Skepparens Väg 1A

Bilder

Utgångspris

4 500 000 kr

Bevaka slutpriset

Skepparens Väg 1A , Björkhagen , Ängelholm

I slutet på Skepparens väg ligger denna unika fastighet i en egen oas! Med spänning och förväntan har nog många barn genom tiderna sett husen på Skepparens väg 1A tornat upp sig. Inte konstigt kanske eftersom denna fastighet fungerat som kolloverksamhet så långt tillbaka i tiden som till år 1937! Här har många minnen skapats och förgyllt somrarna för många. Fastigheten är på ca 6300 kvm och omfattar en huvudbyggnad, ett gäststuga/personalhus, ett undervisningshus och ett stort förråd. På tomten finns öppna ytor att spela fotboll på, spela volleyboll, man kan gunga, bygga kojor i skogen eller varför inte avsluta en härlig dag med mat vid grillplatsen. Med gångavstånd tar man sig ner till havet och den stenlagda bryggan i Björkhagen. Det finns många möjligheter med denna fastighet, antingen fortsätter man i samma anda som förr men i en kanske nyare modernare tappning eller så gör man något nytt med den. Varmt välkomna att kontakta fastighetsmäklare Mathia Hagelqvist för mer information eller för bokning av visning!

, 13 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
6 275 kvm
Utgångspris:
4 500 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

13 rum varav 10 sovrum

Rumsbeskrivning

Idylliskt i en egen oas ligger Hässleholmskolonin, eller Magnarpskolonin som den även kallas! På slutet av Skepparens väg finns detta fantastiska ställe som så många barn genom årens gång upplevt sina somrar på "Kollo"! Ända tillbaka till 1937 har fastigheten fungerat som sommarkollo och Hässleholms kommun har ägt den under hela tiden. Fastigheten är ca 6300 kvm stor och är belägen intill vacker natur såsom en ädelskogsdunge i direkt anslutning, åkerlandskap och havet ett stenkast bort. Genom skogen kan man hitta stigar som leder ned till havet i Björkhagen. Där finns en brygga och liten sandstrand där man kan fiska krabbor och bada. En del av fastigheten omfattar en väldigt vacker skog, om man följer de små stigarna kan man förnimma en del kojor bland träden och man kan förstå vilket äventyr ett barn kan ha i denna lummighet.

Fastigheten ligger idag inom detaljplanelagt område för skoländamål. Utan någon detaljplaneändring kan man driva vidare fastigheten i samma anda som tidigare för kollo/skolverksamhet eller för utbildningssyfte. Under en tid har en förskola i området nyttjat lokalerna. Om köparen vill ändra detaljplanen så skulle man kunna renovera/bygga ett eget boende på fastigheten eller stycka av till mindre tomter och sälja för att bygga bostäder/fritidshus. Norr om denna fastigheten håller man på att sälja tomter för att skapa ett nytt bostadsområde och till öster om fastigheten finns ett befintligt bostadsområde. Genom området går stadsbuss nr 2 som både kan ta dig ut till Vejbystrand och in till Ängelholm. Geografiskt är det väldigt bra placerat då man enkelt kan ta sig till Ängelholm och Helsingborg i söder och upp mot Halmstad i norr. Dessutom finns Ängelholms flygplats inom ett par km avstånd som kan ta dig både inrikes men även till utlandet.

Det finns tre byggnader på fastigheten och ett större förråd. I trädgården finns gungor, sandyta perfekt för att spela Volleyboll, gräsplan för fotbollsmatcher och grillplats.

I huvudbyggnaden finns fyra stora sovsalar med plats för flertalet våningssängar och diverse annan möblering och tre mindre sovsalar. Väggarna i sovsalarna är delvis målade och klädda med panel och det ligger plastmatta på golven. Huset är uppdelat i två sektioner med sovsalar och toalett/duschrum, en för pojkarna och en för flickorna. Det finns alltså två toalett/duschrum som är klädda med våtrumsmatta och våtrumstapet med vardera två toaletter, tre handfat och en duschhörna. I mitten av huset finns en stor samlingssal som fungerar både som samlingsyta, matsal och sällskapsyta vid sofforna. Ytskikten är målade väggar och plastmatta på golvet i samlingssalen. Där finns det även en öppen spis. Köket är fullutrustat med allt som har krävs för att servera många hungriga barn på kollo samt en serveringslucka ut till matsalen. I köket finns gott om arbetsytor, kyl och frys i fullhöjd, frysbox, ugn, grovdiskmaskin, allt för att fungera och passa för storkök. Längs med långsidan på huset löper en stor härlig veranda med tak.

Gäststugan/personalhuset är 65 kvm fördelat på hall, vardagsrum, tre sovrum, badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet, mindre kök/kokvrå.

Undervisningshuset är 113 kvm fördelat på kapprum, toalett, städförvaringsrum, lektionssal, förråd. På den ena gavelsidan av huset finns ingången till tvättstugan. Där finns tvättmaskin, torktumlare, torkrum samt förvaringsrum. I tvättstugan finns även en frysbox.

Förråd - Den sista längan som finns på fastigheten är uppdelad i två. Ena delen fungerar som förrådsutrymme för trädgårdsredskap och aktivitetsutrustning. Den andra delen står idag ett pingisbord - där har nog avgjorts många viktiga pingismatcher!

BRA-yta (bruksarea) är ca 486 m².
Dessa kvadrat meter är fördelade på:

• Huvudbyggnad ( kolonibyggnaden ) 308 m²
• Undervisningssal ( och tvättstuga ) 113 m²
• Gäststuga 65 m²
(Uppgifter från Hässleholms kommun)

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Beställd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar/ en del källare
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Övrigt

Säljare kommer att ta med sig den stora rostfria kylen samt spisen i köket i Huvudbyggnaden. De kommer även att ta med sig kylen som finns i personalhuset och kylen som finns i lektionssalen. Man kan se dessa vitvaror på bilderna.

Fastighetsbeteckning

Magnarp 5:27

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Elförbrukningen under 2018 var 31475 kwh/år och vattenförbrukningen 2018 var 32 m3.

Tomt

Areal: 6 275 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor trädgårdstomt och en del av fastigheten är skog. På tomten finns en sandlagd yta för t ex volleyboll, gräsyta för att spela fotboll på, pingisbord utomhus, gungor och grillplats.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Barkåkra GA:3 (VÄGFÖRENING)
Förmån, Avtalsservitut: Väg, 11-IM5-28/340
Last, Avtalsservitut: Va-ledningar, 1292IM-13/16744

Viktiga dokument

Om området

Björkhagen

Björkhagen är ett underbart litet samhälle vid havet i Ängelholms kommun, beläget mellan Magnarps strand och Skepparkroken. Björkhagen var tidigare en del av Magnarp, men sedan ett flertal sommarstugetomter på 30- och 40-talet styckats av och blivit permanentbostäder, fick Björkhagen sitt eget namn. Vacker miljö med uppvuxen natur och med närheten till hav och strand kan man inte bo mer rofyllt än så här!

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Björkhagen. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationellaflyg finns inom knappa 15 min bilväg.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Mathia Hagelqvist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad