Nobelgatan 25C

Bilder

  • Såld!

Nobelgatan 25C , Lunden , Göteborg

Högst upp i huset finns denna unika gaveltvåa med solig balkong & härlig utsikt! Fin standard med öppen planlösning. Fräscht kök och badrum i stilrena materialval. Generösa ytor. Insynsskyddat & rofyllt läge i lugna Lunden. Nära till bra kommunikationer och grönområden. Hiss finns.

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 975 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
32
Byggår:
1946
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning
Interiör

De välplanerade 56 kvadratmeterna disponeras enligt följande:

Hall

En rymlig hall välkomnar dig in i bostad. Hallen är lägenhetens nav, varifrån alla rum kan nås. Här finns gott om förvaringsmöjligheter två stora garderober med skjutdörrar samt en ytterligare garderob. På golvet ligger ett mörkt klinkers. Här finns även praktisk golvvärme

Badrum

Badrummet är rymligt med ljust kakel på väggarna matchat med en grå våtrumsmatta. Här finns ett takfönster som skänker ett behagligt ljus in i rummet. Badrummet är utrustat med wc, handdukstork, tvättmaskin, dusch med glasvägg, handfat samt skåp.

Sovrum

Till vänster om hallen finns sovrummet. Ett mycket gemytligt sovrum med plats till stor dubbelsäng samt förvaringsmöbel. Njut av en vacker utsikt över Lundens takåsar genom rummets fönster. Här finns även praktisk förvaring i form av en klädkammare. På golvet ligger en fin ekparkett och väggarna är målade i en skön grön ton.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen finns det otroligt härliga vardagsrummet. Från de stora fönsterpartierna i gavelläget finns en underbar utsikt att njuta av. Vardagsrummet erbjuder plats till större soffgrupp med tv-möbler. Här finns även stor matplats till fler matglada gäster. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vita.

Kök

Vardagsrum och kök disponeras i en social planlösning. Här finns gott om förvaring och bänkyta. Ugn och micro finns integrerat och vitvarorna är i rostfritt. Här finns även diskmaskin. Luckorna är vita ihop med en köksbänk i trä.

Välkommen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 975 kr

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.

Andel i föreningen

2,36%

Andel av årsavgiften

2,36%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft med återvinning

Fastighetsbeteckning

Lunden 29:1

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Nobelgatan

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Nobelgatan ligger med ett lugnt och populärt läge i Lunden. Busshållplatsen finns precis utanför på gatan. Kort väg till Redbergsplatsen med flertalet buss- och spårvagnslinjer. Ca 10 minuter till centralstationen. Föreningen förvärvade fastigheten Lunden 29:1 i Göteborg år 2006, adresserna Nobelgatan 25 A-D. Fastigheten innefattar 36 lägenheter med en sammanlagd yta på 2 439 kvm samt 3 lokaler med en sammanlagd yta på 55kvm.

Lägenhetsfördelningen är enligt följande:
1 rok, 7 st
2 rok, 12 st
3 rok, 15 st
4-5 rok, 2 st

På fastigheten finns ett flerbostadshus i sex våningar. Uppgångarna A och B uppfördes ursprungligen 1947 och uppgångarna C och D byggdes mellan åren 1989-1991.

Genomförda renoveringar/ Väsentliga händelser:
2012
Fasad och takprojekt: Föreningen har renoverat tak, fasader och ventilationssystem. Bland annat har plåtar målats, skyddsräcken och nya hängrännor monterats och papp och läkt lagts om.

Fasaderna har putslagats och fått nya rörelsefogar samt målats om. Balkonger har målats på undersidan, betonglagats i framkant samt tvättats. Fönster har fått nya tätningslister och nya stuprör har monterats.

Nya tryck- och temperaturstyrda frånluftsfläktar har monterats på taket samt hål har tagits upp i fasaderna för ett stort antal nya friskluftsventiler. Detta i syfte att uppnå balans i ventilationssystemet.

Projektet har genomförts inom de ekonomiska ramar som var kalkylerade.

2007 - 2011
Byte av belysningsarmatur.
Nya porttelefoner och portlås.
Ventilationskontroll genomfördes.
Energideklaration genomfördes.
Värmesystemet har justerats och ny värmepump installerats.
Reparation och iordningställande av föreningens lokal.
Färdigställande av gemensam uteplats med murad grill på innergården.
Renovering av det kombinerade styrelse- och övernattningsrummet.
Översyn av brandskyddet.

Inga kommande stora underhåll är planerade.

Gemensamhetslokaler/tvättstuga:

Föreningslokal/ övernattningsrum:
Ett kombinerat styrelse- och övernattningsrum med en bäddsoffa och pentry finns till medlemmarnas förfogande. Belägen i uppgång D.

Tvättstuga:
Föreningen har två gemensamma tvättstugor, utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt ett mangelrum vardera. Här finns också tillgång till en mattvättmaskin. Tvättmöjlighet finns måndag-söndag.

Barnvagns- och cykelförråd
Barnvagnsrum finns på entréplan och cykelrum finns i samma hus med ingång i markplan.

Bastu:
Gemensam bastu finns i uppgång D. Denna kan föreningens medlemmar nyttja kostnadsfritt.

Uteplats:
Gemensam uteplats med grillmöjligheter. Här finns tillgång till utemöbler, parasoll och murad grill. Perfekt för sommarens festligheter.

Grovsoprum:
Sophantering med sortering av metall, glas, tidningar och plast.

Trappstädning:
Ingår I månadsavgiften.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

36

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Via ComHem. Basutbudet av TV- kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband betalas separat av bostadsrättsinnehavaren.

Parkering

Boendeparkering finns på gatorna i området,.
Föreningen har tre parkeringsplatser men till dessa är det kö.

Renoveringar

Välskötta hus där normalt underhåll sker fortlöpande. Den gemensamma innergården färdigställdes 2008 med stenlagd uteplats, utemöbler, grillplats, planteringar och buskar.

Ekonomi

Avgifterna har under året kvarstått oförändrade. Årsavgifterna höjdes med 2% från 1 januari 2016. Inga planerade avgiftshöjningar. (2019-02-02)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Inga beslut finns att förändra avgifterna. 2019-02-06

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad