Fastlagsgatan 45

Bilder

  • Såld!

Fastlagsgatan 45 , Kortedala , Göteborg

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad trea med riktigt fin inglasad balkong. Mycket bra läge i grönt område med närhet till Kortedala Torg, skolor, Isdala ishall och spårvagnshållplats. Kontakta mäklare för mer info!

61,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 101 kr inkl. värme, VA, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
61,5 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
353
Byggår:
1960
Driftskostnad:
550 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

61,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Fastlagsgatan 45! Här erbjuds ni möjligheten att flytta in högst upp i huset i en riktigt härlig trea.

Hall

Välkomnande hall med riktigt goda förvaringsmöjligheter genom skjutdörrsgarderober och en liten walk in closet. Hallen går i vitt med ett grått klinkersgolv.

Kök

Bra planerat kök med plats för ett matbord. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn. Härifrån har man vacker utsikt mot lite grönska. Köket går i vitt med ett ljust golv av plast.

Sovrum

Mysigt sovrum med plats för en säng och tillhörande sängbord samt skrivbord. Rummet går i vitt med ett ljust träfärgat golv

Sovrum

Stort och luftigt sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här har du vackra ljusinsläpp genom både sovrummet och vardagsrummet. Rummet går i en vacker ljus kulör med en vit grå randig tapet. Golvet är av träfärgad laminat.

Badrum

Bra planerat badrum med toalett, handfat och dusch. Här finns även en toppmatad tvättmaskin och en handdukstork. Rummet går i en vacker ljusgrå nyans med ett vitt golv.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum med härlig soliga ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp, soffbord, bokhylla och TV-bänk. Rummet går i vitt med en vacker fiskbensparkett.

Balkong

Här finns en riktigt fin inglasad balkong med fantastiska solchanser. Här finns en värmare och ett vackert trägolv. Det finns plats för ett cafébord eller soffa med bord.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 101 kr inkl. värme, VA, kabel-TV

Driftskostnad

6 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 2 600 kr

Andel i föreningen

0,27497%

Andel av årsavgiften

0,27497%

Reparationsfond

14856 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 maj 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kortedala 44:4

Förening

Namn

Hsb Brf Krönet I Göteborg

Om föreningen

HSB Krönet består av 4 huskroppar, 2 höghus, 2 låghus och dessa inrymmer 371 lägenheter, och samtliga byggnader stod klara 1960. Beteckningarna är 40:4, 40:5, 44:2 och 44:4.
Antal lägenheter: 371. Lägenheterna är fördelade på 1 st 1 rum och kokvrå, 8 st 1 rum och kök, 190 st 2 rum och kök, 121 st 3 rum och kök samt 51 st 4 rum och kök med en total area på 22 860 kvm.
Tomten som fastigheterna är byggda på är upplåtna med tomträtt.
Föreningens expedition finns bredvid Fastlagsgatan 19. Expeditionen är öppen på helgfria måndagar mellan 18.00 - 19.00.

Gästlägenhet finns att hyra. Priset för att hyra lägenheten är 300:-/dygn.
Bastu, gym och vävstuga finns tillgängligt för föreningens medlemmar.
Bastu med gym finner du i källarplan på Fastlagsgatan 31, med ingång från baksidan. Eftersom allt är i samma lokal, så gäller bokningstiderna för båda.
För att få tillgång till lokalerna så anmäler du ditt intresse på förtroendemanna-expeditionen.
Du får då erlägga en deponeringsavgift på 300:-.

Samlingslokalen Träffpunkten är belägen på Fastlagsgatan 13. Den används till fritidskommitténs gemensamma aktiviteter, och hyrs dessutom ut till fester etc. I lokalen finns bord, stolar samt porslin & bestick för cirka 100 personer. Kostnaden för att hyra samlingslokalen är 300 kronor.

För att få hyra ut sin lägenhet i andra hand behöver man ansöka om tillstånd hos styrelsen. Om styrelsen beviljar din ansökan sker det i regel bara för ett år.
Föreningen tar även ut en avgift för andrahandsupplåtelse enligt §12 i stadgarna. Avgiften är förnärvarande på 350 kr/mån

I samtliga byggnader finns det en tvättstuga i källaren. Du bokar din tid i den digitala displayen som finns vid tvättstugorna. Det finns instruktioner vid den digitala displayen.
Behöver du ändå hjälp med instruktion kan fastighetsskötaren visa dig hur systemet fungerar.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: www.brfkronet.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

371

TV och Bredband

TV & Internet:
Internet via fiberlan från bredbandsbolaget.

Kabel-TV levereras via Com Hem, det analoga grundutbudet på ca 17 kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 23 garageplatser. Separat kö.
Föreningen har 94 parkeringsplatser utomhus. Separat kö
Föreningen har 169 parkeringsplatser i parkerings-däck. Separat kö.

Till garageplatserna är det väldigt lång kötid då det endast finns 23 garage. P-platserna under däck kostar 367:- per månad och till dem är det ett par års väntetid. P-plats på däck/utomhus kostar 150-237:- per månad beroende på om det finns eluttag. I anslutning till garagen finns förråd för mopeder att hyra för ca 127 kr, respektive ca 140 kr per månad.
Fjärrkontroll till P-däcket går att beställa och debiteras då med 20:-/mån. Debiteringen avser underhåll, batteribyte står man dock själv för. Behöver du ersätta en borttappad fjärrkontroll, så är kostnaden för en ny 450:-.
Vill du hyra P-plats, eller ställa dig i kö för garageplats, så kontaktar du förtroendemanna-expeditionen.
För besökare finns det 23 avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Renoveringar

1987 - byte till 3-glasfönster.
1991-1992 - balkongerna renoverades. Inglasning samt breddning av balkongerna utfördes.
2002-2004 - stambyte samt badrumsrenovering, då avlopp och vattenledningar byttes ut. I samband med detta byttes även elledningarna och automatsäkringar installerades.
2008 - energideklaration utfördes. Det har utfärdats en energiöversyn på fastigheterna, detta för att spara energi.
2010 - uppgradering av ventilationssystemet.
2013-2014 markarbete med dränering runt huskropparna, nya och fler grönområden & rabatter, ny belysning, konstgräsplan samt bouleplan.
2015 - trapphusrenovering i höghusen som omfattar rivning, bygg, el och måleriarbete. Arbetet kommer att utföras under hösten. Renovering av nya gästlägenheten
2016 - takbyte och fasadrenovering på låghusen. Trapphusen i höghusen fick ny belysning med rörelsedetektorer. Bastun helrenoverades och grovtvättmaskin byttes. Även balkongerna har besiktigats.
2017 - Bytt ut porttelefonerna, ny energideklaration beställdes
2018 - nya centrallås till lägenheterna

2019 Nytt avtal för bredband, Bredband 1000/1000 Mbits/s ingår i avgiften där efter.
2019 solceller på taken.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Den som förvärvat andel i bostadsrätt till bostadslägenhet ska beviljas medlemskap om bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar, sambor eller andra med varandra varaktigt sammanboende närstående personer.

Äger föreningen marken?

Fastigheten är upplåten med tomträtt. Det 20 åriga avtalet löpte ut september 2018. Det nya avtalet förväntas bli klart under 2019.

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

485 kr

Telefon

031-460565

E-post

hsb.kronet@bredband.net

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad