.

- Bandhagens centrum -
Här finns mataffär, bageri/café, restaurang, apotek och annan service. Det finns även en parkväg utan biltrafik till Högdalens Centrum. I Högdalens Centrum finns all önskvärd service, butiker, restauranger, apotek och bank. I centrum ligger även en simhall som även har idrottshall, gym och bowlinghall.

Bredvid Bandhagen Centrum finns Bandängen/parkleken, ett stort grönområde med gräsytor, mini-zoo, stor lekpark, promenad/cykelvägar samt boulebana. Här finner man även en populär 4 H gård. I mini-zoo finns bl.a. getter, får, grisar, kaniner, hönor mm. För de mindre barnen finns plaskdamm, lekplatser och öppen förskola.

Det finns även flertalet förskolor i närheten bl.a. Bandhagens skola (även förskola), Förskolan Trollberget, Bandängens Förskola och Förskolan Otto.

Kommunikation

Bandhagens centrum bjuder på tunnelbanans gröna linje och gångavstånd till Högdalen Centrum där kommunikationerna är mycket goda och med full service. T-banan trafikerar Hagsätra-Stockholm City-Hässelby Strand och busslinjer finns till bland annat Älvsjö Station, Liljeholmen, Farsta C, Skarpnäck och Huddinge sjukhus. T-banans gröna linje från Bandhagen Centrum tar dig in till T-centralen på ca 15 minuter. Det finns busshållplats nära lägenheten som trafikeras av linje 173 tar dig både till Älvsjö Station och IKEA. Med bil tar man sig mycket enkelt ut på Örbyleden och vidare till Södra länken och Nynäsvägen. Ca 15 minuter till City.

Närservice

Här finns ett populärt Café, mataffär (ICA), apotek, blomaffär, frisör, hunddagis, tatuerare, skräddare & kemtvätt, återvinningsstation och klädinsamling, second hand och skönhetssalong. Det finns även restauranger med pizzeria, sushi, husman, kebab och grill.

Parkering

Kostnadsfri datumparkering längs med gatorna i området.

Karta

Hör av dig till Philip Johansson Krajacic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad