Virginsgatan 9B

Bilder

  • Såld!

Virginsgatan 9B , Kålltorp , Göteborg

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad tvåa med balkong i fina Kålltorp. Med närhet till både Delsjön och Skatås har man naturen bara runt hörnet. Bra kommunikation tar dig enkelt in till stan. Kontakta mäklare för mer info!

39,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 837 kr inkl Värme, VA & Kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
3
Byggår:
1949
Driftskostnad:
414 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

39,5 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

En luftig och öppen hall med närhet till hela lägenheten. Här finns en walk in closet med goda förvaringsytor. Väggarna går i vitt och golvet av parkett.

Badrum

Ljust badrum med toalett, handfat och dusch. Golvet går i en mörkare grön mosaik och väggarna är av vitt kakel.

Sovrum

Bra sovrum med härliga ljusinsläpp. Här får man plats med en lite större säng. Goda förvaringsmöjligheter tack vare garderoben. Rummet går i vitt med ett mattbetsat trägolv.

Vardagsrum med Kök

Härligt vardagsrum med god plats för både soffgrupp och matbord. Härifrån når man balkongen som ligger i sydöst läge med lummig natur utanför. Här finns också köket med spis, ugn, diskmaskin samt kyl och frys. Köket går i vitt med en grå bänkskiva. Golvet är av parkett och väggarna går i vit.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 837 kr inkl Värme, VA & Kabel-tv

Driftskostnad

4 968 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 780 kr
Försäkring: 1 188 kr

Andel i föreningen

2,11%

Andel av årsavgiften

2,1%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 120:11

Förening

Namn

SKF:s Anställdas Brf nr 12

Om föreningen

SKF:s anställdas BRF Nr 12 bildades 1949. Fastigheten Kålltorp 120:11 förvärvades 1950 och upplåts idag med tomträtt. Samma år bebyggdes fastigheten med två flerbostadshus. Byggnadernas totalyta är 1956 kvm varav 1856 kvm utgör lägenhetsyta och resterande del utgör lokalyta. Lägenhetsfördelningen ser ut som följer:
- 15 st 1 rum och kök
- 21 st 2 rum och kök
- 1 st 3 rum och kök
- 1 st 4 rum och kök

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades år 2000 och sträcker sig fram till ca år 2020. Av genomförda åtgärder på föreningens byggnader kan nämnas takrenovering 1988, nya lägenhetsdörrar 2003, relining av rörstammar i kök och badrum 2005 samt byte av elstammar 2011. För mer information om genomförda reparationer, ekonomi och annan information se bifogad årsredovisning.

Antal lägenheter

38

Parkering

Föreningen har 4 garageplatser som är uthyrda i dagsläget. Fri parkering området på gatorna,

Renoveringar

1981 - renovering av balkonger.
1988 - omläggning av tak.
1990 - byte av fönster och nya trapphusportar installerades i fastigheten.
1995 - totalrenovering av tvättstuga.
2003 - lägenhetsdörrar byttes mot nya.
2004 - trapphus målades om och nya dörrar till soprum sattes in.
2005 - renovering av V/A-stammar i kök och badrum (Relining).
2006 - renovering av badrum i källare och kulvert genomgick en helrenovering.
2008 - fasad putsades om.
2009 - installation av ny torktumlare och nya manglar i tvättstuga samt ny sopbehållare.
2010-2011 - el-stigar byttes.
2011 - målningsarbete av gemensamma utrymme och staketet runt huset reparerades och målades. Under samma år genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen samt en radonmätning. Efter radonmätningen har radonminskande årgärder utförts i vissa lägenheter.
2012 - förbättringsarbete av ventilationen och godkänd OVK-besiktning.
2013 - byte av värmepump.
2014 - Underhåll av tillvattnet samt termostatbyte. taksäkerhet.
2016- Ventilation, målning
2017- Avloppsstammar
2018 - Byte entrebelysning, Målning cykelrum, radonsökande åtgärder

Övrigt

I källaren finns en tvättstuga med 2st tvättmaskin, 1st torktumlare samt 1st torkrum och mangel.
Gästrum finns att hyra för medlemmarna.
Två förråd, ett på vinden samt ett i källaren.
Föreningen har en mycket trevlig altan med möbler samt en uppmurad grill.
Det finns också ett cykelförråd och en verkstad.

Om området

Kålltorp

I populära stadsdelen Kålltorp har du ett fint läge i östra Göteborg. Omgärdad av Renströmska parken, Skatås, Härlanda Tjärn och Delsjön finns gott om möjligheter till härliga naturupplevelser.

I Kålltorp hittar du genuina miljöer och byggnader av högt kulturhistoriskt värde. Här syns bland annat de pittoreska landshövdingehusen i både 1920-talsklassicistisk och funktionalistisk stil. I samband med att Kålltorp blev en del av Göteborgs stad 1909 anlades Kålltorps lungsotssanatorium, senare Renströmska sjukhuset. Med tiden utvecklades här en modern lungklinik som flyttade ur lokalerna först 1995. Sedan 2010 har den pampiga röda tegelbyggnaden tjänat som bostadshus.

Idag är Kålltorp ett attraktivt område med mysiga kvarterskrogar som Ölstugan Tullen och Resturang Intill som skapar liv och rörelse. På Ängsvaktaregatan ligger Bagaren och Kockens fina köksbutik där du kan botanisera i timmar bland roliga designartiklar. På västra sidan om samma gata hittar du Kulturhuset Kåken i gamla Härlanda fängelse. Här arrangeras intressanta aktiviteter för alla åldrar; konserter, föreläsningar, sagostunder, barnteater, vernissage mm. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

Soliga dagar lockar Renströmska parken till picknick och vid Härlanda Tjärns badplats flockas traktens barnfamiljer. På promenad- och cykelavstånd ligger natursköna Skatås, en stor välbesökt sportanläggning med gym, fotbolls- och volleybollplaner och motionsslingor. Strax intill sträcker också det stora naturområdet Delsjön ut sig med sina vackra vandringsleder och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i.

Närmaste större serviceområde är Munkebäckstorget, ett 50-talstorg med apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, fiskbil, systembolag och pizzeria. Vid Munkebäcksmotet finns ICA Kvantum, perfekt när det är dags att storhandla, men du hittar även mindre livsmedelsaffärer utspridda i området.

I Kålltorp har du nära till kommunala kommunikationer. Med spårvagn 1, 3, 5 och stombuss 17 tar du dig in till Göteborgs city. Daghem och skolor finns på nära håll i området.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad