Lokattsbacken 74

Bilder

Som Utgångspris

6 825 000 kr

Bevaka slutpriset

Lokattsbacken 74 , Långedrag - Hagen , Göteborg

Välkomna till denna etagefyra i gavelläge på lugna och trivsamma Lokattsbacken. Här erbjuds 142 kvm fördelat på 2 plan, med en inglasad balkong, en stor terrass och en makalös utsikt. Ljusa och öppna ytor med högt i tak och med mycket förvaringsmöjligheter. Goda möjligheter finns även att göra om lägenheten till en 5-rummare. Här bor ni med närhet till såväl Göteborgs centrum, Frölunda torg som saltstänkta klippor. Både buss- och spårvagnshållplats finns inom ett par minuters gångavstånd. Mycket trevligt läge på mysiga Lokattsbacken med promenadavstånd till Tånguddens småbåtshamn, förskolor, skolor samt lekplatser - ett riktigt drömboende! Tveka inte att kontakta mäklaren för mer information och för att boka in er på visning av denna idyll!

142 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
8 702 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
142 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
54
Byggår:
1993
Driftskostnad:
433 kr/månad
Som Utgångspris:
6 825 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 25 aug

    Boka här

    Välkommen att boka dig på visning

  • Mån 26 aug

    Boka här

    Välkommen att boka dig på visning

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

142 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Lokattsbacken 74 och Brf Riksbyggen Lokatten i Långedrag-Hagen, ett av Göteborgs mest trivsamma områden. På vån 4 av 4 finner Ni denna etagelägenhet med 4 rum och hänförande, milsvid utsikt över vatten och grönska från samtliga sällskapsytor. Våningen erbjuder bland annat en generös inglasad balkong med golvvärme samt en väl tilltagen och soldränkt takterrass med flexibla möbleringsmöjligheter. Kliv på och känn in själva!

Entréplan

Väl inne i bostaden erbjuder entréplan stora sociala ytor och ett praktiskt kök med goda arbetsytor. Naturligt ljus sprider sig genom hela våningen tack vare fönster två väderstreck. Den inglasade balkongen erbjuder en plats för avkoppling samtidigt som ni här får en magisk utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan ni också njuta av de kallare dagarna då balkongen har både värmegolv och infravärme! På samma plan finner ni även ett läckert nyrenoverat badrum samt tvättavdelning - praktiskt!

Hall

Ni kliver in en entréhall med plats för avhängning på er högra sida med stort förråd och tvättrum på motsatt sida. Hallen fortsätter sedan längre in i bostaden och visar vägen till entréplanets övriga rum och trappan till övre plan. Väggarna är beklädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ekstavsparkett som sträcker sig hela vägen till det stora sällskapsrummet.

Tvättrum

På vänster sida ligger lägenhetens separata tvättrum, med tvättmaskin och torktumlare. Här finns dessutom arbetsyta, förvaring samt en tvättho. Praktisk våtrumsmatta på golvet, väggarna är vita med ett stänkskydd av vitt kakel ovan diskhon.

Badrum

Vägg i vägg med tvättrummet ligger hemmets ena badrum som genomgick en totalrenovering under 2013/2014. Helkaklat badrum i modern stil med stora vita kakelplattor på väggarna och grått klinker på golvet. Välbelyst badrum med dimbara spotlights. Inredningen här inne består av vägghängt handfat med tillhörande kommod, belyst spegelskåp, WC, duschörn med glasdörrar och handukstork.

Master bedroom

Väl inne i hallen och första dörren till höger gör Ni entré i bostadens stora sovrum - master bedroom. Beläget i svalt österläge inges här en bra och sval sovmiljö med fönster som vetter över grönska, takåsar och Älvsborgsbron i horisonten. Här ryms med enkelhet en stor säng med tillhörande nattduksbord, garderober och andra förvaringsmöblemang om så önskas. Väggarna har en ljusgrå ton och på golvet ligger ekstavsparkett.

Matsal

När hallen når sitt slut finner ni ett stort och naturligt ljust sällskapsrum åt höger, idag matsal, med fönsterpartier som vetter mot Göteborgs hamninlopp samt områdets grönskande natur. Här får ni möjligheten att bjuda över stora som små sällskap för att fira årets stora högtider med en magnifik Göteborgssiluett i bakgrunden - perfekt harmoni! Önskas möjlighet att få fler sovrum är här en ypperlig yta att göra om det stora rummet till två mindre. Här går väggarna i ljusa toner och på golvet ekparkett.

Köket

Bostadens kök når ni antingen från hallen eller från det stora sällskapsrummet. Det perfekt placerade, samt väldisponerade köket kommer med goda arbetsytor där till och med en mästerkock gör sig bekväm! Skåpsinredningen är tidlös vit och innefattar detaljer samt arbetsytor i ek, dessa även belysta. På motsatt sida finner ni underskåp samt vägghängda skåp med glasluckor där ni får möjlighet att visa upp era tjusigaste glas eller porslin. Diskbänken med dubbla hon är rostfri och således lättskött & stryktålig. Mitt i köket står en praktisk köks-ö med mycket goda förvaringsmöjligheter samt en takhängare för kastruller och köksredskap. Här kan den stora familjen finna gemenskap i matlagning samtidigt som de blickar ut över det maritima Göteborg. Under fötterna har ni här ett skeppsgolv i färgen Maritim Ek vilket gör sig lämpligt med tanke på omgivningen och utsikten. Maskinparken består av kyl & frys (Miele) spis med häll (Husqvarna), fläkt (Cylinda) och diskmaskin (Bosch).

Inglasad balkong

Den inglasade balkongen erbjuder en plats för avkoppling med, som från de flesta rum, en oslagbar utsikt! Här kan ni också njuta de kallare dagarna då balkongen har både värmegolv och infravärme. Ytorna ger er möjlighet att möblera med bord för 4-5 personer eller eventuell hängmatta!

Övre plan

Trappan i hallen leder er till övre plan där ni bemöts av stora sociala ytor med snedtak. Med rymlig atmosfär och stora fönsterpartier gör sig detta plan till en perfekt plats för harmoni och avkoppling. Planlösningen erbjuder mycket goda möbleringsmöjligheter. Från detta rum når ni bostadens, om inte en av stadens bästa, takterrass. På detta plan erbjuds också förvaringsmöjligheter i form av en walk-in-closet. Likt entréplan finner ni att väggarna är beklädda i ljusa tapeter och på golvet ligger ekparkett.

Sovrum

Höger om trappan ligger det mindre sovrummet, också med fönster i nordostlig riktning - svala nätter med mycket sömn. Här ryms med enkelthet en större säng med tillhörande möblemang samt skrivbord om så önskas. Väggarna här följer en gråskalig ton på golvet ligger ekstavsparkett.

Takterass

Väl tilltagen takterrass med en panoramavy som sträcker sig från Käringberget med norra skärgårdens öar i horisonten ut över Göteborgs hamninlopp och vidare bort mot Älvsborgsbron. En utsikt som denna text inte väl nog kan beskriva utan måste upplevas på plats! Här finner ni oändliga möbleringsmöjligeter där endast fantasin kan sätta gränser. Solstolar gör sig väldigt lämpade här då solen gör sig väl påmind redan vid lunch och är med tills dag blir till natt!

Badrum

Badrum med plats för avkoppling i form av jacuzzi. Väggarna är kaklade och på golvet ligger våtrumsmatta. Övrig inredning består av spegel, spegelskåp, WC, handfat och handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Pris

6 825 000 kr Som Utgångspris

Avgift

8 702 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

5 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 200 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör. Observera att driftkostnaderna är uppskattade.

Andel i föreningen

0,72959%

Andel av årsavgiften

1,14687%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993 1994

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

ÄLVSBORG 116:12

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Årsavgiften kommer vara oförändrad under verksamhetsåret 2019.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana.

Om området

Långedrag - Hagen

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Nora Carlsson eller Filip Radic för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad