Svängrumsgatan 48

Bilder

  • Såld!

Svängrumsgatan 48 , Flatås , Göteborg

Nu ges ni möjlighet att bosätta er i en rymlig 5:a i en av Flatås populäraste föreningar. Bostaden erbjuder upp till 4 bra sovrum, rymligt kök med väl tilltagen matplats, trevligt vardagsrum med stora fönster, goda förvaringsmöjligheter, dubbla badrum samt en separat tvättavdelning för enkelhet i vardagen. Här kan familjen trivas både om man söker lite egentid eller om man mår bäst tillsammans. Lägenheten kan disponeras på flera olika sätt och kan med enkelhet anpassas efter ert specifika behöv. Runt knuten finner ni nybyggda parkområden med aktiviteter för både stora som små. På Svängrumsgatan bor man med närhet till Göteborgs stadskärna och västkustens salta bad. Om detta kan vara bostaden för er, tveka inte att höra av er till ansvarig mäklare!

109 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 516 kr Inkl. Värme, vatten, kabel-tv och bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
109 kvm
Våning:
2
Byggår:
1964
Driftskostnad:
255 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

109 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen in i hallen med plats för avhängning direkt till vänster. Ytterligare förvaring löses genom en väl tilltagen garderobsvägg på höger sida. Från hallen tar ni er vidare till köket, det stora badrummet, sovrum 1 samt vardagsrummet. Väggarna är tapetserade i ljus kulör och på golvet ligger en plastmatta.

Kök

Från hallen finner vi bostadens rymliga kök med en fantastiska matplatsen omgiven av stora fönster. Här kan hela familjen samlas för trevliga middagar . Skåpluckorna går i en ljus syren ton med rostfria handtag, stommarna är vita och bänkskivan består av mörkt trä. Ovanför bänken sitter ljusa paneler som hjälper till att ge rummet sitt ljusa intryck. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn (Bosch), spisfläkt (Bosch) och en kombinerad kyl/frys (Miele). Köket erbjuder rikligt med skåp samt bra arbetsytor längs båda sidorna i köket. Matplatsen med härliga fönster rymmer bord och stolar för 4-8 personer. Från köket har man ingång till bostadens tvättavdelning samt utgång till den inglasad balkongen. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Badrum med tvättavdelning.

Från hallen och köket når ni lägenhetens största badrum. Här finns handfat med blandare, spegel med belysning, två väggskåp och möjlighet till badkar eller dusch. Badrummet delas naturligt upp med en dörr och i tvättavdelningen finns både tvättmaskin, handfat med blandare och möjlighet till ytterligare utrustning . Badrummet är delvist kaklat med ljust klinkergolv och ljusa målade väggar med vitt kakel.

Sovrum 1

Från hallen har man ingång till lägenhetens första sovrum med fönster mot entresidan. Rummet är rymligt och inbjuder till en stund för sig själv. Här ryms både större säng med tillhörande möblemang, garderober vid behov samt en arbetsplats. Väggarna är delvis blåa samt på golvet ligger parkett.

Vardagsrum

Från hallen kliver vi in i det mysiga vardagsrummet med stora fönster ut mot balkongen och omgivningarna. Här har tidigare varit öppet in till köket och den väggen går med lätthet av ta ner igen. I vardagsrummet ryms större soffa för mysiga filmkvällar tillsammans. Väggarna är ljusa och på golvet ligger laminat.

Master bedroom

Från vardagsrummet tar ni er in i bostadens största sovrum som av andra används som matsal alternativt ett extra vardagsrum. Här erbjuds bra ljusinsläpp från stort fönster åt väster. Dubbelsäng med tillhörande möblemang ryms utan problem och här ryms även ytterligare möblemang enligt era önskemål. På väggarna sitter en klassisk tapet och på golvet ligger laminat.

Inre hall

Från vardagsrummet kommer vi in i den inre hallen som tar er till sovrum 3 och 4. Här finns en stor klädkammare som erbjuder bra förvaring samt en garderob med inbyggda hyllplan. Mellan dessa sovrum finns också det andra badrummet som efterfrågas av många. Väggarna är vita och på golvet ligger laminat.

Badrum 2

Från den inre hallen har man ingång till bostaden mindre badrum. Inredningen består av handfat med blandare, spegelskåp, wc samt en dusch. Badrummet är delvis kaklat med ljus klinker på golvet och ljusa väggar med vitt kakel.

Sovrum 3

Från den inre hallen till höger ligger lägenhetens tredje sovrum. Detta sovrum är till ytan stort och har ett trevligt fönster åt väster. Här finns plats för större säng, garderober och vad mer ni önskar att ett sovrum ska erbjuda. Väggarna har en charmig tapet och på golvet ligger parkett.

Sovrum 4

Från den inre hallen till vänster finner ni det sista och fjärde sovrummet. Idag är rummet inrett som matsal men går lika bra att använda som sovrum för de som önskar. Med utgång till den inglasade balkongen och stora fönster är detta ett rum att trivas i. Här kan man möblera enligt egna önskemål och man får plats med det mesta. Väggarna är delvis gråa och på golvet ligger laminat.

Balkong

Från köket och sovrum 4 har man utgång till bostadens inglasade balkong. Här ryms bord med stolar eller en lounge soffa för stillsamma samtal med familj och vänner. Här har vi den perfekta platsen för morgonkaffet med härlig förmiddagssol. Balkongen är användbar stora delar av året tack vare skjutbara glaspartier som ger ett trevligt ljusflöde och hög trivselfaktor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 516 kr Inkl. Värme, vatten, kabel-tv och bredband.

Driftskostnad

3 060 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 260 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftkostnaderna är delvis baserade på säljarnas faktiska kostnader. Kostnaderna kan variera med enskilt bruk, antal personer i hushållet samt val av leverantör.

Andel i föreningen

0,20579%

Andel av årsavgiften

0,20582%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1964

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

F

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Flatås 1

Om föreningen

Föreningen består av 651 lägenheter och 2 lokaler.

Förråd
Till samtliga lägenheter hör ett förrådsutrymme som ligger i entréplan. Cykelförråd finns i samtliga trapphus.

Gemensamma utrymmen
Två gästlägenheter med 4 sängplatser, 300 kr/dygn, Nymilsgatan 1
Bastu med gym och solarie, Nymilsgatan 11
Fest/fritidslokal, 300kr/dygn, Svängrumsgatan 30
Vävstuga, Nymilsgatan 29

Årsredovisning, Stadgar och Energideklaration finner ni under Dokument.

Höjning av årsavgiften skedde 2018-10-01 då den höjdes med 2,5%.
Föreningen höjde avgifter med 1% under 2019.

Bostadsrättsförsäkring
Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften

För mer info läs på föreningens informativa hemsida:
http://www.flatas.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

651

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

TV & bredband
Kabel-tv via ComHem, standardutbud ingår i avgiften. Kontakta ComHem för utökad kanalutbud. Bredband (100/100) ingår i avgiften och levereras av Bredband2. Avtal finns även med Com Hem och Bredbandsbolaget, men dessa ingår inte i avgiften.

Parkering

Parkering
Parkering finns att hyra. 383 parkeringsplatser, med eller utan elstolpe, samt 216 garageplatser, 60 carport och 14 extra förråd, samtliga med separat kö. Man kan hyra en parkering per lägenhet. Kontakta Riksbyggen centralt för att sätta upp dig i kön.

Renoveringar

1999-2004: Renovering av badrum
2003-2004: Renovering av trapphus, montering av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter.
2005-2006: Nybyggnad av carportar och garage, samt renovering av befintliga garage.
2007-2008: Fällning av c:a 150 träd som delvis ersatts med andra, beskärningar av d:o
2008: Ut- och invändig renovering av 4 st tvättstugor och fristående lokaler. Målningsbättringar i samtliga trapphus.
2009: Nybyggnad av 13 par markbehållare för biologiskt och restavfall.
2009-2010: Ombyggnad av varmvattensystem inklusive nya radiatorer i badrum, grovkök, kök och trapphus samt byta och injustering av samtliga termostatventiler.
2010-2011: Stamledningsrenoveringar avlopp genom relining.
2011: Byte av samtliga takfläktar samt injustering av ventilation.
2011-2012: Justering och tätning av fönster i lägenheter.
2013: Betongrenovering av loftgångar inklusive nya räcken.
2005-2012: Utöver detta har under åren samtliga gårdar och lekplatser rustats upp och tegelfasader renoverats.
Tvättstugeutrustning byts ut kontinuerligt, i tvättstugorna finns totalt 80 st maskiner av olika slag.
2018: Renovering av Bastu och gym.

För ytterligare information se föreningens hemsida och årsredovisning!

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Odlingslott
Odlingslotter finns att hyra på ytan mellan Nymilsgatan och spårvägen. Dessa kostar 60-100 kr/år.

Fastighetsexpedition
Telefon och besökstid måndagar och torsdagar: 07.30 - 08.30
tfn: 47 13 97. Övrig tid kontakta felanmälan.

Om området

Flatås

Flatås ligger en liten bit utanför Göteborgs stadskärna i ett lugnt och mysigt område med fina grönområden, bra förskolor och grundskola samt närhet till city, bussar och spårvagnar. Dessa tar dig till Frölunda torg och vidare till en av Göteborgs vackraste badplatser vid havet, eller centralt till Slottsskogen, Linné, Avenyn och Centralstation.

Kommunikation

På ett par minuters gångavstånd finns spårvagnshållplatserna Nymilsgatan, Lantmilsgatan och Axel Dahlströms torg där spårvagn 1, 7 och 8 passerar. Busshållplatserna Synhållsgatan och Marconimotet ligger båda i närheten och har flera linjer som tar er till stan och mot Askim.
Marklandsgatan som är knutpunkt i området för kollektivtrafik och ligger bara några hållplatser bort. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn samt buss. Till Chalmers, Göteborgs Universitet och Handels tar det bara några minuter med spårvagn.

Närservice

På bekvämt gångavstånd i området finns såväl matbutiker, pizzerior, frisörsalong. I närheten ligger även Köpcenter 421 som erbjuder allt från mataffärer, klädbutiker till möbelaffärer.

På Frölunda Torg har du ett stort utbud av affärer. Frölunda Torg ligger på ca 15 min promenadavstånd eller ett par hållplatser med spårvagn.

Karta

Hör av dig till Daniel Fuxborg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad