Befälsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Befälsgatan 4 , Kviberg , Göteborg

Nu har du äntligen chansen att kunna förvärva en av fyrarummarna i populära och välskötta BRF Kvibergs Park. Smart planerat boende, högt belägen på 10e våningen. Rum i bra storlek och fräscht kök. Här bor du i en välskött förening som är skuldfri sedan 2016 och därmed låg avgift. På Befälsgatan bor du lugnt och skönt men samtidigt endast ca 10 minuter från stadens puls. Grönskande natur direkt in på knuten och även nära det populära multisportcentret Serneke Arena.
Välkommen på visning!

75 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 025 kr Inkl värme, VA och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75 kvm
Våning:
10, hiss finns
Lägenhetsnummer:
48
Byggår:
1960
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

75 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall i ljust utförande med gott om förvaring i form av en stor klädkammare. På golvet ligger en slitstark klinker.

Kök

Härligt kök med bra förvaring och arbetsytor. Praktiska lösningar med underlimmad diskho och kaklade väggar gör det enkelt att hålla rent. Gott om plats för matbord och en maskinell utrustning som består av kyl/frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. På golvet ligger ett fint laminatgolv.

Vardagsrum

Fint vardagsrum med detaljer i valv som tar dig vidare till övriga rum. Från vardagsrummet når du lägenhetens inglasade balkong. Ytskikten är vita med undantag för en fondvägg där en härlig tapet pryder. Vacker ekparkett i original ligger på golvet.

Sovrum 1

Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Gott om förvaring i form av tre inbyggda garderober. Fina ytskikt och laminatgolv.

Sovrum 2

Sovrum eller kontor i bra storlek med gott om förvaring i form av två inbyggda garderober. Fina ytskikt och laminatgolv.

Sovrum 3

Sovrum eller kontor i bra storlek. Ljusa ytskikt och fint laminatgolv.

Badrum

Rymligt badrum i helkaklat utförande med en utrustning som består av wc, tvättställ och badkar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 14, hiss finns

Avgift

3 025 kr Inkl värme, VA och kabel-tv

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,4387%

Andel av årsavgiften

0,4399%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

1960

Fastighetsbeteckning

Kviberg 22:12

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Kvibergs Park

Om föreningen

Riksbyggens Brf Kvibergs Park äger fastigheten Kviberg 22:12 i Göteborg där man 1960 uppförde en byggnad med 256 lägenheter. Fastighetens adress är Befälsgatan 4-14 och har följande lägenhetsfördelning:
2 rok: 114 st
3 rok: 86 st
4 rok: 56 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg-Hansa.

För mer information se föreningens hemsida:
www.kvibergspark.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

256

TV och Bredband

Grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat från respektive lägenhetsinnehavare.

Parkering

Föreningen har 109 st P-platser som kostar c:a 120 kr/mån, och 115 st varmgarage som kostar c:a 340 kr/mån. Till samtliga är det separat kö, med väntetid om c:a 3-4 år för garage. För ny medlem brukar föreningen kunna ordna minst 1 st parkeringsplats om så önskas.

Det finns även c:a 20 besöksparkeringar i anslutning till fastigheten som kostar 5 kr/tim.

Renoveringar

Föreningen utför löpande det underhåll och reparationsarbeten som krävs på fastigheten.

Utfört underhåll/renoveringar:
2015: Utbyte av tvättmaskiner, torktumlare i tvättstugan
2006: Markarbeten
2000: Balkonginglasning
1996: Stambyte
1993: Takrenovering
1986-87: Fasadrenovering, tilläggsisolering, nya fönster

Kommande underhåll/renoveringar:
-Relining av återstående avloppsrör och kulvertar (c:a 500 tkr)
-Byte av staket (c:a 150 tkr)
-Målningsarbeten (c:a 130 tkr)

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi. Samtliga större underhållsarbeten är gjorda och något större renoveringsbehov finns inte de närmaste åren. Under 2016 löste föreningen sina lån och är numera skuldfria. Pga. förnyat tomträttsavtal kommer avgiften höjas. Höjningen kommer förhandlas och fastställas senare under året.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt.

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningens medlemmar får disponera tvättstuga, torkrum, cykelförråd, källar-/vindsförråd, bastu, tvättplats för bil, samlingslokal och festlokal

Man har även ett eget rekreationsområde med bl.a. grillplats, minigolfbana, bordtennisbord och uteschack.

Om området

Kviberg

I ett landskap med allt från bergsplatåer, skog, bäckraviner till öppna ängar finns alla möjligheter till härliga aktiviteter som spännande upptäcktsfärder, svampplockning och löparrundor. Kviberg har blivit känt för en bred och livlig idrottsverksamhet. I nybyggda Serneke Arena, Nordens största multisportanläggning med sju våningar, erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll. Här ryms även gym, idrottsgymnasium, restaurang, hotell mm. En stor skatepark och världens största inomhusanläggning för beachvolleyboll finns i området och för dig som gillar att klättra väntar Kvibergs klätterklubb och Klätterdomen, Sveriges största klätterhall.

Kviberg är ett möjligheternas område som stadigt växer och förändras, här planeras bland annat för nya bostäder, förskola, handelsträdgård och handelskvarter. All tänkbar service finns även på bekvämt avstånd i Gamlestaden i form av mataffärer, apotek, restauranger, caféer, bageri, bank och bibliotek. Här kommer byggas ett stort handelscentrum i SKF:s gamla industrilokaler och ett nytt resecentrum, nya bostäder, butiker och kontor växer fram. Ett av Göteborgs största köpcentrum Allum, hittar du i Partille bara 7,5 km bort. Där har du också tillgång till banker, restauranger, bagerier, byggvaruhus och stora matbutiker såsom ICA Maxi och Willys.

I Kviberg syns de pampiga röda kasernbyggnaderna som ett minne från en militär epok som sträckte sig från 1895 till 1994. Här huserade Göta Artilleriregemente och senare Göta luftvärnsregemente, LV6. Arkitekten Erik Josephsson utformade Kvibergs Kaserner i tidstypisk stil som var inspirerad av gotiken och medeltida borgararkitektur. Idag har området ett stort militär- och byggnadshistoriskt värde och ägs av Göteborgs kommun. En mängd verksamheter fyller de gamla kasernerna, bland annat Kulturhus Kviberg och populära Kvibergs marknad som anordnas i de gamla häststallarna under veckosluten.

För dig som bor i Kviberg är storstadslivets puls är aldrig långt borta. Bra cykelväg finns hela vägen in till Göteborgs innerstad och du som åker kommunalt tar dig lätt in till centrum med både buss och spårvagn som går dygnet runt. Från hållplats Brovägen reser du med buss på ungefär en kvart.

Karta

Hör av dig till Kristian Kolberg för mer information!

Kristian Kolberg

Kristian Kolberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-42 28 17

031-352 01 66

kristian.kolberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad